Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łe rety...

Problem z Allegro

Polecane posty

Mam mały problem, może ktoś z Was znajdzie sensowne rozwiązanie. W grudniu kupiłam na allegro kilka kosmetyków, łączny koszt przekroczył trochę 50 zł więc nie jest to paczka jakoś specjalnie wartościowa, no ale do sedna, paczka była wysyłana 15 grudnia, kiedy w ciągu tygodnia nie dotarła , pisałam do Sprzedającego z pytaniem kiedy wysyłał, bo nie informował mnie o tym itd. Kiedy nie dotarła po świętach, 31 złożona została reklamacja, no i dzisiaj otrzymałam informację, że wróciła do niego paczka... Ja nie otrzymałam żadnego awiza, a ponoć były dwa wystawiane, w międzyczasie miałam urlop więc w dniach kiedy niby to awizo miało być zostawione byłam w domu i nie było takiej możliwości żebym go nie zauważyła, zarówno awiza czy też listonosza... No i owy Sprzedający napisał mi co cytuję: \"ponowne nadanie przesylki, ktora otrzymalem jako zwrot wraz z kosztami jej ponownego nadania, zwrotu oraz odbioru to 30,00 zł oczekuje na wplate w przeciwnym wypadku od wartosci kosmetykow przydatnych do dalszej sprzedazy zostania odjete koszty zwrotu, odbioru, a takze ponownego wystawienia tych kosmetykow oraz koszty prowizji od Pani zakupow\" nie dość, że koszta naliczył sobie jak conajmniej za przesyłkę kurierską, to na dodatek to zdanie \"przydatnych... \" czyli równie dobrze może mi zwrócić złotówkę, bo stwierdzi, że tyle wyszło po odjęciu strat i prowizji... Macie jakiś pomysł jak to rozegrać? Bo ja już nie... Ani jedno, ani drugie wyjście jest dla mnie niekorzystne... A Sprzedający na tyle niemiły, że wątpie iż przystanie na jakąś moją propozycję.

Gość niestety nie rozegrasz tego
nijak... DO mnie tez nie docieraja awiza. Ale tego nie udowodnie :O Po prostu kupuj z odbiorem osobistym ;) Ja tylko tak kupuje na Allegro ;)

Gość wszystko kicz i kiczem pogania
tych dokumentów z poczty i żeby Ci wysłała jako dowód tego co pisze

Gość poproś o zrobienie zdjęcia
tych dokumentów z poczty i żeby Ci wysłała jako dowód tego co pisze

Gość Miałam taką samą sytuację
Sprzedawca twierdził, że paczka do niego wróciła. Ja nie dostałam żadnego awizo. Po kilku nieskutecznych mailach z prośbą o wyjaśnienie sytuacji wkurzyłam się i nastraszyłam sprzedawcę, że zgłoszę sprawę na Allegro i będę dochodziła zwrotu poniesionych kosztów, gdyż ja się wywiązałam z umowy... W końcu doczekałam się paczki. Została wysłana w tym pierwszym, oryginalnym opakowaniu i ponownie zapakowana drugi raz żebym mogła zobaczuyć że paczka faktycznie wróciła do sprzedawcy. Okazało się, że awizo do mnie dotrzeć nie mogło, bo wysyłający źle napisał adres i paczka wróciła do niego z adnotacją: "wskazany adres nie istneje". Oczywiście ja nie ponosiłamżadnych ponownych kosztów. Nie daj się. Albniech sprzedawca Ci udowodni z jakiego powodu paczka do niego wróciła i jeśli nie z jego winy to jakoś dogadajcie się do ponownej wysyłki, albo niech Ci zwróci wpłaconą przez Ciebie kwotę. I zgłoś sprawę do zespołu Allegro.

Gość Buehahahahaha
A moze ten koles Cie oszukal? Moze nie zlozyl reklamacji, tylko powiedzial ze wyslal , a na prawde nie wyslal i mowi ,ze paczka zostala zwrocona do niego... ;( Jak dla mnie to jakos podejrzanie to wyglada. Ja zawsze dostaje awizo, a nawet jak mnie nie ma w domu to moj listonosz wrzuca je do skrzynki na listy.

Gość Katharrina
Koles musial zle napisac Twoj adres czy cos, bo niesadze zeby awizo nie dotarlo... Nastrasz dziada, ze zawiadomisz zespol Allegro. Jak to nie pomoze, to faktycznie zawiadom Allegro o tym. Napisz wszystko z drobnymi szczegolami i powiedz, ze prosisz ich o rozwiazanie tej sytuacji, poniewaz Ty w zaden sposob nie czujesz sie winna i nie widzisz powodu dla ktorego musisz zwracac koszty :( Bo cos tu jest nie halo, Ty nic zlego nie zrobilas ;/

Dzwoniłam na pocztę i paczka była u nich, najgorsze jest to, że adres podany był prawidłowo, bo z tego co sprawdzał wszystko się zgadzało... Tylko po awizie żadnego śladu... (Mają to wyjaśnić, bo twierdzą, że wszystko zostało odesłane razem z paczką - mam na myśli awiza, swoją drogą nie sądziłam, że poczta działa tak bezsensownie, że nawet nie są w stanie podać dokładnych danych, bo nigdzie tego nie odnotowują) Więc paczka wróciła dlatego, że niby jej nie odebrałam... A Sprzedającego chyba poproszę o zdjęcia paczki, bo nie wierzę, żeby dobrze zapakowane kosmetyki były jakoś zniszczone i nie mogłyby zostać ponownie wystawione - a ponoszenie kosztu prowizji allegro, ta kwestia jest dla mnie w ogóle niezrozumiała. Do Allegro wysłalam sprawę, jak i mejla jakiego dostałam, na razie jeszcze nie dostałam odpowiedzi.

Gość niestety nie rozegrasz tego
No tak, o dowod zawsze poprosic mozesz... Ja po prostu zalozylam ze gosc mowi prawde. A jesli tak jest to niestety sprawa jest przegrana. Do mnie naprawde bardzo czesto nie docieraja listy polecone, nie ma listow, nie ma awizo :O

Reklamację złożył bo na poczcie też o tym wspominali... Więc akurat w tej kwestii Sprzedający chyba mówi prawdę.

Wiecie co jeszcze jest smieszne?! A w zasadzie tragiczne... Pytam się Pana na poczcie co mogę w tej sprawie zrobić, jakaś reklamacja, czy coś takiego, a Pan mi na to, że mogę złożyć skargę na listonosza, zapytałam więc co to da w tej sprawie, a Facet mi na to, że NIC... I to jest odpowiedzialność poczty za jej działanie..

Gość sprawa przeegrana
Ja powiem tak: sprawa przegrana. Tego nie wygrasz, bo kazdy stoi przy swoim, kazdy dba o swoja pupeczke i swoją kasę. Taki ten swiat po******y. ;( ;|