Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Floriana

pytanie odnośnie mandatu

Polecane posty

Przyszło dziś do mnie pismo zawiadamiające o przekroczeniu prędkości oraz innych wykroczeniach, których się dopuściłam;).Dostałam 400zł i 8 pkt karnych.Dołączyli do tego zdjęcie, ale tak fatalnej jakości, że zupełnie nie widać osoby kierującej.Dowiedziałam się od znajomych, że jeśli powiem, że jestem właścicielką samochodu, ale nie wiem kto tego dnia prowadził pojazd, ponieważ korzysta z niego wiele osób, wtedy zapłace tylko mandat a punkty karne mnie ominął.Można tak zrobić, czy raczej to nie przejdzie?

Gość dr rehabilitowany M.Pachołek
jaka dumna 🖐️

Gość otoz nie mozesz tak zrobic
glupot ci ktos nagadal. nie musi byc widac twarzy na zdjeciu, wystarcza numery rejestracyjne samochodu. a jak powiesz ze nie ty prowadzilas to poprosza cie uprzejmie o wskazanie osoby kierujacej wowczas autem. jesli powiesz ze nie wskazesz bo nie wiesz, to raz ze cie wysmieja, a dwa ze MASZ OBOWIAZEK wiedziec kto jezdzi twoim samochodem - chyba ze wczesniej zglosilas jego kradziez i masz na to papierek. a tak na marginesie: na twoim miejscu nie przyznawalabym sie ze nie wiesz kto kierowal twoim samochodem - gdyby rzeczywiscie tak bylo. bo jesli w tym czasie cos by sie stalo, no ten ktos spowodowalby wypadek to odpowiadasz takze ty. bo nie zabezpieczylas pojazdu przed uzyciem osob trzecich. chyba ze udowodnisz ze ten ktos zabral auto bez twojej zgody i wiedzy - patrz zgloszenie kradziezy na policji. reasumujac: placz i plac :classic_cool:

Gość paco rabanne
nie palc a punkty skasuja ci sie po roku

Gość paco rabanne
Florania to ty tak szybko jeżdzisz? taka z ciebie laska i piratka drogowa?

Gość jareczku
zboczencu... :classic_cool:

Gość paco rabanne
nie plac a za te 400 zrobimy impezke cztero osobową ja ty pies i chomik

A czy inna osoba, może wziąć na siebie punkty karne?Powiedzmy wskaże, że samochód prowadził tata, mogą mi udowodnić, że było inaczej?Na zdjęciu w ogóle nie widać kierowcy i do tego jest czarno białe. Najbardziej rozpaczam z powodu punktów, jestem za młoda na taką kare😭:classic_cool: Choć jestem zaskoczona, że tak mało dostałam, bo jechałam znacznie szybciej niż napisali i do tego jeszcze rozmawiałam przez telefon, ale chyba sie tego nie dopatrzyli na zdjęciu:D

Gość paco rabanne
olej to do 21 puktow jeszcze ci troche brakuje a jak zabiora ci prwako to bede z toba jezdził ..... i autem tez :)

łoj nie wiem czy ktoś chciałby przyjąć na siebie karniaki, ale jeśli masz taką osobę, to mi pożycz :)

Gość Butonierka Gierka
matuchno... lansuj się dalej 🖐️

Gość ochotę
płać i bierz punkty skoro nabroiłaś, jak można być takim bucem bez klasy i pytać jak wymigać się od odpowiedzialności TFU i tacy najczęściej zabijają dzieci na drogach

Ale ja nie chce, żeby mi zabrali prawojazdy😭Już będe grzeczna:classic_cool: Ostatnio sune sie wolno jak ślimak, że aż trąbią za mną- taką mam traume😭

Gość miracula
Floriana mam pytanie kiedy zrobiłaś to wykroczenie i jak długo czkekałaś aż ten mandat Ci przyjdzie?

Gość miracula
I jeszcze jedno złapali Cię na radarze czy na kamerze?

Gość paco rabanne
moge ci załatwic cos z tymi punktami ale musisz sie ze mna ....... wybrac na kawe :)

Gość florka co ty w ogole
pier...lisz???!!! za mloda na wykroczenie? chyba na prawo jazdy :P nie dosc ze masz pusto we lbie to jeszcze jezdzisz jak glupia i potem strzelasz focha bo ktos osmielil sie dac ci punkty karne... skoro jestes taka mloda to pewnie doswiadczenia za kierownica tez nie masz duzego. dziekuj bogu ze nikt przez twoja glupote nie zginal. żal.pl :O

Złapałam się na fotoradar troche ponad tydzień temu. Mój tata wziął by ten ciężar na siebie;) tylko ja się boje, że oni może mają w zanadrzu zdjęcia lepszej jakości😭I wtedy wyjde na oszustke, albo dopatrzą się jeszcze tego, że rozmawiałam przez telefon:o Poczułam sie dziś jak przestępca:(

Gość no taka mlodziutka to ona nie
jest, jest starsza od Jarka a zgrywa jakas popierdolona malolate. probuje pordywac jarka, jest dla niego mila az się zygac chce :O Dorosnij wreszcie dziewczyno :O:O

Gość ge
wczoraj przyszedł do nas policjant z manadatem,bo zrobili zdjęcie mojemu bratu,samochód jest na mamę.Powiedziala ze on prowadzil ale punkty wziela na siebie ;)

Gość jak sie jest doroslym
to trzeba ponosic koncekwencje swoich czynow i nie wiem o co ta cala dyskusja..

Gość paco rabanne
jesli odmowisz przyjecia mandatu sprawa idzie do sadu grodzkiego i lezysz ,chyba ze znajdziesz kolezanke podobna do ciebie i powie ze to ona i wezmie nandat na siebie ale nie mam sensu o 8 punkow lepiej isc ze mna do ................................. kawiarni i sprawa zalatwiona :)

Gość jak sie jest doroslym
po co jej robisz nadzieje? mandaty to druki scislego zarachowania, nic w przyrodzie nie ginie.