Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam już tego dość

Co jest ze mną?Codziennie boli mnie brzuch

Polecane posty

Gość mam już tego dość

Czasem nawet po kilka raz dziennie,na dole,na górze,różnie,raz dłużej,raz krócej....Nie ma dnia żeby mnie nie bolał.Najczęściej jak coś zjem,ale całkiem bez powodu też :( Co z nim jest nie tak???

Gość to mogą być
wrzody, zwłaszcza jak boli po jedzeniu. Zrób badania będziesz wiedzieć.

Gość madzia888888888888888888888888
może nerwica

Gość mam już tego dość
Ale nie boli mnie tylko żołądek....Jakie to się robi badania na wrzody??

Gość mam już tego dość
Nie mam

Gość orietta
poza tym wrzody jeżeli są to bolą na czczo i przestaja jak sie coś zje lekkostrawnego,zrób badanie na helicobacter pylori

może masz jelito drażliwe? to jest na tle nerwowym. O badanie mnie nie pytaj, bo bolesne i jak dla mnie nieprzyjemne

Gość watróbka sie odzywa
moze i woreczek żółciowy ...masz czasami coś w rodzaju kolki ? Lepiej popros o skierowanie na USG i niech sprawdzą ci wewnatrz to na wstepie ...a póki co no-spa i bardzo ciepłe kąpiele w wannie leż jak długo sie da ,to działa jak leki rozluzniające ...albo termofor🖐️

Gość orietta
poza tym jednym ze skuteczniejszych metod wykrycia wrzodów jest wypicie na czczo herbaty z dużą ilością cytryny,jak są to dostaje sie bóli bo cytryna je podrażnia

Gość Wyginam smiało ciało
A może to zapalenie przydatków

przy zapaleniu przydatków boli tylko brzuch. Ból jest tak silny jak bóle wyrostka robaczkowego. Miałam to 3 razy w życiu. A takie objawy u mnie świadczyły o tym, że , mam jelito drażliwe. Wykazała to kolonoskopia

Gość mam już tego dość
Już w podstawówce bardzo często bolał mnie brzuch.Może to rzeczywiście na tle nerwowym,bo mam taki głupi charakter,że strasznie się wszystkim przejmuję.Jeśli tak to co można na to poradzić?Ale skoro z nerwów to dlaczego nie boli np ak mam stresujący egzamin?To raczej bez powodu lub jak napiałam-po jedzeniu.Sama już nie wiem... :( Piję dużo wody z cytryną i nie boli po niej,a więc to nie to

Gość adsdasdsadadas
Ja miałam bardzo silne bóle brzucha przez okres ok dwóch lat. Bywało tak, że miałam mocny ścisk, trwał ok minuty. Robiło mi sięzimno, słabo, mdliło mnie, czesto wymiotowałam. Nie miałam apetytu. Jak jużcoś zjadłam, to często zwracałam, albo bolał mnie brzuch. Bardzo schudłam. Byłam dwa razy w szpitalu, robiona była gastroskopia, kolonoskopia. Z wycinków nie wyszło nic, natomiast lekarz powiedział, że na 100% mam Crohna. Leki brałam jeszcze przed diagnozą (steryd i jakiś lek dojelitowy). To wszystko działo się w liceum (zaczęło się po 1 klasie, kiedy to miałam poprawkę z jednego z przedmiotów). Nie odczuwałam nerwów, ale z perspektywy czasu myślę, że jako introwertyk wszystkie emocje kumulowałam w sobie. Reszta natomiast działa się w głowie (bałam się bolow brzucha, bałam się chudnięcia). Nie pamiętam dokładnie, ale jakoś na pierwszym roku studiów wszelkie dolegliwości ustąpiły, i obecnie od 2 lat (odpukać) nie jest mi kompletnie nic, nie biorę leków, nie mam dolegliwości, wszystko wróciło do normy. Crohna chyba też nie mam. Pozdrawiam :)

Gość adsdasdsadadas
Lechupremium, podobno każdy człowiek ma pyroli, tylko nie u każdego ta bakteria daje o sobie znać. Ból budzący w nocy i rano, świetnie to znam... ;)

Gość mnie też boli codziennie
najczęściej z boku w okolicach wątroby lub też po drugiej stronie. Robiłam usg jamy brzusznej i niby wszystko ok, wykryto mi piasek na nerkach to biore na to ziolowe tabletki i pije duzo plynow ale brzuch dalej boli. Też podejrzewam helikobakterie bo mój mąż ma to samo i jutro idę zrobić testy.

Gość do lechpremimum
jedz duzo brokul, kiwi i migdalow, a takze staraj sie, aby twoja dieta miala odzyn zasadowy, ta bakteria siedzi w kwasie zoladkowym i uwielbiam odczyn kwasowy, po podwyzszeniu sie jego daje sie we znaki

Gość zmęczony człowiek
Mnie też boli brzuch nie mam biegunki tak ok miesiąc czasami w nie odpowiednich momentach co mi jest??