czyjes słońce 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Odstawiłam w zeszłym miesiącu tabletki... WG cyklu 28dniowego spozniam sie juz 4 dzien....nie uprawialam sexu w tym czasie (ani tez tydzien przed odstawieniem tabletek), co nie znaczy zesmy sie z chłopakiem nie dotykali itepe (ale staralismy sie być bardzo ostrożni) Aby sprawdzić czy to opoznienie zwykle czy tez ciaza od 3 dni mierzyłam temperaturę poranną miedzy jezykiem a podniebieniem bez wstawania z łózka tak jak radzi p. Wisłocka w swym slynnym podręczniku. Moje temperatury to 36,9 36, 36,5 ...teoretycznie gdybym była w ciąży to temperatura byłaby ponad 37 stopni i utrzymywala sie na tym poziomie....Niestety nie robilam dawno juz tych pomiarów ze wzgledu na tabletki i nie wiem jak mam teraz to odliczac.... Czy oczekiwac okresu tak jak przy tabletkach czy wg swojego zwykłego starego cyklu przed tabletkami Poza tym jesli mam taką temperaturę(co nie wskazuje ciąży) to znaczy ze albo sie spozniam albo jestem w dluuugim oczekiwaniu na owulację... Po jakim czasie powinnam pojsc do ginekologa w tej srawie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Styczeń 24, 2008 Po odstawieniu tabletek pierwsze cykle mogą trwać ile chcą, bo organizm zwariował - nagle musi znów pracować sam. Daj mu trochę czasu i nie liczy cyklu "standardowo" bez względu na to ile trwały przed tabletkami.Teoretycznie gdybyś była w ciąży to temperatura byłaby po prostu wyższa od przedwzrostowych (a jakie są przedwzrostowe to nie wiesz bo musiałabyś mierzyć codziennie od początku naturalnego cyklu) i mało, że byłaby wyższa - bo wyższa jest ZAWSZE po owulacji - byłaby wyższa minimum 18 dni - dopiero wtedy można podejrzewać ciążę.U mnie przez pierwsze 2 tygodnie ciąży temperatura wyższa wynosiła między 36,3 a 36,6 i ANI RAZU nie osiągnęła 37 stopni a mam już 9ty tydzień ;) Mam niskie przedwzrostowe - między 35,9 a 36,2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Styczeń 24, 2008 Do ginekologa idziesz jeśli przez około 2 miesiące po odstawienia nie dostaniesz pierwszego naturalnego okresu - w innym przypadku idziesz po pół roku w sprawie cykli, jeśli się nie uregulują. Pamiętając, że regularny cykl nie musi wynosić 28 dni, to sprawa indywidualna. Regularne cykle to takie, w których różnica między najkrótszym a najdłuższym (naturalnym) nie wynosi więcej niż 10 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach