Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye

chyba mam raka

Polecane posty

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye

nie śmiejcie się proszę,bo jestem zdrowo przerażona tym co odkryłam i proszę o jakąś radę.. Od urodzenia mam pieprzyk na udzie i ostatnio znacznie się powiekszył i nie mam w około niego czucia w ogóle w promieniu jakichś 10 cm :/ tzn tak jakbym miała zamrożone ciało...mogę kłuć się igłą i nie czuję bólu w ogole...Nie za dobrze się z tym czuję,bo nie wiem co to może byc za pskudztwo i chyba powinnam wybrac się z tym do lekarza tylko nie wiem jakiego - iść do chirurga,dermatologa czy od razu porwać się na onkologa....Jeśli możecie mi cos doradzić będę wdzięczna

Gość bez przesady ale
idz do onkologa on to obejrzy czy ostatnio znamię zmieniło rozmiar lub kolor ? sączy się lub krwawi ? jest duże ? jakich rozmiarów ?

Gość do onkologa
zawsze cię może cofnąć do dermatologa bo stwierdzi, że to nie jego działka

Gość piekna blondOKA
A wiec pomoge Ci, bo sama mialam kiedys tego typu problem. 1. Idziesz do dermatologa, on CI daje skierowanie do chirurga. 2.Idziesz do poradni chirurgicznej i umawiasz sie na spotkanie z chirurgiem 3.Chirurg ustala czy to usuwac, jak tak to usuwa podczas kolejnej wizyty i wysyla to do badania. Tak to wyglada . Glowa do gory :)

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
No w tej chwili jest jak 2 groszówka a byl znacznie mniejszy...:((( może mam bujną wyobraźnię..nie wiem...nie zauważyłam,żeby się coś sączyło,ale wyrósł włos

Gość bez przesady ale
eee tam wystarczy od razu do onkologa, tam nie trzeba skierowania obejrzy będziesz wiedziec odpowiedz na pytania, sama mam znamion na tony, cześc usuwałam

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
o dzięki :))) a czy do dermatologa trzeba mieć skierowanie od rodzinnego??

Gość karizma
bez przesady młoda jestes,w tym wieku wszystko sie wyleczy,tylko trzeba isc niestety do lekarza.

Gość bez przesady ale
zmienił wielkośc nagle ? czy rósł razem z Tobą ? ma regularne okrągłe brzegi i gładka powierzchnię ? jest jednobarwny ? wypukły ponad powierzcnjię skóry czy równy z nią ?

Gość do onkologa
do onkologa idzie się bez skierowania.

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
no właśnie nic się nie sączy nie krwawi ale wyrósł włos i wygląda to conajmniej nieestetycznie no i się powiększył o 50 % jest wielkości 2-groszówki ale najbardziej martwi mnie ten brak czucia ;/ a czy za usuniecie się płaci?

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
zmienił wielkość nagle,pociemniał i jest ponad powierzchnią :(((

Gość bez przesady ale
nie panikuj przejrzyj stronkę, sprawdz czy znamię jest symetryczne, równie wybarwione http://www.czerniak.com.pl/ miałam kilka naprawdę brzydkich znamion, o postrzępionej krawędzi, wystajacych nad skórę, łuszczących się i po kilkakrotnym badaniu dermatoskopem lekarz onkolog stwierdził że są niegroźne, usunełam je wypalając je laserem ponad rok temu....i żyję gdyby to był czerniak nie pisałabym o tym w necie

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
kształty nieregularne jakby postrzępiony :(((

Gość ktyrffjghfrtg4ewhye
a płaciłaś za usuwanie?

Gość bez przesady ale
tak, ale dlatego że robiłam to u lekarza medycyny estetycznej mam paskudną skórę z tendencją do bliznowacenia i raczej wycinanie ok 100 znamion raczej trudne by było metodą tradycyjną laserem zajeło mi to około 4 półgodzinne sesje

Gość hmmmmhmmmm
ja poszlam do lek ogolnego ten dal mi sierowanie do chirurga ten obejrzal wycial i dal do badania

Gość to bardzo waazne
idz najpierw do onkologa w zadnym wypadku nie usuwaj ot tak.

Gość alanlanser
a jesli pieprzyk jest spuchniety i czarny co to jest

Gość olllllllllka
jak jest włos to dobrze,przy czerniaku często wypadają włosy na znamieniu.Wiesz to moze być wszystko.Mój wujek miał pieprzyki z guzkami już pod spodem i saczył się płyn,wyciał i okazało sie ze żaden nie był złośliwy

Gość olllllllllka
ja mam jedno brzydkie znamię dlatego wogóle się nie opalam.stosuję samoopalacze.

Slyszalam ze jak wyrastaja wloski to nie jest grozny:) Ale niepokojace jest to rosniecie i zmiana barwy. Koniecznie idz do lekarza! Mysle ze do takiego rodzinnego on zadecyduje gdzie powinnas dalej sie z tym udac, da skierowanie dzieki czemu nie bedziesz placic za wizyte. Wiem ze dobrze mowic ale nie martw sie na zapas, ale tez nie zaniedbaj sprawy! Zycze zdrowia:)

Gość olllllllllka
aha idz najpierw do onkologa,wskaże Ci dobrych lekarzy w celu badań. ewentualnych.

Gość olllllllllka
nie od rodzinnego to daleka droga do chirurga itd...Do onkologa dostaniesz sie w miarę szybko,w razie watpliwości badania będziesz miała zrobione błyskawicznie.

Gość olllllllllka
ja jak coś podejream to odwiedzam onkologa,sama i z rodziną.Miałam wielkie węzły chłonne ,jestem po badaniach taki mój urok.Miałam guzka na piersi też odwiedziłam onkologa i guzka już nie mam,został w chirurgicznym słoiku:)

Gość olllllllllka
aha mojego guzka dwqóch ginmekologów nie wyczuło,chirurg też nie o rodzinny,m nawet nie wspominam bo jest tylko od wypisywania skierowań.

Gość olllllllllka
tylko onkolog,ale też myśle ze to póki co nic powaznegoa,el wymagane jest zrobienie badań,to napewno.