Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

azusia_86

którą drogę wybrać...?

Polecane posty

mam 21 lat,jestem na 3 roku(studia dzienne)+2 rok(studia zaoczne),zamierzam zdobyć tytuł magistra z obu tych kierunków;mój chłopak jest na 5 roku,zaraz sie broni....niestety to jego dotyczy cały ten problem,jesteśmy razem 2 lata,kochamy się i to bardzo...on postanowił po studiach wrócić na wieś i prowadzić gospodarstwo swego ojca,ja kocham życie w mieście...rozmawialiśmy już o ślubie, ja jednak nadal nie wiem co zrobić???poświęcić sie dla miłośći i po studiach zamieszkać z nim na wsi i zrezygnować ze wszystkich moich marzeń o znalezieniu pracy, o tym aby mieć z tego satysfakcję, że skończyłam dwa kierunki studiów i jestem kimś...,jak go przekonać do życia w mieście, gdzie po jego kieruku od razu znalazłby sobie pracę!...kocham go i nie chce sie z nim rozstawać tylko dlatego!poradzcie mi coś,proszę...

Gość BBBBBBBBBBBBB
sytuacja bez wyjścia, współczuję:(

Gość dziwne troche
ze twoj chłopak konczy studja i wraca na wies na łąki i pola więc po co mu było tyle lat się dokształcac?

Gość elstudentos
To zależy jak to jego gospodarstwo wygląda bo są Rolnicy i są rolnicy ; ) Ci duzi zamożni to można śmiało powiedzieć, że to świetny biznes i ogranicza się prawie do zarządzania podobnie jak w przedsiębiorstwie. Gorzej jeśli należy do tych przez małe r... czyli 3 świnki, 1 krówka, parę kurczaczków i 2 ha pola, wtedy bida z nędza aż piszczy. Poza tym jest też Wieś i wieś, Te większe czasem nie różnią się od małych miasteczek. Są urzędy i jest inna praca poza gospodarstwem rolnym. Poza tym życie na wsi ma wiele uroków, ja nie potrafił bym żyć w mieście na 50mkw. Więc zależy jakim jest tym rolnikiem i z jakiej wsi.

Gość dziwne troche
masz racje ale ja osobiscie na wies tylko na urlop w... w miescie tez są mieszkania 120mkw :P

Gość elstudentos
azusia przybliż jak wygląda ta wieś i jak wygląda jego gospodarstwo... wbrew wszystkiemu to ma ogromne znaczenie, bo są Rolnicy krezusi i są rolnicy ledwo wiążący koniec z końcem, Są Wsie z rozwiniętym przemysłem i żyje się jak w mieście tylko mniejszym, i są wsie gdzie jedyna rozrywka to siedzenie na przystanku z piwem. dajcie spokój---> 120 mkw to dla mnie tez za mało ; p tzn idzie już jakoś żyć ale prócz mieszkania ja potrzebuje przestrzeni zieleni ogrodu... etc ; ) a prawda taka, że na wsi za tą sama kwotę co na 120mkw w mieście w dobrej dzielnicy można sobie mini wille postawić... I to jeden z tych powodów choć jest ich wiele dlaczego mam zamiar osiąść na wsi ; )

Gość mmmmaaaaama
dojezdzaj do miasta do pracy

Gość elstudentos
jeśli miasto nie jest jakoś specjalnie daleko typu 70 km to można dojeżdżać, choć na siłę pchać się do miasta to też głupota... ja jestem zwolennikiem wsi bo życie płynie trochę wolniej, ludzie bardziej uczciwi, nie strach zostawić rower przed sklepem czy samochód. Jak telefon zginie na imprezie to bardzo często się znajdzie i do odbioru czeka w barze. Jest fajnie, z minusów to, że każdy każdego zna, ale w niektórych przypadkach i to jest plus. Choć dla typowego mieszczucha wieś to coś złego więc niektórych rozumiem, tak czy siak przemyśl sprawę.