Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

No to może wystąpisz na ich plakacie, tylko bez żadnych osłonek. Bo ostanio Partia Kobiet, słabo wypadła. A tak pewnie zyska na głosach, facetów rzecz jasna.

Wpadłaś tu jak burza, w przelocie z erotycznego i zrobiłaś niezły dym. Jak tam wpadniesz, to fececi będą, ale z kobiet pozostaniesz tylko chyba Ty. No i z tym skalpem, pamiętaj- pozostanie jeszcze jeden.

wpadlam wszedzie bo jestem nowa na kafe;na erotycznym sami psychole;zostane tutaj lepiej gadac z wami niz z tymi zbokami(czlowiek sie uczy przez cale zycie);czasem odwiedze erotyczny zeby sie posmiac;fakt zostanie jeszcze jeden skalp ale ja jestem milosierna jakbym oba zdjela to by sie twoj PIS rozlecial na sto kanap;inteligentnie sie wypowiadasz jak z innymi rozmawiasz to nie sciemniaj ze nie uznalas za ironiczny wpis z szpilkami i skalpem

Pewnie, że ironicznie. Ale z kanapami bym uważał, bo tak się może z PO skończyć, jak rudy pracować nie zacznie. A kanapy rzeczywiście groźne, jak się na Samobronę spojrzy.

No to nie przypuszczałem, że byłaś taka wyrozumiała dla kaczek. Ja sam bym chciał, żeby się udało (nawet o Millerze tak myślałem- choć nie kocham postkomuszej lewicy). No bo fajnie byłoby w Polsce trochę lepiej. Ale wiele znaków na niebie i ziemii świadczy, że może być różnie.

no ale wiesz-roznie to nie znaczy od razu fatalnie a wy a przynajmniej spora czesc z was zachowujecie sie jak tvn po miesiacu rzadow kaczorow wyliczacie kazde nawet najmniejsze potkniecie z dzika satysfakcja.

Gość dlatego wyliczamy ...
Samanto l., że niektórzy biorą przykład od "najlepszych" w tym, czyli guru Tuska i Platformy. Oni nie dali PiSowi nawet chwili spokoju od dnia wygrania wyborów w 2005 !

Gość ale czy POtknięciem
można nazwać np. fakt, że najpierw rząd Tuska uchwala podwyżki dla parlamentarzystów i biura poselskie, a po zapoznaniu się z sondażami opinii publicznej (?) Tusk NAKAZUJE Senatowi te podwyżki zawetować ?

Dlatego pisałem jest wiele znaków na niebie i ziemii- a czy potknięciem można nazwać "akcję" Pitery, przeciw Kamińskiemu. Siedzi, pisze ponad dwa miesiące jakiś raport (bierze pensję ministerialną), po czym okazuje się, że Kamiński zostaje. Frasyniuk, dawny kolega Pitery, wykrzykuje wczoraj do niej: czym ty zajmujesz się w rządzie- a ona: niedługo zobaczysz (może to było na pan, pani- nieistotne). Żenada.

Gość Tajne specjalnego znaczenia
Kolejne rzeczy, które powinny być absolutnie jawne, nie wiadomo dlaczego są skrywane. Zaczęło się od raportu minister Julii Pitery w sprawie CBA. Nie wiadomo dlaczego nie został on przekazany do wiedzy opinii publicznej. Łatwo sobie wyobrazić, co mówiłaby poseł Pitera, gdyby była w opozycji, a rząd tak otwarcie omijał oczywiste zapisy odpowiedniej ustawy, że jeśli coś nie ma nadanego żadnego gryfu tajności a powstało w urzędzie, to powinno być jawne i koniec.

on-warszawa: co innego media co innego cos takiego-trzech zulikow zlapalo zlota rybke, normalka 3 zyczenia 1zul mowi chce miec A.Jollie za zone i bach ma,2zul mowi chce miec Microsofta na wlasnosc i bach ma, 3zul sie usmiechnal i mowi chce zeby wszystko bylo jak przed zlapaniem ciebie; tak to z czesci postow wyglada dla mnie. oranzado1-nie rozsmieszaj mnie po wyborach najpierw byly negocjacje wyb. prezydenckie potem dawanie dupy solarisowi i konskiemu lbu i oczywiscie winna PO bo nie chciala do rzadow wejsc na kolanach a najlepszy w gnojeniu to byl Miller dopoki na pierwsza linie nie wysunal sie twoj ulubiony Koszalek-Opalek; oranzado2-nie slyszalam o tym chyba za malo tv ogladam wypoc cos wiecej to cie zniszcze albo sie pokajam jesli mnie przekonasz;on-warszawa i oranje3-moze byc Pitera to dupa nie minister moze byc ze Kaminski sie dogadal i zostanie na stolku za posuniecie kaczorow pozyjemy zobaczymy co do jawnosci sie zgadzam.

Samanto. czyżbyś myslała że Kamiński, to taki drugi Kaczmarek. I ujawni "zbrodnie" Kaczyńskich na dziewiczej poseł Sawickiej i św. Barbarze Blidzie? Zobaczymy, ja myślę, że dobry gracz musi przewidzieć kilka ruchów do przodu.

Gość Piszcie
POwaleńcy

Wczoraj była fajna zgodnosć Wielowiejskiej (G.Wyborcza) i Jannickiego (Wprost) - a to nieczęsto się zdarza. Byli zgodni że Tusk sam generuje sobie problemy jeżdząc do róznych grup zawodowych i obiecując im podwyżki (zapowiedziane w Expose). Efekt moze być taki ze odezwą się kolejne grupy. Kolejarze już się szykują. I tak to jest gdy zachciało mus ię być drugim Marcinkiewiczem zamiast brać się za rządzenie. On woli się promować. No i popełnia błędy, których nie robił Marcinkiewicz. I tu nie pomogą panowie Sekielski i Mrozowski z TVN, którzy będą odwracać uwagę opini publ. na poprzednią kadencje i urządzać anty-PIS-owskie show propagandowe. Polacy mają swoją hierarhię ważności. Wielu głosowało na Tuska by rządził.

Na domiar złego, okazało się że ZUS nie przekazywał składek osobom na urlopach macierzyńskich w latach 1999-2000, i będzie problem z wypłatami emerytur z OFE w 2009 roku. Trzeba będzie zmierzyć się z rzeczywistymi zaległościami- te problemy leżały odłogiem od lat. Informatyzacja ZUS-u, przez Procom, przyniosła Krauzemu, niezły majątek- gorzej z efektami. Dodatkowo jeszcze problem z Eureko. Jestem ciekaw jak ten rząd to załatwi- i czy rzeczywiście wygrana PO- była o dobrej godzinie. Wyobrażam też sobie, co by się działo jakby rządził PiS.

Właśnie - Prokom Krauzego. Ostatnio pomijany. Dziwię się że TVP pominęła firmę odpowiedzialną za informatyzację ZUS. Bo postawa TVN mnie nie dziwi - przecież wczoraj Kaczmarek był zaproszony do Olejnik. A u wiadomych dwóch propagandzistów było właśnie o sprawie w minist.roln.

Właśnie to wszystko jest zaprzeczeniem podstawowej tezy liberałów, zę wszystko załatwi rynek. Wydawało by się, że agresywna proaganda z czasów odpowiedniego wydziału przy KC i np. tow. Łukaszewicza- to już historia. Nic bardziej błędnego- ustrój się zmienił a styl i cele propagandy, pozostały te same- promować tą czy inną władzę. Dodatkowo uprawnia tą tezę- ostatni projekt ustawy medialnej, przedstawionej przez PO.

on-warszawa: pozyjemy zobaczymy kto sie przejedzie na Kaminskim moj,,guru" czy twoj maminsynek, na twoim miejscu przejmowalabym sie raczej tym Kaminskim z KPrez robi wicekaczorowi taka jazde bez trzymanki ze spokojnie mozna go wymienic w osiagnieciach koalicji; a co do Rommlowskiego zmyslu strategicznego prezesunia to jest to rzecz za ktora mam do niego respect!(tak sie pisze?) jedyny zreszta (no moze jeszcze cierpilwosc) i tym wieksza mialam radoche po wyborach no ale Rommel tez w koncu przegral; z Sawicka to mi nie wyjezdzaj bez obrazy ale facet jestes to nie patrzysz na to obiektywnie poczytaj sobie o szefie Stasi Wolfie i operacji nie znam nazwy przystojniaki dla samotnych sekretarek z urzedow w RFN to wtedy pogadamy o swietosci i dziewiczosci .

Samanto-lisiczko Pisząc o STASI pewnie myślisz m.in. o sekretarce Helmuta Schmidta, która pracowała dla tej firmy. Ale czy to by oznaczało, że każda kobieta jest podatna na różne sugestie? Jeśli tak, to może byc kłopot, w rządzie PO jest pan sporo.

Gość danie podwyżek celnikom
z budżetu skonstruowanego przez PiS- przeciwko któremu głosowało PO.

Gość co tak marnie POpiz...........
zapomnieliście jak się pisze, po tych latach wykształceństwa?

Gość ufolog
Tusk zrobił rząd który ma przyjmować na siebie ciosy opozycji i chronić go przed spadkiem poparcia, zamiast działać pozorują i popełniają błędy. Przepraszam za wtręt, przeczytałem całość i nie zauważyłem zbyt wielu postów o osiągnięciach bo sukcesów PO brak.

\"Premier Donald Tuska zapowiedział pilne prace nad zmianą ordynacji wyborczej do samorządów tak, aby wybory na wszystkich szczeblach samorządu odbywały się w okręgach jednomandatowych. Opowiedział się też za bezpośrednimi wyborami starostów\". (z wp) 1. Jednomandatówki - niech do samorządów gmin pow. 20 tys. mieszkańców woogóle nie kandydują osoby poniżej 40-ki. Dla nich politykasamorządowa będzie zamknięta - no chyba zę do roznoszenia ulotek. 2. Bezpośrednie wybory starostów. ABSURD. Sam mieszkam w miescie powiatowym. Kto zna działaczy w innych gminach ? ? ? ? Wielu ludzi nawet nie iwe kto jest burmistrzem sąsiednich gmin. Zaczną się rządy likalnych grup interesu (to co liberalne media nazywały klikami). BĘDZIE DECYDOWAĆ TYLKO KASA ! ! !

i tylu młodych głosowało na PO. A Tusk chce przed nimi zamknąć samorządy ! !