Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Di18

Wysokie ciśnienie ..niskie tętno

Polecane posty

Gość Di18

Hej :) wiem ze ten wątek nie do końca tu pasuje ale moze chcoiaz wy udzelicie mi jakiejs konkretnej odpowiedzi, mianowicie wczoraj w nocy dostalam straszliwego bólu głowy...trwał moze 15 minut i promieniował od skroni na całą lewą półkulę...ból nie do wytrzymania... wyć mi sie chciało. Mierzyłam ciśnienie i mialam 130/71 - jak na mnie wysokie a puls wynosił 52- za niski. nie mogłam wogole złapac powietrza, brakowało mi go. Nie mialam przeftem zadnego wysiłku.Ktos moze mi wytłumaczyc co to?

Gość Di18
Prosze o pomoc:((((....

Gość ecinka-e
nie jest to wysokie cisnienie ,sugerujesz sie gornym ale ono rosnie pod wpywem stresu ,wysilku ,natomiast dolne stoi -to dobrze ,moze masz duzo stresow? tetno dos niskie ,nie wiem jakie miewasz trzeba sie poobserwowac ale w nocy jest zwykle wolniejsze i u osob np.trenujacych zwykle jest wilniejsze i nie oznacza choroby ,warto jednak zrobic kontrolne badania wiekszosc ze skaczacym cisnieniem miewa raczej szybki puls co jest gorsze

Gość ecinka-e
czasem budze sie w nocy z uczuciem braku tchu ,zw\ykle serce mi lomocze..... pojedynczy nocny bol glowy to nie powod do zmartwien chyba ze sie powtarza....

Gość adam

Simple będę też podpowiadał szczególnie jeśli ktoś szuka ciśnieniomierza na lata, wydajnego, solidnego i jednocześnie za przystępne pieniądze.

Gość bbn

Przydaje mi się Easy Med, jednak warto było kupić sobie ciśnieniomierz na stałe zamiast korzystać od przypadku do przypadku – u lekarza, rodziców itp.

Gość ccca

Czasem z jednego urządzenia korzystają dwie osoby. Jeżeli szukacie dobrego rozwiązania na to, to przemyślcie ciśnieniomierz Senior. Wbudowana pamięć dla dwóch osób do 6-0 pomiarów. Bardzo wygodna i przydatna funkcja.

Gość kiii

Jeśli ktoś szuka dla siebie dobrego ciśnieniomierza to można sprawdzić propozycję od Sanity. Mają bardzo wiele ciekawych urządzeń, na które można zwrócić uwagę między innymi Smart Cardio – bardzo wygodny ciśnieniomierz, każdy z jego obsługą sobie spokojnie poradzi.

Gość micha

Zdecydowanie warto mieć dobry ciśnieniomierz w swojej dyspozycji, to taki sprzęt, który na pewno prędzej czy później się przyda więc jak będziecie chcieli po taki sprzęt sięgnąć to na pewno będziecie zadowoleni np. z modelu Simple od Sanity. Wygodne praktyczne urządzenie.

Gość majk

Faktycznie sanity dbają jakość sprzętów i są one na dobrym poziomie, tak więc warto tam zerknąć do tych propozycji. Między innymi serce plus to taki model, który jest bardzo chwalony szczególnie przez osoby starsze, które podkreślają, żę świetną opcją jest duży wyświetlacz.