Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mam stracha na maksa

Boję się strasznie że nie zdam matury!

Polecane posty

Co zrobić żeby zdać?Czy sama nauka wystarczy?Jestem dobra z polskiego,zdaję rozszerzony,ale boję sie że nie trafię w temat i w model odpowiedzi :( A co dopiero WOS i historia.....

Gość Żmyja
Każdy się bał. A przecież ponad 90% zdaje :) Teraz tej nowej matury to chyba w ogóle nie da się oblać.

Gość gf
to dlaczego próbną oblewa tyle osob???

A jeśli będę mieć pecha? :( Zresztą chciałabym zdać jak najlepiej....Jak sie do niej przygotować poza nauką??

Żmyja, da sie da:) mój znajomy z klasy humanistycznej nie zdał na próbnej polskiego podstawowego:) a taka renomowana szkoła:) jesli jestes dobra z polskiego to możesz miec problem z maturą z tego przedmiotu, właśnie chodzi o ten klucz ja też miałam ten problem, ale trzeba nauczyć się schematu bardzo ogranicza ale co zrobisz:) trzeba sie uczyć i być na bieżąco (WOS), staram się jak mogę, ale mam kiepską głową do dat :(

Gość fsfsfsdfs
polaka i wos zdasz na bank,bo nie trzeba miec szczerze mowiac wiedzy- inna kwestia zdac dobrze. historia... mam nadzieje,ze wzielas jako dodatkowy:D

No właśnie nie wiem jak się nauczyć wpasowywać w klucz

No oczywiście że dodatkowy :) Nie jestem samobójcą :)

Gość pu p a
a ja zdaje chemie, podstawowa narazie sie matura nie przejmuje, wiecej halo wokol matury niz jej samej po zakonczeniu roku szkolnego bedzie troche czasu, zeby powtorzyc material

jak chcesz zdac dobrze wos to MUSISZ sie uczyć oczywiście mówie o rozszerzonym, bo co innego podstawa:) a jak sie wpasować w klucz - czytaj tematy prac maturalnych, układaj w głowie schemat jakbys go napisała albo rób notatki, a potem sprawdzaj to z kluczem, zawsze jest bardzo typowy

Ucz sie ucz :) BTW matura przy studiach to pryszcz na pupci, tak więc ciesz sie jeszcze wolnością :D

Właśnie rozszerzony WOS zdaję.Kupiłam sobie repetytorium,ale zastanawiam się czy to co tam jest wystarczy.Niby napisali,że to cały wymagany materiał,ale wiadomo.....

Gość do gory ciagne
ja teraz widze...matura przy sesji to naprawde :/ ale w 3 lo tez sie stresowałam,zreszta nie dziwie sie.od tego zalezy czy dostaniesz sie na studia.ucz sie a bedzie dobrze. BTW.ja histe zdawałam jako przedmiot 3 :] rozrzeszoną :] a samobojca nie jestem :P

ale co to za różnica czy zdajesz jako przedmiot czy jako opcje dodatkową, skoro i tak jesli nie zdasz dodatkowego to masz niezdana mature amnestii juz nie ma aautorko, jakie masz repetytorium?

Nie,wynik matury przedmiotu dodatkowego nie ma wpływu na zdanie matury,tylko jest odnotowany na świadectwie maturalnym,nawet w tym repetytorium tak napisali-autorzy K.Smagacz i M.Kopczyński,kupiłam na allegro :)

to normalne :-) tylko glupcy sie nie boja. ucz sie dalej i na pewno bedzie ok. powodzenia. daj znac jak ci poszlo. ;-)

Racja, dodatkowego można nie zdać i matura jest zdana. Zdawałam w zeszłym roku i mogę teraz śmiało mówić, że \"matura to bzdura\". ;)

Najgorsze jest to,że jestem bardzo ambitna i postawiłam sobie za cel udowodnić tym,którzy uważają,że mnie na to nie stać,że mogę zdać jak najlepiej.A co jak nie zdam albo ledwie?Wstyd i załamanie :(

Nie myśl w ten sposób - to nie da nic dobrego. WIem, że to trudne, ale postaraj się podejśc do matury na luzie.

Chciałabym,ale nie mogę,przecież praktycznie od tego zależy moje późniejsze życie.Ale dzięki za wsparcie :)

Zawsze można poprawiać, świat się nie zawali. Stres działa na Twoją niekorzyść. Też zdawałam polski rozszerzony, tyle dodatkowych lektur, książek, a tekst, o którym miałam pisać pierwszy raz widziałam na maturze...

A jak Ci ogólnie poszła matura i co studiujesz?