Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladeya

swedzi mnie skora twarzy

Polecane posty

Gość ladeya

od kilku dni swedzi mnie skora na twarzy. nigdy tak nie mialam, swedzi mnie i mam lekko (da sie zakryc podkladem) czerwone miejsca na twarzy. raz sa bardziej widoczne, a raz mniej. nie mam wysuszonej skory, a przynajmniej nie bardziej niz zawsze mialam, ale ciagle musze ja pocierac bo mnie zwyczajnie swedzi. chce pojsc do dermatologa, bo boje sie zeby sie z tego nie zrobilo cos powazniejszego, ale moze wiecie co to moze byc? nie przypominam sobie zebym jadla cos innego niz zwykle, kosmetykow tez zadnych nowych nie uzywalam

Gość ladeya
nikt tak nie mial?

ja tak mam, to uczulenie. mam to jak zjem coś czego nie mogę: np pieczywo żytnie, czy musli z ziarnkami zboża przechodzi po kilku dniach

Gość ladeya
"(...) taki czerwony wysuszony płat- swedzacy i na twrzy mniejsze po obydwuch stronach" dokladnie mam tak samo. oprocz lekkiego swedzenia calej twarzy, mam takie lekko czerwone wysuszone placki, w okolicach skroni-jeden po lewej stronie, a drugi po prawej oraz ponizej kacika ust. mialam jeszcze na jednej i drugiej powiece. i te placki najbardziej swedza. kurcze, nie bylam nigdy na nic uczulona

No ja jestem alergikiem, wiec pewnie mam na cos uczulenie, ale nie wiem na co bo badania robilam 5 lat temu :O

najlepiej wybierz się na testy i będziesz wiedziała czy jestes uczulona i na co. ja teraz staram się wystrzegać ziaren zbóż, i produktów żytnich. choć czasem nie zauważę i wciągnę chlebek posypany ziarenkami i kicha, znowu czerwona gęba :P

Gość ladeya
a uczulenie moze przyjsc nagle? bo ja nic nowego nie jadam, to co zawsze

no ja do 16 go roku życia nie byłam w ogóle alergikiem, potem się zaczęło a mój tata miał 40 lat jak pojawiły się alergie

nie używaj Elocomu na twarz - to maść sterydowa, mogą Ci od niej popękać naczynka, może powstać trądzik posterydowy. na inne części ciała nie dłużej niż 5 dni! przeczytaj dokładnie ulotkę.

Gość cvba
moze to podraznienie/prZesuszenie.o tej porze roku to sie zdarza.kupcie sobie masc z witamina A, bez recepty kosztuje chyba niecale 3 zlote i posmarujcie badziewie na noc. po kilku razach powinno nie byc sladu po czerwonej plamie. ja tez tak czesto mam i mi pomaga ta masc

Gość ladeya
podnosze

Justa na serio dzieje sie tak po Elocomie?? :O A ja juz koncze drugie opakowanie bo prawie codziennie sie tym smaruje! ŁO matko i co teraz :O

Gość Aniaa382
Koniecznie idź do dermatologa. Może okazać się, że to jest nużeniec, a wtedy czeka Cię odpowiednie leczenie. Polecam Ci skorzystać ze strony Centrum Walki z Nużeńcem, gdzie dowiesz się więcej na temat tej choroby i będziesz mogła kupić odpowiednie kosmetyki, które pomogą Ci ją wyleczyć.