Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlody wyksztalcony

Dlaczego nie chce miec dzieci

Polecane posty

Gość mlody wyksztalcony

Jestem młodym, wykształconym, przystojnym mężczyzną, dobrze zarabiam i spokojnie mógłbym mieć dzieci ale nie chcę. Dlaczego? Dlatego, że preferuje konsumpcyjny styl zycia, lubię dobra zabawę, lubie podróżować i generalnie cieszyć sie życiem. Mówiąc troche filozoficznie nie czuje potrzeby aby coś po mnie zostało, jakieś życie, inny czlowiek. Nie obchodzi mnie co będzie po mojej smierci czy ludzkośc będzie dalej istnieć czy nastąpi koniec świata. Szczerze i brutalnie mówić mam to gdzieś. Dla mnie liczy sie przede wszystkim tu i teraz. Uważam, że człowiek żyje przede wszystkim dla siebie a nie dla rodziny, społeczeństwa, ludzkości czy jakichs wyższych celów. Można oczywiście uznac, że to skrajny egoizm, niedojrzałośc albo nawet cos gorszego. Nic na to nie poradzę taki juz jestem i jest mi z tym dobrze. Dziecko zburzyłoby mi tylko ten mój poukładany i bezpieczny świat w którym bardzo dobrze się czuję. Dlatego własnie nie chce miec dzieci i nawet gdyby becikowe wynosiło milion złotych to i tak nie zmieniłbym zdania.

Gość skoro trzeba się kamuflować...
Teraz nie chcesz, później może Ci się zmieni:)

Gość mlody wyksztalcony
Nie wiem co bedzie na starość tak samo jak ty nie wiesz czy twoje dzieci nie odadzą cie do domu starców. Przeciez większośc ludzi w domach starców ma dzieci prawda?

Gość pozdrawiam
a co to kogo obchodzi???

Gość knoplef
Wiedziałam,że zaraz ktoś wyjedzie z tekstem o podeszłym wieku :O Ludzie czemu tak to demonizujecie?Ma ochotę żyć jak chce,to pozwólmy mu na to.Ja napatrzyłam się już na ludzi,którzy dla kaprysu chcieli spróbować mieć dzieci,a po jakimś czasie im się znudziło.Tylko dzieci żal.

Gość mam nadzieje ze rownie
szczerze mowisz o tym kobietom z ktorymi sie spotykasz ;)

Gość jestes szkoda dla
spolczenstwa, taki pasozyt egoista

Gość pozdrawiam
Acha a gdzieś ty się kształcił żejesteś taki mądry i samowystarczalny??????????

Gość valerian
Powie kiedy uzna za słuszne, albo kobieta się spyta.....

Gość krócej to będzie
"ok, a na starosc jak bedziesz wymagal opieki to wynajmiesz sobie opiekunke??" ja nie wiem dlaczego w Polsce ludzie traktują dzieci tak instrumentalnie:o wszędzie tak jest, czy tylko w Polsce? zrobie sobie dziecko to będe miec popychadło na starość:o

Gość dejot
Teraz w Polsce posiadanie dziecka wiąże się z obniżeniem statusu społecznego i majątkowego...Nie dziękuję

Gość orrchidea
poza tym wiekszosc rodzin zorganizowana jest tak, ze jedno z dzieci zajmuje sie rodzicami a reszta ma rodzicow w dupie wiec nie jest to dobrym podsumowaniem na straosc zycia -patrzec jak stajesz sie karta przetargowa w rodzinie nawet jak jedno z dzieci okazuje sie porzadne -co i tak juz duzo- to poczucie kleski pozostaje co do reszty

Gość mlody wyksztalcony
Dlaczego mam sie cieszyć że moi rodzice nie mysleli tak jak ja? Gdyby mysleli tak jak ja to nie byłoby mnie wtedy na świecie no i co z tego? Inna sprawa, że wtedy planowanie rodziny nie było takie proste jaki dziś choc i dziś tez takie łatwe nie jest.

ok troche masz samotny poukładany świat ale to twój wybór ty żyjesz sam dlka siebie to smutne ja żyje dla sibeia ale i dla męza i dziecka

Gość pypeć na języku
sztandarowe wytłumaczenie posiadania dziecka:żeby na starość mnie przewijał :O Wolałabym wynająć opiekunkę na starość niż uwiesić się na swoich dzieciach i oczekiwać opieki 24 h na dobę.

dlaczego od razu atak ja tez nie planuję dzieci bo nie i tyle

i w niczym mnie dziecko9 nie ogeanicza ale ok tylko bądz szczery z kobietami które spotykasz

Gość glupi jestescie
Czyli dzieci to inwestycja zwrotna? Najpierw sie nimy zajmujemy potem oni nami??? JESLI TAK MYSLICIE TO SZKODA ZE BEZPLODNI NIE JESTESCIE

miec dziecko by mnie na strasośc przewijał i td to nie argument to tylko zabezpieczenia na straość ja mam dziecko bo chciałm miec czesc siebie i meża a na strosc jak bede chora to wole mic opiekunke a dziecko niech zyje swoim zyciem

ja też niechce i nie zamierzam bo po co mi problemy a tak jest mi dobrze :) a o starości nie myślę bo mogę jej nawet nie dożyc :) ale jak ktoś chce to niech sobie je robi mi nic do tego

Gość pozdrawiam
Dobra nie chcesz twoja sprawa spadaj na drzewo!!!tylko jak wszyscy teraz są tacy mądrzy wykształceni to strach pomyśleć co będzie za pare lat jak takie tumoki będą np.uczyć nasze dzieci!!!!!!!

Gość mlody wyksztalcony
Myszka z kobietami niestety jest ten problem, że ja zawsze im mówię, że nie chcę miec dzieci i one pozornie to akceptuja a le po czasie zaczynaja mi suszyc głowę, że one chciałyby dzidziusia i ja wtedy odchodze bo nie mam zamiaru zaliczyc wpadki. Przeżyłem juz niestety trzy takie sytuacje dlatego teraz w kontaktach z kobietami jestem bardzo ostrożny.

Gość krócej to będzie
co to są "tumoki" :o ale poziom wypowiedzi, gratuluję:o

typowy egoistyczny dewiant, dobrze, że nie ma takich więcej bo ludzkość dawno by wymarła pewnie studiował turystykę

Gość dociekliwy forumowicz
Myszka 83 przepraszam że to nie ten topic ale czy moglabys wyjasnić o co chodzi z tym wpisem 24 latka 4facetów 1 miłośc , 2 zabawa. trzeci facet wielka miłosć mój obecny mąż 18 lata jak pierwszy raz Kim był ten czwarty?

Autor pisze o przedmiotowym traktowaniu dzieci a sam traktuje je jak balast. Niektórzy chcą mieć dzieci bo to dla nich jest dopełnieniem szczęścia a nawet całego życia...fakt dla niektoorych to za ciężkie . Samo prawo naturalne mówi o przedłużaniu gatunku. Można nie mieć dzieci nie czując sie gotowym na to, mając obawy zapewnienie przyszłości dziecku, czy nawet dobrobytu....ale powody przedstawione przez autora mogą...podkreślam mogą...świadczyć o egocentryzmie, krótkowzroczności i mym powątpiewaniu w wykształcenie autora.

Gość feta jest niezdrowa
Ja cię rozumiem. Nigdy nie chciałam mieć dzieci. Mam 40 lat, więc juz raczej mi się nie zmieni. Uważaj tylko, żeby jakaś laska nie wmanewrowała cię w to dziecko. :(