Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urlop wych

URLOP WYCHOWAWCZY A URLOPY

Polecane posty

Gość urlop wych

Witam 8 marca konczy mi sie urlop macierzyński, nastepnie bede miała 24 dni zaległego urlopu. No i oczywiscie cały 26 dniowy urlop tegoroczny.Chciałabym wziąć ze 4 miesiace wychowawczego. I moje pytanie brzmi...od kiedy musze wziac wychowawczy, zaraz po urlopie zaległym? czy po urlopie zaległym i tegorocznym? czy pracodawca ma obowiacek mi dac bez problemu tegoroczny urlop po zaległym? niewiem tez do kiedy w takim przypadku musze złożyc wniosek?? POMÓŻCIE

Wykorzystaj od azu urlop zaległy i tegoroczny, pracodawca musi na towyrazić zgodę, jeżedli nie wykorzystasz całego tegorocznego i weźmiesz urlop wychowawczy to pomniejszą Ci go proporcjonalnie o ilośc dni przysługujących w miesiącu w którym będziesz na wychowawczym. Wniosek z tego co pamiętam składasz na dwa tygodnie przed planowanym wychowawczym, możliwe że miesiąc przed..

ja to mam fuksa bo rodze w lipcu/sierpniu ;) bede wiec miala spokoj do konca roku. Bo tez zamierzam oszczedzac urlop. i tez ide na wychowawczy, ale bede na bezplatnym bo zarobki wyzsze aby dostac zołd w wysokosci 400 zl... naoiszcie, czy na wychowawczym mozna pracowac na umowe zlecienie lub o dzielo?

Rafinka od wóch dni jestem w domku, bo mmuśka się rozchorowała więc siedzę z młódą, jutro już pracuję.... Na wychowawczm można pracować o ile nie przeszkadza Ci to opeice nad dzieckiem, jeżeli racodawca dowie się że pracujesz i będzie w stanie udowodnić, że mogłabyś pracowaću niego to będziesz musiała wrócić do poprzedniej pracy i przerwać wychowawczy.

Gość ja mysle...
ze musisz złozyc wniosek o urlop wychowawczy przed koncem macierzynskiego, przed urlopami wypoczynkowymi :)

Doliczcie sobie do tego po dwa dni z roku przeznaczone na opieke nad dzieckiem :)