Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

no to POjedzieny dalej: Hitler - tak lepiej bez POdtekstow bo to nie bylo smieszne wladza rajcuje-a nie?!?!?! zawsze i kazdego kto ja ma, przypomnij sobie Millera np. braki wiedzy?- :) ale sa to raczej tobie nie mozna zarzucic, a nie sciemniaj ze PO mnie jada za ostro troche wkoorwiaja ale nie na tyle zeby na nich obrazic musze-naprawde wierzysz w bolkologie? :) skoczek b1-c3

Samanta lisiczka 🖐️ \"Ciemny lud\" powiększył sie trochę z 3 mln. w 2005 roku do 5mln. w 2007. Z drugiej strony inny lud, jak by go nie nazwać, kupił za drogo, dostając jak widać dzisiaj na razie niewiele. Jeszcze pisałaś, przypomniałem sobie, o okrągłym stole- gdzie były kurduple, a wysokiego Donalda nie było. No fakt- tylko że te kurduple niedługo po wyborach czerwcowych 1989 roku- kiedy to opozycja odniosła druzgocące zwycięstwo- zrozumiały, że niekoniecznie trzeba wypełniać porozumienie zawarte z czerwonymi (mniej lub bardziej formalne)- że czerwoni będą robić wszystko- palić papiery, bankrutować państwowe zakłady w celu uwłaszczenia ich, tworzyć swoje firmy \"ochroniarskie\" i szereg innych skurwysyństw. Siła spokoju, wtym czasie spokojnie patrzyła i pozwalała na wszystko- b. czerwonym. I dlatego kurduple wzięły do tego Wałęsę, który wówczas udawał, że chce zupełnie inaczej działać niż siła spokoju. Jak się to skończyło i co zrobił elektron-wiadomo. 🌼 g7-g5

samanta no ale jak mozna zgwalcic prostytutke? hehehehe nie rozumiesz ironii w tej wypowiedzi bo ejtes po prostu jebana pierdolona tempa kurwą popierajaca slepo swoje po bo pewno w domu naokraglo zapierdala wlaczone tvn !! wiec masz swoja obiektywna telewizje i wiedze z niej czerpiesz przychlascie jebany

samanta no ale jak mozna zgwalcic prostytutke? hehehehe nie rozumiesz ironii w tej wypowiedzi bo ejtes po prostu jebana pierdolona tempa kurwą popierajaca slepo swoje po bo pewno w domu naokraglo zapierdala wlaczone tvn !! wiec masz swoja obiektywna telewizje i wiedze z niej czerpiesz przychlascie jebany

Gość Zwolenniczka
Ale ludzie!!! Pomyślcie co Wy piszecie! Czego oczekujecie po takim czasie? Czy to wina obecnego rządu, że większości z nas żyje się źle? Zastanówcie się. Tusk nie jest cudotwórcą, nie zmieni Polski od razu. Cieszmy się, że nie musimy się za niego wstydzić jak za naszego byłego premiera oraz obecnego prezydenta! Odkąs PiS został odsunięty od władzy przynajmniej nie wstydzę się, że jestem Polką!

Cuda obiecywał sam Tusk, a co do Polki. Jak sie wstydziłaś to twoja sprawa i twój kompleks. Ja, nie kochając Kwaśniewskiego, Millera, Oleksego, Pawlaka- nigdy nie wstydziłem się, że jestem Polakiem, jak oni rządzili. Teraz też się nie wstydzę, że jestem Polakiem, mimo że Tusk żuł gumę, a nasępnie ja wypłuł do łapki, stojąc przy kanclerz Merkel. I ne będę sie wstydził cokolwiek Tusk zrobi, chociaż nie jest on z mojej bajki- jak coś zrobi pozytywnego, będę się cieszył. Jak na razie po jego wizycie w Moskwie, Putin grozi skierowaniem systemów rakietowych na Polskę.

romantyczny milicjant-nie zapominaj ze za kaczorow twoi koledzy PO fachu tracili czas na przesluchiwanie wolontariuszy i innych ludzi pracujacych przy kampaniach PO on-warszawa 🖐️; ciemny lud sie POwiekszyl bo doszli wyborcy moherowi,wyborcy pieciopiwnychpolakow, samotnejbrony i tzw wykluczeni ci co im sie nie udalo albo za takich sie uwazaja no i tacy jak moj wujek-kosciola nienawidzi ale PO Krauze jest za PIS-nareszcie ktos sie wzial za tych aferzystow pierdolonych; no i POdobno (slyszalam o tym) mlodych tez troche doszlo slyszalam ze bez tego zmien kraj zaglosuj to by bylo PO -5 -10 mandatow a PIS plus to nie tak ze wszyscy mlodzi za PO tylko wiecej niz w innych przypadkach, np u urzednikow czy 30-latkow; za drogo-na takie cos za wczesnie zobaczymy PO 2 latach wtedy bedziesz mogl POrownywac do kaczorow a nie teraz ja tak nie robilam (tak jakby to mialo znaczenie):)

no i dalej; no a dlaczego kurduple zrozumialy PO wyborach? no co nikt nie mial planow alternatywnych na wypadek rozpierdolenia platnych zdrajcow pacholow rosji w wyborach? no to slabo to swiadczy o calej opozycji, przeciez to byl juz 89 a nie 86 i komuna trzeszczala w posadach no koorwa POwinnibyc przygotowani na taka sytuacje i mumie i kapeeny i krasnale i cala reszta a tu nic i tylko klotnie POlaczone z walka o wladze i wplywy; ,,zrozumieli ze czerwoni beda...,, -tak jasne a co wczesniej slepi byli? przeciez czesc z rozwiazan prawnych odnoszacych sie do gospodarki wprowadzono przed wyborami wlasnie PO to zeby miec latwiej w roznych POzal sie Boze pseudobiznesach POstkomunistycznych- no co koorwa nie widzialy galy co braly? trzeba bylo dopilnowac gospodarczych spraw przy ulubionym mebelku krola Artura a nie jeczec PO sprawie wiesz: madry Polak PO szkodzie; cdn

sila spokoju-:D:D:D no przeciez ten facet to zolw,slimak anemik:) no i do tego mumia a dla nich okraglak to jakby swiety gral czy cos takiego(koorwa zas ten krol Artur hihihi), nic dziwnego ze robil co robil nie? -PO za tym z jego rzadu byl Balcerowicz i ciezko goscia(Balcerowicza) nie cenic jak sie POslucha o kolejkach albo braku papieru toaletowego czy wedlin i POrowna z trzecia:) RP;-z drugiej strony PO obejrzeniu Arizony-widziales? to jest troche tak jakby nasze kompy i komorki byly za nedze i beznadzieje tych z pegeerow jak obejrzalam to inaczej patrzylam na rozne sprawy :( aha jeszcze - PO co my gadamy o tej prehistorii z przed prawie 20 lat? przeciez to nie ma nic do rzeczy do terazniejszosci! no chyba ze stary Walesa antykrasnal a mlody w PO no to jest jakas zmowa :) -nie przesadzaj no i nie odpowiedziales czy naprawde wierzysz ze elektryczny byl bolkiem i co zrobisz jesli np okaze sie ze nie byl? e4-d5 🖐️

wawa..: najpierw PO twojemu: wawo no ale ,,jak mozna zgwalcic prostytutke"? hihihi rozumiem ironie i niedobrze mi sie przy tej rynsztokowej pseudoironii zrobilo, takie slownictwo to raczej twoj poziom pisuarze bo JESTES po prostu ograniczonym piii piii piii TEPYM(wbij sobie wreszcie do lba prawidlowa pisownie kaczochodzie) piii piii piii i niedouczonym piii piii piii zakompleksionym piii piii piii malym czlowieczkiem popierajacym slepo swoich skrzatow bo w domu pewno NA OKRAGLO zapierdala TRWAM!!! wiec masz swoja obiektywna telewizje i wiedze z niej czerpiesz ty zakompleksiony piii piii piii viagrowcu. POzdrawiam Pipi Langstrumpf:)

wawa..: a teraz PO ,,mojemu": 11:46 i 11:48 to samo? no co ty zrestartowales sie? 1 nibyironicznosc tego tekstu solarisa jest okropna i obrzydliwa. 2 no jednak nie POtrafisz mowic bez przeklenstw i wyzwisk 3 nie POpieram moich az tak slepo jak ty swoich 4 tvn- nie kaczucho u mnie rzadzi Kuchnia TV ,,Surfing po menu" jest najlepszy Jaimie tez wymiata i ,,Kudlacze na motorach" no i ,,Slodki dran" i ta od ,,Sugar", Marta Stewart czy Worralson nie ale jak ,,Julie gotuje" to tez sie staram obejrzec tak samo jak Tylera czy Kreglicka, Kuronia odpuszczam bo to widzialam wczesniej, chinczyka nie lubie a reszte -roznie. 5 przeciez napisalam ze media nie sa obiektywne i nigdy nie beda czytales chociaz 14.02 z 1.03 czy tylko piszesz zeby mnie wkoorwic? 6 czy mozna zgwalcic-naucz sie ze nie to znaczy nie nie nie i jeszcze raz nie

Samanto, Moherów zdefiniował sam Tusek-rajtuzek, ale dobrze, że widzisz że to jednak nie były same \"mohery\"- ale również młodzi- bo co i raz ktoś próbuje definiować- PIS stare sfrustrowane mohery- PO młodzi, piękni, wykształceni. Jasne, że OKP nie miało alternatywnych planów na wypadek rozpieprzenia przewodnich Płatnych Zdrajców P.R.. Za to Pachołki już wcześniej- za rządów Maseya Fergussona i młodego Wilczka, rozpoczęli działania przenicowujące ich na kapitalistów- miały dranie nosa. Za to OKP szybko się podzieliło: po jednej stronie kurduple z planem podtarcia sobie tyłka porozumieniami z Magdalenki i druga strona póżniejszych mumii z prof. Germkiem, siłą spokoju i sp. z o.o.- którzy do usranej śmierci postanowili być wierni- porozumieniom zawartym z Pachołkami- mając przy tym gdzieś społeczeństwo, gospodarkę. I elektron to wykorzystał, opowiedział sie po stronie kurdupli, a oni zrobili największy błąd w życiu- pomogli mu zostac preziem- nowy prezio zaraz się zwąchał z byłymi Płatnymi Zdrajcami- i tak to poleciało- w każdym razie drugiej Japonii i 100 mln. dla każdego, z tego nie było. Balcerowicz dobrą robotę zrobił- bo zbił inflację, ale to tylko i aż tyle, bo przy okazji dolara trzymał w stałym kursie przez ponad rok- po czym magicznego dnia (który znał on i przydupasy) uwolnił kurs i urosły fortuny w ciągu godziny. Później jeszcze inne numery: np. piekny dzień otwarcia kantorów przez Grobelnego- czy brak cła na elektronikę przez 3 dni- nie pamiętam czy to Balcerek- ale fortuny znowu urosły. Balcerek za to lata poźniej \"schładzał\" gospodarkę z wiadomym skutkiem. Balcerek zaś jako przezio UW- to juz zupełna pomyłka- efektem było wyautowanie UW skutecznie do dzisiaj. Arizony nie widziałem, jak można obejrzeć? To prehistoria- to fakt- ale jakoś tak się składa- że to co ona pukładała- trzyma się do dziś. Co do eletrycznego, to wierzę, że był bolkiem, bo po co by robił porządek po nocnej zmianie, w gdańskim UOPie, synka tam wsadzając? Po co wyrzucił stamtąd w 1992 roku, plk. Hodysza? Po co wreszcie, ze 2 czy 3 lata temu w TV- mówił do ślepowrona: \"no powiedz pan, że nie byłem agentem !!!\". A ślepowron, po raz pierwszy w życiu honorowo, ściemnił, że nie zna sczegółów itp. ale certyfikatu czystości- nobliście nie wystawił- za to odmówił dalszych z nim rozmów. Po tej rozmowie, nawet mumijne środowisko- elektrona krytykowało. A jak sie okaże, że jednak nie był- nie potnę się- przyjmę to jako prawdę i koniec- bo mam jednak troche zaufania do IPN-u. A jak będzie brak jednoznaczności- to przyjmę, że jednak był. A e4-d5 istotnie nie pasuje, ale e4-f5, też nie pasuje, bo to nie jest bicie w przelocie- to na razie bez ruchu Czekam na Twój ;)

on-warszawa: mohery to nie Tusk tylko Komorowski ,,jaja jak berety tylko ze moherowe"; ja nie definiuje napisalam na KACZKI.. chyba, ze mohery glosowaly na smerfy,na pewno nie wszystkie mohery nie wiem ile jest sluchaczy MaPyska-2-3miliony? no przyjmijmy ze dwa no to czesc glosowala na fanatykow czesc nie poszla na wybory z roznych POwodow czesc slucha ale nie glosuje jak father kaze itd zostaje-milion? moze 1.3 miliona no to nie jestescie moherowym bimbrem w % tylko koniakiem czy nalewka-rozumiesz? wasz problem to ewentaulne POwstanie partii na prawo od was bo wtedy z 5 milionow uciekna nie tylko mohery, POd warunkiem ze ta partie POprze maybach. OKP nie mialo..-no na wariackich papierach ta opozycja; kto to jest Masey Fergusson? szukalam i znalazlam Massey Fergusona od traktorow-co ty mi tu wstawiasz? Wilczek tez czarna magia albo raczej obaj prehistoria i nie pamietam; napisze jeszcze tylko najpierw musze te szachy sprawdzic bo cos tu nie gra 🖐️

samanta lisiczka W 2001 sympatycy Radia Maryja głównie głosowali na LPR 7 proc. (podobnie jak w 2005. 7,5). Teraz dostali 1.5 proc. Czyli te 6 proc. to odeszło do PiS. PiS dostał 32 proc. Ale też była rekordowa frekwencja. Ten elektorat to mała częśc wyborców PiS. A co do partii, zajrzyj na strone Naszego Dziennika. Tam Prawica RP jest nagminnie. To główni pupile Rydzyka. Już kiedyś wyjaśniałem. Rydzyk znalazł się w podobnej sytuacji jak Michnik (dla którego pupile to PD-demokraci.pl). Ich zwolennicy dokonali optymalnego wyboru. Rydzyk nie mógł walić w PiS a Michnik w PO. Znaleźli się w sytuacji bez wyjścia. Mimo iż programowo PiS niemało różni się od RM a PO od GW

facet: prawicaRP to tylko czesc z przyszlej partii (jesli POwstanie taka) nie zapominaj o ewolucjonistach i MaPyskach w PIS (np Sobecka); dla was nawet ubytek 5 % to katastrofa a jak z dwudziestu-dwudziestu pieciu % zjedziecie do POziomu wiekszego LID-u, to przestaniecie byc w oczach maybacha realnym rywalem dla PO i staniecie sie latwym celem a wtedy o.dyktator POtraktuje was jak aws czy pozniej pieciopiwnych i kopnie was w dupe oczywista oczywistosc to na razie tylko przypuszczenia ale taka mozliwosc istnieje :)

samanto lisiczko To już nie te czasy co 2001. Wtedy była wyjątkowa sytuacja. I jedyny raz powstała partia rydzykowa. A te obecne newsy o partii Rydzyka. Za każdym razem gdy powstaje jakakolwiek partia to pokazują sie w Rozmowach Niedokończonych (domyślam się że znasz to pojęcie jedynie z opisów w Wyborczej). Agora i ITI od razu trąbią o partii Rydzyka. A prawda jest taka zę każda partia o profilu konseratywnym tam moze występować. No i tam np w 2005 bardzo często bywali politycy PSL Czemu media ITI i Agory nie trąbiły o partii Rydzyka z Pawlakiem na czele ? :-D :-D ps: i nie patrz na sondaże 3 miesiące po wyborach. Bądzmy poważni. A co do Maybacha. Był też rzekomo helikopter. Niedługo na wp przeczytamy o odrzutowcu. A na onecie o promie kosmicznym. :-D

facet- lubisz jak cie cytuja? no to: ,,co ty pier...?" ,,wyjatkowa..." -aha tzn nie od powtorzenia tak? -no to POgratulowac szklanej kuli ,zacznij grac na gieldzie z taka Nostradamusowa pewnoscia zbijesz niezla kase; nie ogladam ,,Rozmow" i nie czytam GW; partia Rydzyka z Pawlakiem- sam sie z tego smiejesz; czytales moj post czy nie? no przeciez napisalam wyraznie ,,jesli POwstanie taka" i ,, oczywista oczywistosc to tylko PRZYPUSZCZENIA ale taka mozliwosc istnieje" maybach- no nie odpuscilam maminsynka ale tej ksywki o.dyktatora nie odpuszcze i fin!

Samanto lisiczko Massey Fregusson, to ten kóry pytał o krawat w 1988 roku w Gdańsku i któremu na tym krawacie kazali sie powiesić, już wiesz? Nie?, byłaś za młoda ? no to jest ten który wystawił onegdaj plakat wyborczy chyba, z zakazem skrętu w lewo- podpisany MFR- czyli Mieczysłw Franciszek Rakowski- ostatni premier PRL-u i wyprowadzacz sztandaru szacownych Płatnych Zdrajców Pachołków Rosji. Niegdyś naczelny "Polityki" bardzo postępowy. Pięknie ten sztandar pokazał Fidyk w swoim filmie; łza się w oku kręci. Wpisz jak sprawdzisz szachy :)

samanto lisiczko ",,jesli POwstanie taka" i ,, oczywista oczywistosc to tylko PRZYPUSZCZENIA ale taka mozliwosc istnieje" Nawet gdyby Rydzyk chciał to nic nie wskóra. A pewnie chciał po tym jak PiS nie chciał pełnego zakazu aborcji, gdy PiS poparł Traktat Reformujący UE. A ze 2001 był wyjątkowy, bo : - AWS był konglomeratem partii, który się sypał. - nie mieli żadnych mediów za sobą. - oddawali władzę w dużym kryzysie gosp. - nie było takiego finansowania partii jak teraz - demokracja się krystalizuje. Wyborcy nie lubią już rozdrobnienia. "Mochery" też.

ps: trochę inny wątek, ale bardzo skorelowany z powyższym. Ten elektorat się kurczy. Tyle ze przybywa nowych wyborców prawicowych. Chodzi o wzrost postaw konserwatywnych na styku prawica-centrum. Tych nowych wyborców prawicy przybywa wiecej niż ubywa "mocherów" (były badania socjologiczne). Są gł. we wczesno-średnim wieku. Część zasila PiS , część PO. Tyle ze teraz PO rządzi i ma liczniejsze lewe skrzydło, którego musi bronić przed LiD. Więc PiS ma ułatwione zadanie :-)

on-warszawa: wiem kto to Rakowski tylko nie rozumiem ksywki Massey Ferguson chyba rzeczywiscie jestem za mloda:( a szachy byly tak: Samanta lisiczka: on-warszawa: 1 pion e2-e4 pion e7-e5 2 pion d2-24 pion b7-b6 3 pion d4-d5 goniec c8-a6 4 pion a2-a4 goniec a6:f1 5 krol e1:f1 pion d7-d6 6 pion c2-c4 pion c7-c5 7 goniec c1-d2 pion f7-f5 8 skoczek b1-c3 piong7-g5 9 pion e4:f5 - i to nie jest bicie w przelocie

facet- piszesz ze 2001 byl wyjatkowy bo: 1 aws sie sypal- ciekawe PIS uwazasz za monolit a PO nie i jednoczesnie gadasz na KACZKI... ze Tusk ma wieksza wladze w PO niz krasnal w PIS jak na razie to jedyne ubytki byly u pisiorow (male ale zawsze) no i pamietaj ze kilka lat w opozycji POtrafi zmiekczyc kazdego (nie mowie ze tak bedzie ale to mozliwe) 2 nie mieli zadnych mediow- POsluchac ciebie to PISiorki tez nie maja mediow za soba no chyba ze uwazasz Trwam za silne medium:D 3 kryzys-tak jakby to maybacha obchodzilo kto oddaje wladze i w jakich okolicznosciach:D 4 nie bylo finansowania partii- borowki i mumie przetrwaly POza parlamentem i wrocily nie tylko one z reszta to nie chodzi ze partia na prawo do was zdobedzie 15 proc tylko ze wam zabierze czesc wyborcow 5 to sie nazywa zmierzanie do systemu dwupartyjnego no i jeden to krasnale a drugi PO+PSL+LID? no to wieczna opozycja dla kaczorow:D:D:D:D wierz dalej w te opracowania, sondaze i badania przeplywu elektoratu i tym POdobne widac juz wiesz kto wygra wybory w 2011 a wg. innych badan spora czesc wyborcow decyduje sie w ostatnim momencie i nie ma zadnej gwarancji ze nowi wyborcy prawicy wybiora PIS a nie PO.

Gość Samanto
Samanta Massey Fergusson- bo Rakowski jak tamten traktor to taka liberalna lewizna. Traktor co prawda nie miał lewych gwintów, ale miał za to gwinty calowe, nie stosowane w Polsce, do niczego nie pasujące i w końcu ten traktor jak Rakowskiego, trzeba było wycofać z produkcji i użytku. a te szachy- wszystko OK, my mistake Ty pion e4:f5 - i zabierasz piona a ja: d8-d7 🖐️

Powtarzam to wszystko pod zaczernieniem: Samanta Massey Fergusson- bo Rakowski jak tamten traktor to taka liberalna lewizna. Traktor co prawda nie miał lewych gwintów, ale miał za to gwinty calowe, nie stosowane w Polsce, do niczego nie pasujące i w końcu ten traktor jak Rakowskiego, trzeba było wycofać z produkcji i użytku. a te szachy- wszystko OK, my mistake Ty pion e4:f5 - i zabierasz piona a ja: d8-d7

on-warszawa: jeszcze do tego z 13.31 pamietam(no mniej wiecej) ta jazde z kursem dolara i Grobelnym ale to nie jest takie proste przekrety byly tez w innych panstwach na ile to musialo byc przy zmianie systemu to nie wiem, ale na pewno bylo mniej niz w Rosji i wiecej niz u Czechow no i nie wiesz ile z tego to mumie a ile przygotowane wczesniej przez pacholkow a ile wykorzystanie sytuacji przez roznych spryciarzy i aferzystow; jeszcze zlikwidowano tzw pion/wydzial przeciwko przestepstwom gospodarczym w milicji/policji (nie wiem czy to byl 89 czy 88 czy 90 ale wlasnie w czasie zmiany systemu) nowi policjanci musieli sie dopiero uczyc od nowa no i nie mial kto scigac aferzystow:( ale w sumie to Balcer wychodzi dla mnie na plusie nie tylko za inflacje ale przede wszystkim za terapie szokowa -mial dobra sytuacje(optymizm ludzi) i ja wykorzystal obral cel i konsekwentnie sie go trzymal a przeciez on byl tylko ekonomista z pezetperu a nie zadnym Friedmanem no i nie mial zadnej kontroli nad roznymi dyrektorami przejmujacymi fabryki i pacholkami przynajmniej tak uwazam i dlatego szacunek za 89

Gość dalej ciągniecie ten topick
chce wam się ?

on-warszawa: schladzanie to bylo jakies nienormalne rzadzi SLD i wzrost male bezrobocie itd przychodza mumie i rozpierdalaja to bo grozi kryzys ,no i grozil kryzys to wpadlismy w niego i tak i bezrobocie skoczylo, nalozylo sie jeszcze na to wyz demograficzny no i wiadomo; Arizona- nie wiem gdzie moze na YouTubie bedzie ja ogladalam w tv ale to nie jest jakies demaskowanie czy cos w tym stylu tylko takie cos: jestes z wawy to rozumiesz takie podejscie ze ci co im sie nie udalo to sa przewaznie sami sobie winni zasilki picie cpanie nie chce im sie pracowac darmozjady z moich podatkow dresy obiboki zuliki itd czeste wsrod ,,wyksztalciuchow" a przynajmniej wsrod moich znajomych no a ci z PGR-ow na pewno nie sa sami sobie winni ze dostali w dupe za nic i na starcie maja z 20 proc moich szans dalo mi to do myslenia:(