Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona Lila

Co zrobić w przypadku podejrzenia nowotworu?

Polecane posty

Gość przerażona Lila

Od dwóch tygodni mam potworne mdlości i przewlekłą biegunkę. Tak samo zaczął się rak u mojej śp. Mamy. Jestem osobą niepełnosprawną, nie mogę wychodzić z domu. DOradzicie coś...? Proszę... 🌼

Gość jeezuuu jak mozesz takie
rzeczy wygadywać ...:O poproś kogoś kto sie tobą opiekuje niech ci zamówi jak najszybciej wizyte u lekarza i podstawowe badania krwi i moczu a potem lekarz podejmie decyzje ... NIGDY TAK NIE MOŻNA MYSLEĆ

Gość ecinka-e
podstawowe badania musisz zrobic i ewent. dalej lekarz zleci kolejne ,powiedz o swoich obawach lekarzowi ,ze chcesz wnikliwiej sie zbadac.....sa badania na MARKERY nowotworowe -to badanie krwi ale moze je zlecic tylko lekarz-onkolog albo prywatnie

Gość przerażona Lila
OK, zamówiłam badania krwi do domu - Morfologia + OB, transaminazy, jonogram i TSH. Zobaczymy. A drogie jest to badanie na markery nowotworowe? (prywatnie)

Gość bez przesady3
mdłości i biegunka nie są objawem nowotworu zarówno mdłości jak i biegunkę mozńa miec na tle nerwowym poza tym istnieje jeszcze przypadłośc zwana jelitem nadwrażliwym wtedy biegunki zaparcia następują po sobie objawem nowotworu jest raczej krew w kale, problem ze wydalaniem, chroniczne zaparcia lub stolec ołówkowaty czyli bardzo cieńki co może świadczyc o guzach, które utrudniają jego wydalanie nie wiem czemu ubzdurłaś sobie że mdłości i biegunka to objaw raka może masz reluks czyli cofanie treści pokarmowej z żołądka ? poza tym osoby unieruchomione często mają problem z wypróżnianiem bo brak ruchu sprawia że zaburzone zostają ruchy robaczkowe jelit to bardzo typowe dla osób unieruchomionych, starszych, obłożnie chorych, wtedy naprzemienne biegunki i zaparcia są częste