Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzik ropowiczy

tradzik ropowiczy

Polecane posty

Gość tradzik ropowiczy

witam :) zakladam temat poniewaz chce rozwiac kilka watpliwosci.. dotyczacych mojego tradziku. mam 17 lat, od lata mam duzy problem z cera, na skorze zaczal pojawiac sie tradzik (wczesniej tez mialam, ale postac lagodna, pospolita...) jest to chyba tradzik ropowiczy bo czesto robily mi sie cysty ropne, (na policzkach) bardzo bolesne i gojace sie przez dlugo czas, potem blizny. teraz sytuacja sie troche uspokoila, poszlam do dermatologa i przepisala mi tetracykline. pierwsze opakowanie bralam 3 tabl. na dobe, nastepne 2 razy. teraz dostalam nastepe dwa opakowania i tez 2 razy dobe. wydaje mi sie ze to troche za malo.. dermatolog jakos nie skomentowala tego gdy powiedzialam ze mam czesto ropne cysty. duzo przebarwien mi zostaje.. nie wiem co mam z tym zrobic. powiedziala ze przebarwienia schodza dlugo i najpierw skupiamy sie na leczeniu tradziku.. kurde .. nawet nie wiem czy moge chodzic na solarium? wlasciwie tego nie lubie ale chcialabym poprawic troche koloryt cery. jednak boje sie ze przebarwienia mi zostana, czy mam sie do wakacji nie opalac a w lecie uzywac mocnych filtrow na twarz? chcialabym sobie jeszcze wykonac zabieg mikrodermabrazji.. zglupialam troche.. z gory dziekuje za jakies rady :)

Gość tradzik ropowiczy
chyba nikt na to nie cierpi :D

Gość Gościówa z doświadczeniem

Ja mam już 40 lat. Dawniej ok. 20 teraz sporadycznie robiły mi się głębokie gule, guzy wyglądające jak bomble po ugryzieniu ogromnego komara. Puchły i w końcu wychodziła ropa. Leczona byłam antybiotykami przez wiele tygodni ze średnim rezultatem. Kiedyś wyczytałam w książce zielarskiej aby trądzik smarować cebulą - trochę pomagało. Dopiero z 10 lat później posmarowałam maścią z cebuli CEPAN i to było to! Naprawdę gdy zacznie się smarować na samym początku gdy zaczyna rosnąć udaje się całkiem wyleczyć. Radzę spróbować prosty i tani sposób. Dodam jeszcze, że nie mogę słuchać i czytać o tym jak to trądzik wynika z zaniedbań higieny - żałosne każdy na rzęsach staje przy takich problemach bo tak są one męczące - higiena to śmieszne.