Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewunia999

Jestem psychologiem! Chętnie pomoge

Polecane posty

Przekonaj przyjaciół ze zamiast siedzieć w domu można dobrze bawić sie...zwłaszcza ze jest weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ak wybaczyc osobie, ktora nas skrzywdziła, okłamywała innych , zeby mnie oczernic, ,manipulowała mną....ktora w zasadzie, wiele złego mi zrobiła...kiedy ja bylam dla tej osoby, dobry i nawet jej w pewnym okresie w zyciu wrecz byłam pomocna, a ona odwdzieczyła mi sie chamstwem i niewybrednym słowami raniacymi mnie dogłebnie.jak takiej osobie wybaczy!!sa jakies sposoby, bo ten ciezar nienawisci mnie przygniata i mi przeszkadza w zyciu..chce sie z tej nienawisci oczyscic wyrzuc ja z siebie!!!!!!!!!!!! czy chodzi ci o to jak wybaczyć tej osobie?

Gość tia też mam ten problem
sprawdz nicka ja pisałam o innym problemie

nie wiem jak cvzłowiek może byc taki perfidny i wkradać sie na czyjś nick!!!..jesteś zalosny...ujęła mnie twoja historia

;) przepraszam mam maly problem ze soba... moje drugie Ja .. Ewa Erotomanka poszywaczka probuje dosc do glosu ... prosze o chwile przerwy prozac powinien pomoc ... :)

jak widac dzieci z nudów robią różne rzeczy to tylko świadczy jak bardzo obecny model wychowywania wypacza psychikę młodych ludzi nic tylko pogratulowac

czytając wypowiedzi na kafę dochodze do wniosku że wszyscy nadaja się na leczenie psychiatryczne, z tym że jedni mają tego świadomośc a inni jeszcze nie

Boże ile razy mam powtarzac: przeczytaj moje posty ta osoba to ktoś z rodziny, gdyby nie to ani chwili nie dałabym, sie manipulowac, z niektórych sytuacji trudno wybrnąc w niektórych sytuacjach rozwiązania nie są proste w takie rozwiązania nie wierzę mozna bawic się w wybaczanie gdy proces manipulacji sie skończył i agresor już nei neka ofiary u mnie to trwa i wybaczanie nic nie zmieni zminiełoby się cokolwiek gdyby ta osoba zmieniła swoje postępowanie, ale najpierw ja musiałabym zrobic coś by ją powstrzymac a nie moge tego zrobic, to toksyczna osoba, która źle czyni od lat i jej otoczenie pozwala jej na to co d cech, które mamy wspólne to i owszem, nienawidzę jej, ale to ona pierwsza dała mi odczuc że mnie nienawidzi i chce za wszelką cenę zniszczyc to nie biblia by nadstawiac drugi policzek...zresztą ona pełnoetatowo naduzywa obu moich policzków, ze tak to ujmę niszczy mnie juz od 8 lat Teoretycznie to ma sens, ale w moim przypadku byłoby to wylewanie dziecka z kąpielą....Nie rozwodu bo mąż ma j**nietą babcię czyż nie ? Trudno wpływac na relacje rodzinne. Tosycznego szefa, chłopaka czy kolegę z pracy można rzucic w diabły....rodziny sie poza nawias nie wystawi.... (a nie możesz tej babci czasem sprytnie oddać? nie czułabys sie jak ofiara...) Może i bym mogła gdyby była moja i do tego schorowana. Gdyby była moja to nie dałabym się jej rozstawiac po kątach tylko wprost bym powiedziała że mi to nie pasuje....a skoro to nie moja i do tego "pieprzona nestorka rodu" która od 50 lat trzęsie rodzina to nie mogę tego zrobic....bo mąż by na to nie pozwolił jego matka czyli moja teściowa by nie pozwoliła i tak powstają kretyńskie toksyczne relacje oczywiście babcia pomiata także tesciową, ale ona się jej boi więc pozwala na tę cała farsę a ja jestem dokładnie między młotem i kowadłem pomiędzy nienawidzącymi się członkami rodziny, jako osoba z "zewnątrz, która ma najmniej do powiedzenia" w ramach spowiedzi powinnam przy rodzinnym obiadku wyrzucic każdemu co mam na wątrobie....dopiero potem miałabym możliwośc sobie wybaczac nienawiśc, którą pałam to co opisałam to klasyczny przepis na FRUSTRACJĘ czyli budowanie uczuc które nie mają możliwości ujścia tylko co z tego że dokładnie rozumiem wszystkie mechanizmy skoro nic nie mogę zrobic najlepszym lekiem na moja frustrację by było każdemu przyłożyc z liścia i miec w nosie co stanie się potem potem niech sobie skoczą do gardeł i co mi porqdzi terapeuta ? ustawianie rodzin ? ustawianie rodzin mozna stosowac gdy członkowie rodziny mają świadomosc toksycznych relacji i chcą je uzdrowic mnie jest potrzebna kostucha lub przynajmniej egzorcysta albo rozwód, każda z opcji równie skutecznie zadziała mojej teściowej nic nie zaradził, od lat jest uzależniona od leków i leczy depresję ale oczywiście mimo 30 lat w rodzinie, nie udało jej się ułożyc stosunków ze swoją teściową i nie pozwala na to mnie..... dyktatura moze istniec tylko tam gdzie na tę dyktaturę ktoś daje przyzwolenie ja nie chcę skończyc na psychotropach więc chcę coś zrobic a wiec oba założenia są błędne myslisz że od samego początku ukozyłam głowę i dałam sobie założyc chomąto ? buntowałam sie zawsze ale wtedy ruszał na mnie autorytet siły, wieku i doświadczenia, trudno dyskutowac z kimś kto ma nad toba tą przewagę że łaskawie do rodziny pozwala wejsc i uważa się za nieomylnego ze względu na status i wiek Czy Fidel Castro nie jest obłąkanym pajacem usilnie trzymającym się władzy ? )

Gość ja jestem chetny.......
ojoj to teraz cbędzie trzeba posprzątać :P

Voalka, bo to jest nieetyczne. Jesli psycholodzy udzielają porad w jakiś sprawach jako psycholodzy, czy to on-line na jakimś forum, czy to w prasie, wystepują pod swoim imieniem i nazwiskiem, można ich sprawdzić na uczelni, w PTS i paru innych organizacjach.

Gość prawdziwypsycholog_ewa
JUm mam nick.prosze sie na niegfo nie wkradać

Jednym słowem, albo nie masz do czynienia z psychologiem, albo masz do czynienia z odrzutem pozbawionym etyki.

moja frustracja to nic w porównaniu co przezywa podszywacz jego życie to dopiero musi byc NIE-JE-BAJKA

już się nakarmiłeś Trollu ?

Gość mam duży problem......
kiedy patrzę na kobiety to widzę tylko cycki nic innego tylko cycki balony piersi no i oczywiście dupe

to akurat jest normalne ale tylko wtedy jeśli jesteś facetem ;-)