Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozpieszczona pannica

Dłonie mechanika samochodowego

Polecane posty

Mój mężczyzna jest mechanikiem samochodowym. Non stop ma do czynienia z tymi wszystkimi smarami, brudami i płynem hamulcowym, który strasznie wysusza skórę. Nie pomagają żadne kremy :( Ma naprawdę nieładne dłonie, suche, grubą skórę i łuszczące się skórki. Wiem, że taka \'uroda\' pracy, ale czy macie może jakieś ekstra sposoby na taki problem?

Gość hgiyiyiyi
gruba warstwa kremu z mocznkime i moze parafina na dłonei jako zabieg u kosmetyczki?? myslę ze jak poszukasz na necie sama zrobisz ten zabieg

Gość Męskie Łapy
Nie wiem, czy facet sie da namówić na "kapiele" w oliwie- oliwę z oliwek podgrzewasz chwilę w mikrofali, do tego wciskasz sporo cytryny, możesz gliceryne jeśli masz. W tym trzymać dłonie, dopóki nie wystygnie, osuszyć papierowym recznikiem. Najlepiej robić to przed snem, i koniecznie nie myć rąk po tym zabiegu!

Gość Męskie Łapy
no i powtarzać codziennie wieczorem, a na to wcierać jakiś dobry krem...

Gość zenogias
ja mam. Codziennie wieczorem niech robi peeling, który jest bardzo skuteczny : łyżka cukru+ łyżka miodu i przez pare minut niech wmasowuje w dłonie. Musiszmieć bardzo tłusty krem do rąk, którego grubą warstwę nakłada i na to bawełniane rękawiczki najlepiej a noc. I efekt natychmiastowy, ale trzeba robić codziennie aby utrzymac.

Gość pchlasachrajka
zwykly krem glicerynowy z dodatkiem oliwy, gruba warstwa, na to bawelniane rekawiczki

Gość poprostu wazelina naprostsze i
najlepsze dla faceta moj ma ten sam problem na zadne kremiki czy zabiegi zgodzic sie nie dal (bo to dla bab i nie meskie) ok dalam wazeline i dziala

opopo, ależ ja kocham jego dłonie najbardziej na świecie :) Ale to chyba nic złego, jeśli chcę mu trochę ulżyć, bo to przecież piecze i boli, taka popękana skóra i dookoła paznokci. Dziękuję wszystkim za rady :) Niektórych już próbowaliśmy, ale spróbuję jeszcze te kąpiele w oliwie. Do kosmetyczki nie da się zaprowadzić, wiem na pewno ;)

Gość liberkaaa
Mój tez jest mechanikiem, znam problem Myje, czyści , szoruje a dłonie zawsze sa twarde,szorstkie i czesto ciężko je domyć.Ale to juz tak musi byc w tym fachu.

liberkaaa, oj tak. Zawsze uśmiecham się z przekąsem, gdy jakaś dziewczyna mówi, że zawsze zwraca uwagę na dłonie faceta, że muszą być delikatne, zadbane, nienaganne. A ja tych \'mechanikowych\' dłoni nie zamieniłabym na żadne inne ;)

sprawdzony sposob!!! ubrudzonych smarem itp dloni niech nie myje \'tradycyjnymi\' srodkami myjacymi tylko niech wyprobuje takiej metody- zwykle MASLO !! lekko miekkie nabrac na dlonie , rozsmarowac i na to nabrac CUKIER KRYSZTAL , \"smarowac\" tak jakby myl rece, jak sie to zrobi mocno brudne to niech splucze pod ciepla woda , ewentualnie niech powtorzy czynnosc (ale powinno zejsc od razu) cukier dziala jak peeling ale jest lagodniejszy wiec mozna uzywac czesciej bez szkody dla naskorka dlonie sa czysciutkie i skora jest miekka moze brzmi to jakos dziwnie ale naprawde polecam sprobowac - nie zaszkodzi :)

Gość gość
Jeśli Twój mężczyzna nie potrafi zadbać odpowiednio o swoje ręce, zadbaj o niego Ty. Możesz mu kupić coś od Dreumex, bo oni się specjalizują w produkcji kosmetyków, past do rąk itp., dla osób pracujących jako mechanicy itd. Mają dobre też kosmetyki o ile je tak można nazwać, z resztą zobacz sobie, albo poczytaj w necie tutaj jest ich oferta http://soko.pl/produkty/dreumex ogólnie to jest przeznaczone do firm, ale można przecież mieć takie coś w domu bez problemu. Pozdrawiam.

Gość master35

tani a dobry K2 Galant http://bit.ly/video_K2Galant

Gość Iza

Mnie nie dziwi, że mechanicy mają zniszczone dłonie - ich praca nie należy przecież do najprostszej. Na takie dłonie powinien pomóc krem after workout hand cream :-). Mój facet go stosuje i jest bardzo zadowolony.

Dokładnie, pracując w warsztacie samochodowym, cały dzień mając kontakt ze smarami, olejami, farbami - nic dziwnego, że ręce są brudne i zniszczone. Jednak czyste ręce to nasza wizytówka, a dodatkowo - warto zadbać o nie, aby nie wdała się jakaś choroba skóry. Ja polecam pasty czyszczące z tego sklepu pastyikremy.pl mają duży wybór i można wybrać coś właśnie dla mechaników, albo np. jak ktoś pracuje w przemyśle, czy nawet sprząta w ogrodzie i potem ma problem z domyciem rąk.