Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reach

rosyjski w 1,5 roku. Da się?

Polecane posty

Gość reach

Czy da się nauczyć rosyjskiego w 1,5 roku tak aby się dogadać? Muszę się go nauczyć, bo bede pracować w biurze podróży za granicą. Podstaw języka nauczyłam się sama. Lekcje bede mialala raz w tyg 1,5 godziny.

Gość jak nie ograniczysz się
tylko do tych lekcji i bedziesz dużo wkuwać to myślę, że nawet mniej czasu wystarczy

raz w tygodniu to trochę rzadko, ale wszystko da sie zrobić. słówka owszem wkuwać, ale brać je na skojarzenia i zrozumienie niż na pamięć + postaraj się dużo czytać po rosyjsku, wchodź na rosyjskie stronki, próbuj czytać artykuły, z czasem może zagadaj jakiegoś ruska na skypie :)

Gość nie ruska tylko
Rosjanina :-)

pewnie zę się da nauczyć. ja się 3 lata w liceum uczyłam i niczegos ie nie nauczyłam. ale w ostatniej klasie zmienili nam nauczycielkę i nauczyła nas więcej w rok niż ta w 3 lata.

DA SIE, DA SIE - a 1,5 roku to długi okres czasu na naukę tego języka.Piszesz,że podstawy już opanowałaś- to już dużo.Ja nigdy z nauką tego językiem nie miałam problemów w szkole oczywiście, nawet brałam udział w olimpiadach. 1 radę mogę ci dać - trzeba zmienić trochę sposób postrzegania ludzi zza naszej wschodniej granicy, jeśli ich mentalność zrozumiesz, to i zrozumiesz ich język, a wreszcie to chińszczyzna, tylko jeden ze słowiańskich języków. Ja trzymam kciuki i powodzenia.

Gość reach
A moze polecicie jakies ksiazki do nauki rosyjskiego do samodzielnej nauki?

Gość ja sie ucze rosyjskiego
3.5 mesiaca.nie wiem jak wiel potrafie, trudno mi to ocenic. ale jak wlacze ruski program to czaje co mowia(oczywiscie mniej wiecej) i nie wszystko, b sa slowka, ktorych nie mialam, nie uczylam sie, nie rozumiem:P). p.s. ucze sie codziennie. powodzenia.