Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rutter

ekspres ciśnieniowy=dobra kawa?

Polecane posty

kupiłam jakiś czas temu ekspres cisnieniowy bosch\'a.Wydawalo mi się,ze będę mogła delektowac się pysznym smakiem kawy-takim jakim znam z kawiarni.Niestety ,mimo ze mam dobrą kawę(lavazza) smak kawy bardziej przypomina rozpuszczalną nescafe niż to czego sie spodziewałam.A może barisci czegos dodaja do kawy aby jej smak był wyjątkowy?

Gość a może za malo tej kawy
sypiesz?

Gość kawa w kawiarni jest
taka dobra bo oni jej robią setki , tysiące, a jak przychodza do pracy to żeby rozruszać maszyne kilka kaw się robi i się wyrzuca... w domu nigdy nie będzie taka dobra jak w kawiarni, chyba, ze np. zaprosisz kiedyś rodzinę czy znajomych i będziesz miała okazje zaparzyć po kolei 15-20kaw, wtedy zobaczysz jaka jest różnica w smaku

pokombinuj troche:) jezeli masz możliwosć to dodaj spienionego mleka:) ja mam ciśnieniowy w pracy i mam taki bajer który przy pomocy pary spienia mi mleko. dodaje jeszcze mleczka karmelowego zagęszczonego takiego w tubce i jest pycha:D można poczypac czekoladą tartą;)

Lavazza akurat mi nie smakuje. Spróbuj kupić którąś Tchibo, ale w sklepie Tchibo. Sa bardzo dobre.

dysze do spieniania mleka mam...nie wiem czy w kawiarniach serwuję kawe tschibo,bo przyjrzałam się w karcie i tak pisze,ze to lavazza.Kupiłam kiedys segafreddo,ale mi nie smakuje.Moze illy jest dobre?

Ja mam ekspres innej firmy, ale też kupuję kawę w ziarnach oczywiście... nie mielowną!, Tchibo, np. African Blue i mam taka kawę, że łyżka w niej staje:O Dodam tylko, że po spożyciu ok. 5-6-10 kaw dziennie przez okres ok. 1,5 roku na stałe podniosło mi się ciśnienie:) I kawa jest tak mocna, że jak podstawisz ją pod światło, to nic nie prześwituje;) W kawiarni nigdy nie dostaję tak dobrej i aromatycznej kawy, więc wolę pić w domu. Ilość zaparzanych kaw nie ma znaczenia, bo i tak za każdym razem ekspres mieli świeżą porcję kawy i potem wyrzuca fusy. U mnie istnieje możliwość ustawienia "mocy" naparu i ilości mielonej kawy.