Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki odkurzacz

odkurzacz o mocy 2200W??

Polecane posty

Gość jaki odkurzacz

ma ktos taki? oplaca sie kupic? mam taki 1600, zepsul sie jednak i przed zakupem zastanawiam sie, czy 2200 nie za bardzo "ciąga" dywanu i czy nie przeżedza go?

zakladajac ze rzeczywista moc tego odkurzacza jest pewnie nieco mniejsza:P to ja mam z taka i wszystko jest ok :)

Gość ejj no co wy
ginorossi słyszałam ,że twoje ssanie przewyższa moc tego odkurzacza :classic_cool:

Gość dziekuje za opinie -

220 V nie zabija :P poza tym w siecie mamy teraz 230 V. i V to jednostka napiecia, nie mocy :P

Gość wyrywa zęby i strzyże trawnik
polecam:D

samo napięcie nie zabija. zabija prąd przepływający przez ludzkie ciało o wartości powyżej 0,35A (chyba się nie mylę, co? Ellinko, Ty powinnaś wiedzieć :P)

heh, oczywiscie ze napiecie nie zabija :P a to jaki prad przez nas przeplynie zalezy od rezystancji skory :P a czy prad jest "zabojczy" zalezy czy to prad staly czy zmienny i o jakiej czestotliwosci :P 0,35 A to dosc duzy prad :P dla pradu stalego jest to niecaly 1mA a dla zmiennego w naszej obecnej sieci o czestotliwosci 50 Hz ok 4-5mA :>

Gość __lolek
jeszcze zależy jak przepływa czy od ręki do ręki, czy przez noge do ręki :) wiem że coś takiego było na kursie SEP`u ale już dokładnie nie pamiętam :D

no tak, ale to się uśredniało w jakimś iso czy kij wie w czym i się podawało 25-35mA (poprawka, wcześniej się pomyliłem:classic_cool:) prąd stały to inna bajka, elektroliza krwi się robi no i wiadomo

Gość ergot
2200W... A Ty chcesz tym odkurzaczem do pracy jezdzic, czy dywany czyscic?

ble wracamy :P reka a noga to jesli bierze pod uwage przy progu fibrylacji. 0.1s - 500mA 1s - 50mA 3s - 30mA wartosci zalezne od czaus przeplywu (prad sieciowy) dla stalego 1s - jakies 0,8A

ale jeśli przewód chwycisz ręką to przepływający przez nas prąd o natężeniu 25mA spowoduje silny skurcz przez co nie można puścić ów przewodu -> ostatecznie śmierć :classic_cool: to tak bardziej z praktycznej strony :)

dlatego nie sprawdza sie przewodow wewnetrzna czesci adloni tylko zewnetrzna :P

każdy o tym wie🖐️ hmm... no nie każdy bo skądś są te porażenia