Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY TO MOŻLIWE

ZAMIAST CHUDNĄĆ TO TYJĘ

Polecane posty

Gość CZY TO MOŻLIWE

Mimo iż robie wszystko żeby schudnąć to grubnę. Nie wiem dlaczego! O to mój jadłospis dzienny: Rano ok. godz: 9: 30 jem płatki owsiane na mleku na pół z wodą do tego 2 kromki chleba razowego. Obiad około godz.15 Trochę ziemniaków surówka i jakieś chude mięsko.Kolacji nie jem.Czasami miedzi posiłkami zjem jabłko, no i czasami się skusze na jakieś ciasteczko.Ogólnie to porcje jedzenia zmniejszyłam o połowe. I naprwde jem bardzo mało. Do tego piję zieloną cherbatę po każdym posiłku i wieczorem. A po zatym wszystkim skaczę na skakance, kręce hula-hop, staram sie raz w tyg pojechać na basen, jak jest ciepło jeżdzę na rowerze, rolkach i czasami biegam. A i tak moja waga albo sie nie zmienia albo przybieram kilogram lub dwa. Później znowu waga o te 2 kg maleje i tak w kółko.A ja chciałabym schudnąć conajmniej 7 kg. Co ja robię nie tak skoro nie chudnę???? Ma ktoś jakieś rady???

Gość CZY TO MOŻLIWE
co to wszystkim udaje sie schudnąć??? Czy sie poprostu nie chcecie wypowiedzieć?

Gość kasia71
Nie jedz w ogóle pieczywa i ziemniaków. Uwierz mi da się do tego przyzwyczaić . I jeszcze jedno żadnego mleka.

Gość jedno podstawowe pytanie
jak długo stousujesz tę dietę? :)

Gość kasia71
Ja nie stosuję diety. Lekarz mi to powiedział. Nie wolno łączyć niektórych pokarmów i już. Podam ci przykład. My np zjemy ciężki obiad a na deser jemy jabłko.Więc wyobraź sobie co masz w żołądku Obiad, któy będzie trawiony 3 godziny a na nim sfermentowane jabłko w ciągu 1/2 godziny. Trzebe to robić odwrotnie, najpirw jabłko a potem obiad.Sprawdź moją radę przez tydzień. Jedz tylko warzywa i otręby, jogurty i owoce, Jak chcesz mięsko to ok ale między posiłkami zrób co najmniej 1 godzinę.

Gość ConstellationLyra
po prostu przybierasz masę mięśniową! mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, obserwuj efekty w lustrze a nie na wadze!

Gość lanvin
polecam słownik ortograficzny zamiast diety grubasie:P

Gość CZY TO MOŻLIWE
Jem tak od oczątku jesieni a na wadze cały czas tak samo :-( Dlaczego mam odstawić mleko? Przecież nie pije go dużo a do tego jest ono rozcieńczone na pół z wodą.Mam 157 cm wzrostu i ważę 60 kg. W sumie to wagę mam prawidłową według wskaźnika BMI ale chcialabym trochę zrzucić. Dziewczyny doradźcie mi co jeszcze mogę zrobić by tego dokonać.

Gość kasia71
W wieku od 2 lat nie trawimy już kazeiny. To jest oczywiście moja opinia i mojego lekarza , który opiera się na książkach Tombaka. Ale ja nie piję mleka od lat i świetnie się czuję a jak piłam to brzuch mnie bolał.

Gość kasia71 do lanvin
Tutaj nikt nie ma zamiaru pisać ksiązki więc w pośpiechu wiele rzeczy można przeoczyć. Jak doszukujesz się błędów ortograficznych to na zły topik wszedłeś . To akurat na forum jest mało ważne. Zgłoś naruszenie zasad anorektyku

Gość a powiedz jeszcze
Twoj opis jest mało szczegółowy i nie wiemy tak naprawdę ani ile jesz, ani co i w jakich proporcjach. Informacje typu "troche ziemniaków" albo "czasami się skusze na jakieś ciasteczko" są mało przydatne. Jeżeli nie chudniesz to znaczy że nie ma ujemnego bilansu energetycznego, czyli albo jesteś za mało aktywna, albo jesz za dużo kalorycznych produktów. Możliwe jest jeszcze to, że nie masz wcale nadwagi tylko jesteś typem kloca, który po prostu jest ciężki, lub masz mocno rozwiniętą muskulaturę :D 🖐️