Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Aleksandrowa

Czy wierzycie w zycie pozaziemskie??

Polecane posty

Gość martaaa27
NIE

Wszechświat jest nieskończony.. a więc.. jest nieskończenie wiele możliwości a więc.. jest nieskończona ilość cywilizacji.

Bardziej jestem skłonna uwierzyć w życie pozaziemskie niż w życie pozagrobowe.

Skoro piszesz, że wszechświat nie jest nieskończony, to może ty znasz lub wiesz, gdzie jest granica albo koniec wszechświata ? Bardzooo mniee too cieekaawiii ?

latwiej udowodnic ze cos istnieje niz cos nie istnieje wedlug wielu naukowców szanse na powstanie zycia inteligentnego sa bardzo niewielkie znacznie latwiej mogly powstac organizmy jednokomórkowe

Gość jeden234
wierzę. W ubiegłym roku przezyłam smierć kliniczną. Teraz wiem, że jest drugie życie bez bólu i cierpienia

Dopoki ktos nie udowodni ze nie ma to wierze ze jest } Ja też. :) denat Wszechswiat nie jest nieskonczony } Też nie da się tego udowodnić. Jak wyobrażasz sobie koniec świata ?

Poza kulą jest nadal jakaś przestrzeń. Inne wymiary.. oczywiście..

Gość pluplu
Andrzej za dwa dni sie przekonasz

Gość Andrzej .
ja wierzę w Twoje samobójstwo i że teraz piszesz z zaświatów ;P he he he

musisz rozszerzyć swoje horyzonty myślowe i wybiec właśnie we wszechświat, a nie ograniczać się tylko tym jak powstał nasz glob i życie na ziemi. Podobnie myślę co "Kuraiko"

Gość vvvvv
Być może istnieje gdzieś życie całkiem niepodobne do naszego, oparte np na krzemie nie węglu, wtedy nie potrzeba tych wszystkich warunków. Teoretycznie wystarczy atmosfera, stabilny układ planety (polożenie względem gwiazdy, grawitacja, brak oddziaływania z zewnątrz itp.) i wahania temperatur w przedziale nie większym niż -100 + 600 stopni.

Gość do Andrzej.
(ta tchórzliwa pomarańcza z kropką na końcu) poważnie mówię, zastanów się porządnie zanim coś palniesz, bo czytając twoje wypowiedzi zaczynam wątpić w twoją inteligencję :O

Gość vvvvv
Krzem, podobnie jak węgiel, tworzy łańcuchy krzem-krzem, krzem-tlen-krzem oraz krzem-azot-krzem. Istnieje dość liczna (około 300 000) grupa takich związków, jest ich jednak o wiele mniej niż związków węgla. Ze względu na zdolność do tworzenia łańcuchów, krzem jest proponowany jako alternatywna wobec węgla podstawa życia.