Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gąbka naturalna

naturalna gąbka- pytania

Polecane posty

Gość gąbka naturalna

chciała bym zakupić naturalną gąbke ale ze względu na cene zastanawiam sie czy taka gąbeczka na długo mi posłuży... czy ktoś mógłby mi napisać ile coś takiego wytrzymuje (tydzień dwa tygodnie a może jeszcze więcej)??

Gość to już zależy sama zobaczysz
jak bedzie wyglądała...ale najważniejsze jest aby po uzyciu starannie ją wyplukać i wysuszyc wtedy przedłużysz jej żywotność

Gość to już zależy sama zobaczysz
Zasady korzystania z morskiej gąbki: Przed użyciem należy nasączyć gąbkę wodą. Dopiero w zetknięciu z wodą stają się bardzo miękkie i delikatne. Po pierwszym zamoczeniu i wysuszeniu, gąbka zwiększa swoja objętość i przybiera ostateczny kształt. Aby przedłużyć życie gąbki wypłucz ją po każdym użyciu. Po kąpieli pozostaw gąbkę w miejscu w którym może wyschnąć. Okresowo możesz czyścić swoją gąbkę płucząc ją w roztworze olejku herbacianego (1-2 krople olejku herbacianego na szklankę ciepłej wody lub roztworze octu jabłkowego (1 łyżka stołowa na szklankę wody).

Gość gąbka naturalna
a tobie na ile wystarcza?? bo jak na 10 myć to chyba podziękuje:P

Gość gąbka naturalna
dzięki za instrukcje:D

Gość gąbka naturalna
a może ktoś mi dokładnie napisze ile mu taka gąbka wytrzymuje?? podnosze:)

Gość gość
Ja sam wyłowiłem i oczyściłem gąbkę 12 lat temu w Chorwacji. Używamy jej w 3 osobowej rodzinie do zwykłego mycia się, kąpieli. Ostatnio (ok. 6 miesięcy) zaczęła trochę zmieniać wygląd, więc pojechałem znowu po gąbkę do Chorwacji. Wytrzymuje naprawdę długo. 10 lat na luzie przy odpowiednim traktowaniu. Po myciu do wyschnięcia i wypłukujemy mydło czystą wodą. Zakup będzie opłacalny. Tak sądzę, ale więcej frajdy daje samodzielne wyłowienie z morza, szorowanie na skałach z kleistej mazi, potem w domu użyć Na2SO4 (Siarczek sodu) i cieszyć się latami :-)