Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka_kate

maly piesek..pomocy!!

Polecane posty

bardzo prosze o pomoc.moja suka sie oszczenila ma juz 8 lat a to jej pierwsze pieski.wyniosla w krzaki i zakopala tego pieska(miala 4.)3 zadusila zostal jeden-na szczescie go znalazlam byl zmarzniety ale juz jest z nim dobrze.wzielam suke do domu ale ona nawet nie chce tego pieska nakarmic probowalam wszystkich sposobow.wec napiszcie mi czym karmic takiego malego pieska.wiem ze strzykawka ale jakim mlekiem??dzieki z gory za odp.pozdrawiam

Gość Korwinnna
Mysle ze powinnas kupic mleko dla malego dziecka w proszku i zrobic tak jak jest napisane na opakowaniu Mysle ze takie bedzie odpowiednie

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm...........

Gość Zocha z Grójca
idz do weterynarza,on Cię pokieruje,sama nie wychowasz,tylko zaszkodzisz

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm...........
zapytaj weterynarza, pewnie sa jakies mieszanki dla psow, krowie mleko moze zaszkodzic szczeniakowi

Gość ja nie podrywam ale sobie
zatkało mnie:o

Gość Zocha z Grójca
a wszystko przez to ,ze tak późno miała pierwsze szczeniaki.Weterynarz napisze Ci ile jednorazowo podac i jakiego mleka[moglabys brzuszek uszkodzic

Gość Zocha z Grójca
dostaniesz tez specjalną pipetę do karmienia,idz,nie zwlekaj

watek wyglada na prowokacje. Ale jest ten 1% szansy ze suka naprawde sie oszczenila i maly potrzebuje pomocy. Do weterynarza to podstawa - bo byc moze na pomoc jest za pozno i malucha trzeba uspic. Jesli przezyje i suka go przyjmie to ok. Jesli nei przyjmie to musisz kupic specjalne mleko dla szczeniakow (najlepiej mixol, koszt ok. 40 zl za puszke - w zaleznosci od wielkosci pieska zuzyjesz od jednej do kilkunastu puszek. Kociak zuyzwa jedna). Potem karmienie z buteleczki co dwie godziny, masowanie brzuszka zeby szczeniak sie wyproznil. Trzeba uwazac na zachlysniecie. W ogole wychowanei szczeniaka na butelce jest trudne i czesto konczy sie niepowodzeniem. Jesli po tym co napisalam uznasz ze nie stac Cie badz nie masz czasu na zajecie sie tym maluchem na 100% (a nie mleko krowie i karmienei co 6 godzin) to od razu go uspij, to bedzie najbardziej humanitarne co mozesz zrobic.

Gość fghfgjh
WETERYNARZ to podstawa! ABSOLUTNIE mleka od krowy nie wolo nierozcienczonego bo zabijesz pieska!!!!!!1

suka rowniez wymaga pilnej wizyty u weterynarza - moze zagryzla szczeniaki z powodow zdrowotnych, moze np. kolejny utknal jej w drogach rpdnych. Weterynarz koneiczny, jesli juz ktos byl tak nieodpowiedzialny (zeby nei rzec mocniej) i dopuscil do tej sytuacji to nei moga za to zaplacic zwierzaki.