Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusoak45

Czy mozna zwymiotowac podczas gastroskopii?

Polecane posty

Gość Agusoak45

j.w kto miał:(?

"Wykonanie gastroskopii jest całkowicie niebolesne. Odbywa się ono w znieczuleniu miejscowym gardła. Pacjent może mieć jednak przykre doznania - "odbijania" i odruch wymiotny, nad którym można zapanować, regularnie, równo oddychając. Osobom wrażliwym, podatnym na odruch wymiotny proponujemy zresztą zastrzyki domięśniowe ze środkiem powodującym uspokojenie." z tym bezbolesnym to pieprzą głupoty, chyba że jesteś zdrowa, to może ok

Gość taaaa jasne
potem masz cale gardlo zdarte.nie wymiotujesz bo jestes naczczo tylko maszodruchy wymiotne i ci slina cieknie. podkladaja ci szmatke kolo buzi. strasznie nieprzyjemne badanie.

rewelacja. - wymiotowac mozna nawet zolcia, wiec nie masz racji ;) do autorki - jesli masz powazne przeslanki do badania i 3 tysiace na zbyciu, możesz zastosować sondę kapsułkową ;)

Gość jasne ze mozna zwymiotowac

Gość ecinka-e
jest tu obszerny watek o Gstroskopii poszukaj.......

ale zolcia nikt nie wymiotuje podczas gastroskopii :D mialam dwa razy wiec mam troche doswiadczenia w tej kwestii :)

Gość ewqa2
Teraz jest mozliwosc zrobienia tego badania przez NOS, poszukaj w necie.

Gość gość
Ja miałam trzy razy, dwa razy bezbolesnie a za trzecim myślałam że się udusze, wymiotowalam żółcią i nie mogłam tego w żaden sposób powstrzymać

Gość gość
ja miałam straszny odruch wymiotny i myślałam, że się uduszę (jednak nie wymiotowałam). z tą rurką w gardle zupełnie nie potrafiłam oddychać przez nos. przez całe badania pielęgniarka musiała mnie trzymać, bo miałam takie odruchy wymiotne i po prostu mną telepało. czułam się trochę jak dziecko, które trzeba przytrzymać aby wykonać badanie. badanie moze nie tyle boli, co jest ultra nieprzyjemne. na szczęscie poszłam prywatnie, więc pan doktor był bardzo delikatny i wyrozumiały, a samo badanie, mimo, iz z natury traumatyczne, wspominam ok . już sobie wyobrażam jakbym taką akcje odstawiła w szpitalu państwowym...

Gość Ania
Dnia 25.01.2008 o 21:06, Gość taaaa jasne napisał:

Bylismy dzisiaj na gastroskopii. Mój facet był juz czwarty raz. Asystentka powiedziała, ze mógłby zostać modelem, tak bezproblemowo przechodzi gastroskopie a ja? Jestem osoba, ktora ma problem z połykaniem tabletek a co dopiero gastroskopia. Caly czas wymiotowałam, cały czas, całe badanie, żółcią i tym wszystkim co było w żołądku i prosze Was, nie piszcie jak to sprawnie idzie, bo nie kazdy tak ma. Ja juz nigdy nie pójdę na gastroskopie bez narkozy. Wole płacić niż tak sie męczyć. Było strasznie, a mój facet szczęśliwy zadowolony, jakby to była norma. I co? Jeden przechodzi tak,a inny tak. To od człowieka zależy!!!