Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonniet

pomóżcie

Polecane posty

Gość bonniet

własnie dostałam antybiotyk CIPROPOL: skład: jedna tabletka powlekana zawiera 500 mg cyprofloksacyny oraz substancje pomocnicze: -w skład rdzenia tabletki wchodzą: celuloza mikrokrystaliczna, magnezu stearynian, talk krzemionka koloidalna, skrobi glikolan sodowy, skrobia kukurydziana -w skład otoczki tabletki wchodzą: hypromeloza, Makrogol 6000, tytanu dwutlenek, talk Czy może on obniżyć działanie tabletek antykoncepcyjnych HARMONET? (ps. nie odsyłajcie mnie o ulotki)

wg ulotki tego leku nie wplywa na skuteczność antykoncepcyjną (nie ma go w interakcjach). jeżeli masz wątpliwości to zawsze możesz użyć gumek do końca brania antybiotyku i 7 dni po.

Gość bonniet
dzieki

ogolnie antybotyki wplywaja na pigulki, ale to chyba nie wszystkie. na drugi raz pytaj sie lekarzy , jak nie ginekologa, to tego co ci przepisal leki ;)

Gość atinka25
tak antybiotyki wplywaja na skutecznosc lekow antykoncepcyjnych,no i alkohol rowniez-musisz dodatkowo sie zabezpieczac (do konca opakowania) pozdr.

Gość wrozkowata
podnosze dostalam ten antybiotyk, czy ktoras miala skutki uboczne? bardzo sie boje:(mam brac minimum prze tydzien dwa razy dziennie:(