Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa100

boję się iść do ginaaa

Polecane posty

Gość wstydliwa100

Cześć ma 18 lat i jeszcze nie byłam u ginekologa (a podobno trzeba iść po pierwszej miesiączce, ale ja się bałam i wstydziłam) a teraz boli i swędzi mnie pochwa. Jak się myje to strzasznie piecze. Nie mam też od 3 tygodni okresu! Strasznie się boje ale czy jest jakiś inny sposób żeby nie iść do ginekologa??? Co on będzie mi robił (jak pójde)???? A musze ogolić pochwę bo mam bardzo dużo włosków?? Błagam odpiszcie! Z góry dzieki.

Gość zośka...
skoro masz 18scie lat to powinnas sie udac do ginekologa pamietaj ze kiedys ten dzien nastąpi.Nie masz sie czego wstydzic...Tym bardzeij musisz isc skoro czujesz swedzenie, moze to byc np. podraznienie .Badania sie nie bój lekarz bedzie cie badał w zaleznosci co ci jest jezeli jestes dziewicą powinien cie zbadac przez odbyt ,alby nie uszkodzic błony dziewiczej.Co do owłosienia lonowego jezt roznie zalezy to indywidualnie od kobiety pozdrawiam i głowa do góry:)ginekolog jest od tego aby badac:)

Gość tez sie balam
ja pierwszy raz bylam u gina w wieku 21 i poszlam tylko dlatego bo byly podejrzenia ze jestem w ciazy. zaluje ze poszlam tak bo sie strasznie balam a nie ma tak naprwde czego. teraz regularnie chodzie. a co do owlosienia to Zoska ma racje sprawa indywidualna kazdej kobiety pozrowiam cieplo

Gość dama z pejczykiem
Żeby ci poprawic humor - ja poszłam po raz pierwszy w wieku 28 lat :X I teraz juz chodzę regularnie. Nie cyndol się, mało która dziewczyna idzie do ginekologa w tak młodym wieku, najczęściej chyba w okolicy 20 lat. Idx i nie lękaj się hehe ;0

Gość dama z pejczykiem
Z tego, co tu czytam, to ginekolodzy raczej puszczają kazania pacjentkom, że goląc cipkę, narażają się na zwiększone ryzyko zakażeń. Więc możesz nie golić, zrobisz dobre wrazenie :P

Gość laleczka czaki