Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycek...................

Mam wyżuty bo............... !!!!!

Polecane posty

nie dalam malej rano piersi a ona tak bardzo plakala!!!!! ale trzeba byc konsekwentna bo dzieci wszystko placzem wymuszaja, mialam znowu pokazac swoja slabosc, przeszlo jej teraz sie bawi, ale tak mi z tym zle:-( dodam ze ma19 miesiecy najwyższa pora oduczac ale jak chyba nie dam rady......

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Ja tez dlugo nie karmilam, ale przy wprowadzaniu stalych por jedzenia (co 4 godziny) tez byl bunt, tez sie zle czulam bo widzialam ze brzdac jest glodny :( ale przeczekalam 2 dni i teraz jest super, nawet w nocy sie juz nie budzi... Mialam tez okropne wyrzuty jak go kladlam o stalych porach do lozeczka zeby zasnal, byl placz nie powiem, pare dni ale teraz skubany wie ze jak go klade do lozeczka to juz pelny relax i tylko zamknac oczka... Proponuje przeczekac, na tym polega wychowywanie dzieci, czasem trzeba postawic na swoim...

dasz radę, trochę konsekwencji i po paru dniach mała nie będzie płakać, a Ty z tego powodu rozpaczać:) Dla dziecka bycie przy piersi to w dużej mierze potrzeba bliskości, a to można mu wynagrodzić w inny sposób:) Ja mam odwrotny problem tzn. moja mała ma 7 miesięcy i od paru dni sama odstawia się od piersi...Trochę mi przykro, bo chciałam ją karmić do roku:)

dodam, ze mala nie ssie smoczka wiec o butelce moge zapomniec troche z niekapka pije. czy mam jej wprowadzic jakies mleko skoro mojego juz nie bedzie pila, no i jakie bo nie wiem!!!!!!

Przedewszystkim nie daj sie zterroryzować-wiesz przecież że ona może jeść co innego-a cyca to przyzwyczajenie. Miłość można okazywać przytuleniiem nie koniecznie podaniem cycy

o karmieniu to chyba lepiej pediatry sie poradzic. od kiedy uczyc malucha samodzielnego zasypiania? moje dziecko ma 3mce i zasypia przy cycu. nic jeszcze nie rozumie dlaczego zostawiam ja w\\lozeczku a ona tak placze...

to pozytywny obiaw ze masz wurzuty sumienia ale tak kazdy chyba ma.ja odstawialam bo mi kazano ale sama do konca tego nie rozumialam i jak nikogo nie bylo w poblizyu to karmilam i robilam dxzieciom krzywde bo one byly zdezorientowane,raz piers jest raz nie ma i o co chodzi.|Stuj przy swoim i nie dawaj sie pomysl ze tak lepiej niz zrobic metlik w glowie dziecka jak ja.daszrade3dzidzia juz duza i je duzostalego-gratuluje ze tyle wytrwalas przy piersi!!!!

dlatego chce już odstawić Mała bo bardzo mnie bolą, ona godzinami potrafi przy nim wisieć, i dla zabawy gryzie, ciągnie a wie że robi źle, bo zawsze zanim coś wykombinuje to tak dziwnie spogląda czy patrze. Najgorsza jest noc ona z mojej piersi zrobiła sobie smoczka potrafi ssać godzinami.... a jak wyciągam to się budzi, próbowałam smoczka jej dawać ale od początku bardzo po nim wymiotowała.. już nie mam sił :-(

wiesz masz i tak lepiej bo mala juz je a moje w dziesiatym miesiacu odstawiane byly i co mialam podac jak mleka modyfikowanego nie zupy nie i wogole,stopniowo wprowadzilam wszystko lyżeczką.tyle ze kaszki jeszcze jadly lżeczka,ale poza tym zupiny tylko. dasz rade-masz racje bo mala juz nie je tylko się bawi,a dla meza jeszcze musi cos zostac.a w nocy spi sama czy z toba? jesli z toba to sprobuj ja polozyc sama do spania i przed snem tylko napic sie z niekapka,

Gość Ewa***
posmaruj woda z octem i daj jej sprobowac wedy juz sama nie bedzie chciala a tak moze nie wie czemu nie chcesz jej dac

smarowałam musztardą to z początku płakała a potem złapała słoik i palcem wyjadała musztardę :-/ spróbuje z octem może się uda........ tak mała śpi z nami w łóżku i zawsze się budzi jak próbuję ją przenieść :-(

wiesz nie mysl ze mi latwo mowic bo ja mialam ze spaniem to samo tylkomoje pily z uli picie i tez mialam problem,najpierw sie wkurzylam bo picia wcale nie potrzboway tylko przyzwyczily sie tak wstawac do piersi i im zostalo to powiedzialam ze butelkepan zabral i nie ma,a ppotem wzielam i łózeczko przystawilam do lozka kladac dzieczyny do niego,byly blisko i bezpieczne a potem odsunelam lozeczko,a im sie podobalo bardziej przemeblowanie i nowosc i wchodzily w to

do 4 miesiąca wstawałam do niej i siedziałam po pół nocy na krześle żeby jej tylko do łóżka nie brać bo to najgorsze wiec pare razy usnęła, koszmar się zaczął jak już nie wytrzymałam i wzięłam do łóżka, cycka wywaliłam i usypiałam i ten koszmar trwa do dziś, ona ma jakąś alergie na to łóżeczko, przez sen się budzi jak ją przenoszę wyczuwa że jest w swoim łóżeczku i się budzi.

posmarowałam piersi octem i nic jej to nie przeszkadza ssie sobie w najlepsze!!!!!! nigdy jej nie oduczę!!!!

Gość Ewa***
niezla jest ale ma smaki ;) dawaj co inne moze jej nie posmakuje nasyp soli :) tylko rob tak zeby nie widzialaze cos z nimi robisz :)

Gość Ewa***
a moze wytlumacz jej ze cycy jest chore i ze jak zsie to Cie boli moze na litosc ja wezmie ;)

Gość kobieto twoja
polonistka przewrocila by sie pod stolem..matko swieta WYRZUTY!!!!!!

Gość superrrrrniania
by powiedziała, ze trzeba zrobić takie małe party, zaprosić inne dzieci \" Cyca papa!\\\", wytłumaczyć dziecku, ze od dziś będzie dostawało picie z kubka niekapka, bo jest już dużą dziewczynką. Tobie poradziłaby abyś założyła bluzkę i włożyła ją w spodnie, żeby mała nie widziała piersi. No i dużo całusków i pochwał, jaka to ja jestem dumna z mojej dziewczynki, przytulanki na dobranoc itp. A aby mała zasnęła trzeba położyć ją do łóżeczka, posiedzieć aż nie zaśnie a gdy zacznie płakać i robić aferę z tego powodu siedzieć z boku nie reagować. Na pewno zaśnie!:)

Mam ten sam problem z synkiem który ma 2 latka.Ale od opisania go tutaj zrobiliśmy postęp bo nie dostaje cyca w dzień i przed spaniem.Mówie mu że zamiast cyca dostanie " coś wyjątkowego" i to działa.Natomiast w nocy jest gorzej i nadal mu daje cyca.Ale jedna z mam poradziła żeby posmarować sutek "gorzkim paluszkiem" (do kupienia w aptece) to jej pomogło ja mam zamiar spróbować.A co do spania w łóżeczku to było tak samo zasnął na rękach włożyłam go do łóżeczka to się obudził a jak położyłam go w łóżku z nami to spał. No i tak było przez tedzień,potem złożyliśmy z mężem łóżeczko i kupiliśmy małemu sofe 2 osobową i tak już śpi od 8miesiecy.