Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomyslu

Brąz na blond?

Polecane posty

Gość nie mam pomyslu

Proszę o poradę: naturalny kolor mam ciemny blond ale ostatnio 2 razy koloryzowałam Castingiem "jasny brąz" - teraz juz mi sie zmywa i jest taki rudawy odcien w sloncu i chciałabym wrocic do ciemnego blondu i tutaj jest pora na moje pytanie:) Wyjdzie mi ten kolor jaki chce? Czy moze byc rudy..? Jesli juz, to farbą z jakiej firmy ryzykowac:)?

Na początek zrób Kompiel rozjaśniającą Odżywka + szampon +rozjaśniacz+woda 6%. Tą miksturę trzymaj na włosach ok 10 min czasem rozmasuj, zmyj, nałóż odżywkę i nałóż farbę o pożądanym koloże blondu-polecam popielate odcienie

Gość jakie efekt daja
ta kompiel i skad pomysl na nia bo pierwszy raz slysze?

Nawet mopżesz sie nie domyślić co to jest gdy fryzjer ci ją robi w salonie...A skąd pomysł?? To jedna z technik fryzjerskich rozjaśniania włosów. Zaufaj mi jestem fryzjerką :)

Gość jakie efekt daja
akurat mi chyba nie robi bo zawsze robie balejaz, ale jestm ciakawa jaki odcien mozna uzyskac ta metoda kiedy wlasny kolor wlosow ma sie ciemny blad

To zabiek początkowy przed koloryzacja i nie daje fajnych efektów tylko przygotowuje włos do farbowania rozjaśnia go o 1 ton by można było nalożyc farbe

Gość jakie efekt daja
czyli dla mnie sie nie nada, ale dzieki za odpowiedz, a skoro tu jestes moze wiesz jak najlepiej sciac wlosy krecone i spiralnym skrecie? kiedy o to pytalam na kafe, ale nie bylo zadnej fryzjerki

Najlepiej jak scinamy same końce nadają c pożądany kształt możemy lekko wystopniować góre (ale tylko wtedy gdy włosy są oklapnięte przy nasadzie, a im niżej tym jest ich więcej). Nie degażujemy i nie robimy eksperymentów brzytwą czy nożem chińskim bo będą brzydko sie puszyć i odstawać.Nie można zbyt mocno stopniowac

Gość jakie efekt daja
ok wielkie dzieki za odpowiedz :)

Gość mam ciemny blond
lub raczej ciemno popielate włosy, farbuję na blond Garnier Nutrisse nr 100, ładnie rozjaśnia do świetlistego blondu bez dekoloryzacji, farba nie niszczy włosów i nie są po niej rude, polecam

No ja mam inne troszke zdanie na temat Garniera ale ja wątpie żebyna ciemne włosy coś ci to dało szczególnie na farbowane.I pamiętaj każda farba niszczy włosy :)

Gość mam ciemny blond
Garnier który opisuję to farba superrozjaśniajaca, ma wode utlenioną 11 % więc może byc używana bez dekoloryzacji może masz złą opinię bo testowałaś Garnier 100 % kolor albo jakieś inne ? Używam Nutrisse od 10 lat i nie narzekam. Kiedyś nazywał się Natea.