Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bree

Wyjazd do Anglii

Polecane posty

Witajcie. Planujemy z mężem wyjazd na stałe do Anglii, mama trójke dzieci 8 i 11 lat i córka 16 miesięcy. Jak jest z opieką medyczną w Anglii bo słyszałam dużo złego o lekarzach w Anglii. jak i gdzie szukać mieszkania i pracy??? Czy lepiej mieszkać w jakimś małym miasteczku czy w dużym np Londynie??? Najpierw wyjechałby mąż, znalazł prace i mieszkanie a ja z dziecmi dołączyłabym do niego jak dzieci skoncza w czerwcu szkołe. Ja pracować na razie nie bede dopóki córka nie podrośnie. Będę Wam wdzieczna za każdą rade i opinie ;)

Gość ata nera
Cześć, no to mozemy podac sobie reke, z tym,ze moj mz juz pojechal 5 stycznia .Mamy dwoje dzieci-7lat i 14.tez jestem pelna obaw, nie wiem jak to bedzie, ale stawiamy na jedna karte.Mąż drugi tydzien pracuje w fabryce ,ma 6 funtow na godz.ale znalazł prace przez agencje, wiec potem bedzie mial wiecej, tak przynajmniej mowi.Ja mam zamiar jechac z dziecmi w wakacje.

Gość asiooniek
hej ja mam ten sam problem... maz pojechal prawie 3 tygodnie temu... ja z 2 corka musze do konca marca wyprowadzic sie z wynajmowanego mieszkania tutaj bo niepracuje i zostalam na utrzymaniu rodzicow a niemoge ich doic w nieskonczonosc... wiec w lutym jakos musze wyjechac .maz jest w south elmsall to mala miejscowosc on pracuje legalnie od tygodnia zarabia tez 6 funtow najgorzej ze pierwsza wyplata po 2 tyg... boje sie poczatkow bo zanim sie pozalatwia dodatki to troche potrwa a wiadomo warunki polowe dla 2 letniego dziecka?... niewiem jak to bedzie ja jakos tam gadam troche po angielsku i jestem fryzjerka to moze chociaz pare fntow na strzyrzeniu polakow zarobie:/... ale... tutaj z jednej wyplaty dawalismy rade wiec jakos to bedzie chyba......