Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shdbsjfsdhbvgfhdfgvb

Ze studiow zaocznych na dzienne-UCZELNIA MI NIE POZWALA

Polecane posty

Otóż miałam roczną przerwę miedzy koncem liceum a studiami. Zdecydowałam sie na dzienne, ale z powodu nacisku rodziców, którzy chcieli abym pracowała przepisałam się przed rozpoczęciem semesrru na zaoczne. Niestety pracy nie podjęłam do dzisiaj. Szukałam i szukałam i nic. Dlatego zdecydowałam, że lepiej będzie przenieść się na dzienne po semestrze i niestety dziś chcąc dowiedzieć się jak mam to zrobić zostałam niemile zaskoczona. Otóż Pani z informacji dla studentów powiedziała, że takiej możliwości nie ma! Ponieważ jest różnica w programie. Albo zostaję na zaocznych albo w lutym (czy w marcu, sama dokladnie nie wiem) rozpoczynam semsesr od nowa. Nie mogłam przekonać tą Panią, że zdaje sobie sprawę z różnicy w programie i że bardzo chcę ją do końca 2 semestru nadrobić i zaliczyć tego, co nie miałam. A nie miałam 1 przedmiotu, z ktorego jest liczenie co semser. Jeden przedmiot idzie takim samym tokiem, a dwa inne przedmioty wyprzedają o 1 kolokwium w 1 semestrze. Czy to jest aż tak duży problem żebym nie mogła się przepisać? Nie chcę tracić znowu czasu i w grę wchodzą pieniądze-1500 zł już wpłacone. No i kredyt studencki. Na razie wciąż na niego czekam, ale będę przecież musiała w marcu okazać zaświadczenie o zaliczeniu 1 semestru i kontynuwaniu nauki. A przecież jeżeli okaże się, że będę musiała zacznać semestr od nowa to co w tedy? Czy powinnam ta sprawę rozwiązać osobiście z dziekanem uczelni? Czy to ma jakiś sens? Czy ktoś miał podobną sytuację? Proszę o POMOC !!!

wszystko da sie zalatwic. na mojej uczelni zapisuje sie na rozmowe do prodziekan ktora rzadzi kto co i jak i z nia sie uzgadnia. jesli w regulaminie uczelni/wydzialu nie ma zapisu ze nie mozna sie przeniesc z zaocznych na dzienne, to piszesz podanie, jak odmowia to odwolanie i tak do skutku.

aha i z moich obserwacji program zaocznych i dziennych jednak sie roznia- chociazby ilosc materialu,wymagania na zaliczeniu i ocenianie.

kurcze powariowali? ja też widzę różnicę w programie bo moja przyjaciółka zaczęła ze mną ten sam kierunek tylko, że ona została przy dziennych. I na prawdę nasz materiał nie jest bardzo różny. Jak napisałam wczesniej: jeden przedmiot-w ogole nie ma roznicy, dwa roznia się materiałem o 1 kolokwium więcej, nie mam dwoch przedmiotow z czego z jednego zaliczenie jest na koniec roku a z drugiego na semestr ale przecież wszystko da się załatwic:/

tak jak napisalam-najpierw przestudiowac regulamin studiow,idz do rady studentow na wydziale i z nimi pogadac,umowic sie z odpowiednim prodziekanem. na kafe nikt za ciebie tego nie zalatwi :o

Chciałam się tylko dowiedziec jak sprawa wygląda na innyh uczelniach i czy bywały podobne przypadki:) Wiem, że musze wszystko sama:) Ale dzieki:)

jaka to uczelnia? i zrob task jak mowilam,jestem w radzie studentow to wiem jak sie zalatia pewne rzeczy :P

Gość to jasne ze
uczelnie ułatwiają przejście z dziennych na zaoczne ale w druga stronę to niekoniecznie, bo na zaocznych się płaci... zwykle każda uczelnia ma swoje przepisy, jakie trzeba spełnić warunki, aby się przenieść. Najczęściej wszystko zależy od średniej. Często jest tak, ze zgadzają się na przeniesienie np dwóch czy trzech osób i to tych z najwyzszą średnią. Przed pierwszą sesją będzie cieżko... ale próbuj. Moze podaniami coś wskórasz...