Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apelacja a rozwód

apelacja a rozwód

Polecane posty

Gość apelacja a rozwód

BArdzo proszę o wytłumaczenie mi na czym to polega... Mój partner rozwodzi się ze swoją zoną od ponad pół roku. Mają dorosłe dzieci. Mój przyjaciel wziął winę na siebie. Sąd orzeł rozwód,ale w trakcie 3 tyg. jego zona wnizoła wyrok o uzasandnienie a nastepnie apelacje... Dlaczego to sie tak ciagnie:( Przeciez wział wine na siebie, sprawa o podział majątku jest w zupełnie innym sadzie, wiec dlaczego ten tak utrudnia mozliwosc zdobycia rozowdu? Prosze ,niech ktos mi cos poradzi, wytłumaczy bo nie mam juz siły...

Gość pseudo pseudo
pewnie robi na złosc

Gość mezalians
A było nie pchać się na trzecią . Zresztą jeszcze teraz masz okazję przekonać się, że facet nigdy w pełni do ciebie należeć nie będzie. Zawsze była żona (z racji jego winy) będzie miała prawo do np alimentów, pomocy itp. A facet dupa, skoro nie umie załatwić rozwodu w sposób jednoznaczny. Albo nie chce...

Ciągnie sie dlatego ze żona wniosla apelacje. W pismie wnoszącym o apelacje jest wyjasnienie dlaczego zona stawia przeciw. Sad nic nie moze tylko skierować sprawe do sadu apelacyjnego. A to potrwa.

Gość apelacja a rozwód
proszę o pomoc prawną a nie jaies moralizowanie. Nie znasz sprawy od podszewki wiec sie nie wymądrzaj . Ja wiem co robie i na co się zdecydowałam. Wział wine na siebie bo chciał w ten sposob szybciej uzyskac rozwód. Mamy swiadomosc tego ze moze chciec alimentów.

Gość apelacja a rozwód
no ale zasugeruj mi o co ona moze wniesc?apelowac? czy jak to tam...

Gość to znaczy że obecna
jest dziwką bez honoru co wlazła w cudze małżeństwo i rozbiła rodzinę

Gość apelacja a rozwód
prosze o jakies uwagi od strony prawnej. O co moze apleowac skoro wina jest na niego , a podział majątku w innym sadzie?

Gość gość
Nas pytasz? Przecież twój przyjaciel wie dokładnie czemu apelacja