Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoriac

Co oznacza jesli.............?

Polecane posty

Gość wiktoriac

Co oznacza jesli lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny a mierzenie temperatury codzinnie wskazuje ze owulacja wystapila i nadal utrzymuje sie wysoka temperatura?Dodam,ze nie choruje i mam regularne cykle.

Gość wiktoriac
Na podstawie usg.Nie stwierdzil zadnego pecherzyka ani cialka zoltego,a temperatura juz w 24dniu cyklu wciaz wysoka i utrzymuje sie na 37stopniach.

Istnieje takie pojęcie jak LUF (wzrost progesteronu bez pęknięcia pęcherzyka) - zdarza się na prawdę rzadko, dlatego warto powtórzyć monitoring jeszcze przez minimum 2 kolejne, sąsiadujące ze sobą cykle.Nie piszesz, w którym dniu cyklu miałaś monitoring i który to dzień wyższej temperatury ale owulacja może się odbyć do drugiego dnia wyższej i nie ma w tym niczego dziwnego.A czy był pęcherzyk dominujący na USG czy gin w ogóle nie stwierdził obecności pęcherzyka?

Gość wiktoriac
Dziekuje Ci za odpowiedz.Byłam w 14dniu cyklu na USG.Lekarz nie stwierdził zadnego pecherzyka,kompletnie pusty jajnik,pokazał mi go nawet.A temperatura przed owulacja nagle spadla a na drugi dzien duzy wzrost i teraz 25dzien cyklu i temperatura bez zmian,czyli 37stopni.Zaczełam brac zioła casntagnus od 4 dni,moze pomoga na owulacje,bo pragne byc mamą,wiec mam nadzieje.Pozdrawiam

Spytam precyzyjniej:- w którym dniu cyklu wzrosła temperatura?Castagnus bierze się od 1 dc a nie od środka cyklu (ulotka), spokojnie przerwij kurację i rozpocznij ją od 1 dc zgodnie z tym, co piszą na ulotce.

Gość Jula1234
A moze w ciazy juz jestes?,robilas test?

Gość wiktoriac
spadek temperatury wystapil w 14 dniu cyklu.Od 15 dnia do 25dnia cyklu temperatura jest wysoka.W ciazy nie jestem na 100%.A na ulotce nie ma kiedy nalezy brac te ziola.Jedna dziewczyna wypowiadala sie na forum odnoscie tych ziol,ze lekarz jej powiedzial ,ze w dowolnym dniu mozna zaczac brac castagnus,wiec mysle ze mi nie zaszkodzi.Zaraz okres sie zbliza.Dodam ze jak bylam mala mialam lagodnego potworniaka jajnika prawego,ale wyluszczono guza i nadal jajnik funkcjonuje,moze slabiej jak to lekarz stwierdzil,ale pelni swoja role.

Gość wiktoriac
Jeszcze jedno to moze byc wazne.Z piersi wychodza mausienkie pecherzyki wypelnione biala zbita substancja.Mysle ze to prolaktyna.Taki stan mam pare lat,a lekarz mowil ze to nic,ale nie mam pewnosci.Mozna to wyciskac jak wagry,tylko ze ma zabarwienie biale.3lata temu prolaktyna wyniosla 21,5.Wiec max dopuszczalne.

Zbadaj tę prolaktynę, ona może być powodem nie pękania i wchłaniania się pęcherzyków.To "nic" często przyczynia się właśnie do braku owulacji.Prolaktynę zbadaj do 9 dc (a najlepiej między 2 a 4 dc, na czczo, zaraz po wstaniu z samego rana).Przy okazji po badaniu wpisz jednostki i normy bo nie wiadomo 21,5 czego i w jakich normach danego laboratorium (każde labo ma swoje normy).

Gość wiktoriac
Witaj.Norma była od minimum 1,2 ng/mL do 25ng/mL.Robiłam je w 2005 roku,wiec moglo sie cos zmienic.Myslisz,ze jak od paru dni biore castagnus,moze on zanizc wynik prolaktyny?Zbadam ta prolaktyne jak mowilas w 2dc.Dziekuje Tobie za odpowiedzi,pozdrawiam

Tak, Castagnus jak najbardziej obniża poziom prolaktyny - dlatego byłabym a tym żebyś na razie odstawiła do nowego cyklu, bo inaczej wynik nie będzie wiarygodny.