Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luśka be

znajdźcie chociaz jedna rzecz w naszym kraju która funkcjonuje prawidłowo

Polecane posty

Gość luśka be

mi narazie nic nie przychodzi do głowy, wszystko nie tak

Gość poranna kupa
Jak to co ? biurokracja i robienie zwykłych ludzi w konia

Gość luśka be
no ale chodzi mi o pozytywne rzeczy, czy cos nam sie udało w naszym państwie? proszę, oświećcie mnie

Gość koloryzimy
jaaaaaa ja funkcjonuje jak szwajcarski zegarek w naszym kraju

Gość alkskjdksjd
trzebaby jakiegos polityka spytać, on napewno znalazłby odpowiedź

Gość koloryzimy
tylko kupę mam wieczorna a nie poranna choleraaaaaaaaaa

Gość jeżeli chodzi o pozytywy
to................... yyyyyyyyyyyyyyyyyyy ........yyyyyyyyyyyyyyyyyy.............. :o Ale znajdźcie jakikolwiek kraj, którego mieszkańcy myślą, ze coś funkcjonuje prawidłowo:P

Gość SZKOLNICTWO WYŻSZE

Gość luśka be
no np w takiej anglii, drogi mają super, politycy ok- w ogóle w tv i w zyciu mało polityki, zarobki proporcjonalne do wydatków, śmieci wszyscy segregują, biurokracja, korupcja to słowa nie dla wszystkich zrozumiałe, w szkołach mają luzik, na studia dopłaca im państwo, łatwo dostac kredyt...mogę tak wymieniac i wymieniac a jeżeli chodzi o Pl : pustka w głowie

przy takim burdelu w kraju jedyne co zasługuje na podziw ze funkcjonuje poprawnie to to że ludzie jeszcze w ogóle funkcjonują :D:D

Gość Jest sporo takich rzeczy ...
... tylko że mieszkając tu nie umiecie tego docenić. W RPA, a nawet w Kalifornii, mają np. tzw. "rolling blackouts" - brak prądu przez dwie godziny dziennie, czasami przez wiele dni, bo za duże zużycie jest. Zdarza się to w Polsce? Nie, bo u nas elektrownie są państwowe i mają zapas mocy na takie okazje, a nie prywatne jak w USA, gdzie buduje się tyle generatorów, żeby ledwo starczyło przy normalnym zużyciu, bo więcej to by za drogo wyszło. Służba zdrowia też wbrew pozorom jest niezła: u nas każdy ma ubezpieczenie zdrowotne, w USA nie ma go około 40 mln ludzi. Jeśli ciężko zachorują - skończą na ulicy jako bezdomni. Przestępczość mamy relatywnie niską. W takim Detroit wyjście w nocy na miasto to gwarancja pobicia. A u nas? Może w Łodzi tak jest, ale gdzie indziej to raczej można w miarę spokojnie chodzić po zmroku. Nie jest aż tak tragicznie jak piszecie 🖐️

Gość Jest sporo takich rzeczy ...
P.S. Zdjęcia z Detroit w USA - każdy marzy, żeby żyć w tym cudownym i najwspanialszym kraju świata, prawda? ;-) http://www.white-history.com/hwrdet.htm ...I co? Naprawdę u nas jest gorzej?

Gość bunio-wawa
1.Mamy najlepszy na świecie system badań przesiewowych noworodków. 2. Jesteśmy w czołówce światowej w wykrywaniu i leczeniu chorób serca. 3. Najszybciej rozwijające sie duże państwo UE 4. Największyszy i najlepszy na świecie program ochrony Żubra :) Myżlę że jeszcze coś by się znalazło

Gość bunio-wawa
Mozna jeszcze dodac produkcje żywności, wiedzę ogólną obywateli, która jest znaczeni powyżej średniej europejskiej

Gość Wojciech Odbytniczak
system finansowania czlonkow rzadu i sejmu.

Gość zh
strajki."NALEZYMISIE". Kto ma do cholery zarobic na te wszystkie podwyzki?! Czemu z moich m.innymi podatkow (tez jestem budzetowka, tyle ze naukowiec) maja isc pieniadze na podwyzki dla peilegniarek, lekarzy, gornikow (to juz szczyt jak sie pan gornik skarzyl ze ma grosze emerytury bo te 3 300 to mu na oplaty wystarcza), rolnikow i diabli wiedza kogo. Po kilka krajowych im sie NALEZY - niby z jakiej racji? Ja sobei swoj zawod wybralam z pelna swiadomoscia zarobkow wiec nei mam do nikogo pretensji i zadan ale na Boga - nei chce meic swiadomosci ze dokladam do armii ludzi ktorym sie NALEZY bo NIC im sie nei nalezy. Wolnosc jest - nie oplaca im sie pracowac w swoim zawodzie to mozna ruszyc tylek i to zmienic.

Gość Wladysława Piterzanka
organizacje feministyczne, gejowskie i wszelkiego rodzaju fundacje

Co po wiedzy.. jak z IQ znacznie poniżej.. zawsze jest coś za coś..

Gość expanda
zyh... wiesz? Właśnie kilkaset tysięcy ludzi posłuchało ciebie i wyjechało z tego kraju nie mogąc tu sensownie zarobić. Poczekaj, aż posłucha cię reszta, to będziesz do dentysty jechał do Nowosybirska, bo w całym kraju nie znajdziesz zadnego :) A jak ci pikawa stanie, to sobie lepiej kup helikopter, żebyś na czas do Irlandii doleciał, bo w Polsce nie będzie już żadnego. Zostaniesz to sam.

Gość expanda
bunio wawa - dzięki. Podniosłes na duchu trochu.

Gość expanda
tylko takie pytanie: co z tego , ze mamy najlepiej wyposażone oddziały noworodków w Europie? Niebawem na cały ten sprzęt wejdą komornicy, a na tym sprzęcie, który zostanie i tak nie będzie komu pracować, bo jak już komornik wchodzi na sprzęt, to znaczy, że na pensje już od dawna nie było i kto żyw uciekł do tego kraju, gdzie jeszcze ludziom płacą za pracę.

Gość zh
bozesztymoj, jaki ja mam posluch, hohoho! szkoda ze moj maz tego nei wie i wciaz nie moge go przekonac do pewnych spraw :( Co do wyjazdu - jasne, mzona isc na latwizne i wyjechac, trudniej zostac i pracowac z glowa. Przy takich mozliwosciach finansowych jakie sa obecnie w Polsce to grzech wyjezdzac. Szkoda, ze tylu ludzi tego nie widzi i mysli takimi stereotypami jak Ty, Expando. Poza tym przy obcenej sluzbie zdrowia i tak mozna umrzec z braku pomocy. Niestety.

Gość Możliwości finansowe są dla...
...jednostek wybitnych: osób z IQ powyżej 130, świetnie wykształconych, albo też doskonałych fachowców, np. budowlańców. Dla przeciętniaków jest tylko nędza i 843,18 zł na rękę, za które nie da się samodzielnie utrzymać. We Francji minimalna to jest ponad 1200 euro, a pracuje się tylko 35 godzin tygodniowo. Czy to nie jest boski kraj?

Gość zh
a w Polsce - oprocz zlych rzeczy ktore uprzykrzaja nam zycie - mamy mase spraw niewidocznych na codzien a bardzo waznych tak naprawde. Jestesmy np. potentatem w niektorych dzialkach naukowych, dobrze dziala wolontariat (czyli jest masa ludzi ktorym sie CHCE cos robic za darmo, dla innych ludzi czy zwierzat). Tak naprawde to zawsze i wszedzie mozna wywlec jakis brud, z kazdej dziedziny - i mowic, jak to jets zle i w ogole, beznadziejnie. Kazdy fakt mozna poprzekrecac. Mieszkam w Krakowie - doskonale ida inwestycje budowlane, choc miasto bylo zakorkowane potwornie przez to to jednak cel jest swietny. tyle ze znow jest masa ludzi, ktorzy beda biadolic, ze korki, ze koszmar, ze organizacja do dupy itp itd. Albo nasze MPK - maja leb na karku, postarali sie o pieniadze, dostali ich kupe i mamy ekstra tramwaje, ekstra uslugi. Malkontenci znow beda narzekaja jak to zle bo tramwaje maja za jasna/ciemna/wzorzysta tapicerke. Do czego zmierza moja przydluga wypowiedz - za szybko oceniamy ogol po szczegole.