Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani Klaudyna

Numer IBAN i BIC Code - pomóżcie błagam

Polecane posty

Ktoś ma mi przelać z Niemiec pieniądze w euro, mówi że potrzebuje numer IBAN i BIC Code do tego. Pani w moim banku PKO BP mi powiedziała, że wystarczy wpisać odpowiednie litery, adres i dojdzie. Co mam robić? Muszę mieć te pieniądze, poratujcie!!!! co to za dziwne kody i numery??????

Gość anadziula
Pełna nazwa i adres odbiorcy środków Nazwa Banku: BANK POLSKIEJ SPÓŁDZIELCZOŚCI S.A. SWIFT (BIC CODE): POLUPLPR Nr rachunku w formacie IBAN (28 znaków) Np. PL12 8798 0002 0000 1234 5678 0001 te wszystkie dane są potrzebne do przelewu z zagranicy do polski

Gość askeczka8
Tutaj jest strona na której możesz przeczytać sobie artykuł na temat tego czym jest iban: http://www.banki.pl/po-co-nam-iban.html Skrót IBAN pochodzi od słów International Bank Account Number. Jest to międzynarodowy format numeru rachunku bankowego. Służy do oznaczenia rachunków bankowych zarówno osób fizycznych jak i prawnych, prowadzonych przez daną instytucję finansową, najczęściej bank.

każdy kraj ma literky przed numerem konta czyli do naszego kraju to jest przedrostek PL i później już twój numer konta (26 cyfrowy) to jest takzwany IBAN. BIC to tzw swift każdy bank ma inny np. jeśli masz konto w PKO S.A to możesz podac ogolny dla PKO S.A i tez ci kasa dojdzie czyli BPKOPLPW. Zalezy w jakim banku masz konto.

reasumując podajesz komuś: Imie i nazwisko Twój adres IBAN : PL ** **** ******************* (twój numer konta) SWIFT: BPKOPLPW (ponieważ masz konto w PKO BP) i masz gwarantowaną kasę na koncie.