Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jala

pasta do chleba bez twarogu...........

Polecane posty

Gość pijaczka smakoszka ...
jajeczna z cebulą, krewetkowa, czosnkowa, całe mnóstwo na bazie majonezu .....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
-suszone pomidory + oliwki + bazylia + tuńczyk -podsmażone: kabaczek, bakłażan, cebula, czarnuszka, czosnek, curry, mango i przecier pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pasta z szynki I: 15 dkg szynki, łyżka musztardy, jajo, 2 dkg masła, sól, pieprz. Jajo ugotować na twardo, obrać i zmielić razem z szynką, dodać masło , musztardę, przyprawy.Jeśli gęsta , można dodać trochę śmietany. Pasta z szynki II : 15 dkg szynki, 2 łyżki majonezu, łyżeczka chrzanu, sól do smaku. Szynkę zmielić lub bardzo drobno pokroić, wymieszać z majonezem i chrzanem + sól do smaku. Pasta z wątróbki : 20 dkg wątróbki może być drobiowa , 5dkg sera żółtego ostrzejszego, łyżka śmietany, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia. Wątróbkę usmażyć na tłuszczu i poddusić z niewielką ilością wody , kilka minut,Jak ostygnie zmielić w maszynce z sosem, dodać utarty ser żółty, dodać śmietany i przyprawy, dokładnie wymieszać. Pasta ostra z sera : 10 dkg sera żółtego np.:tylżycki, 3 łyżki masła, łyżka musztardy, sól,pieprz. Ser zetrzeć na tarce, dobrze rozetrzeć z masłem i musztardą na jednolitą masę, dodać sól i pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Makrela wędzona rozdabniam,siekam jajka na twardo,szczypiorek, ogórek kisozny lub korniszony,sól i pieprz do smaku,majonez. Jajka na twardo siekam,do tego szczypiorek i majonez. ugotowana pierś z kurczaka,żólty ser,majonez,pomidor,śól,pieprz i wszystko miksuje . żólty ser ścieram na tarce,2 ząbki cozsnku,sól i pieprz do smaku,majonez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
- z czerwonej soczewicy z czosnkiem i ziołami - hummus - pasta z utartych buraków z majonezem, czosnkiem i orzechami włoskimi - pasta z tuńczyka z oliwkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta jajeczno-serowa (żółty) jaja na twardo i ser zetrzeć na tarce (drobnej) do tego dużo pieprzu, szczypiorek i majonez :) pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ok, juz jestem, a wiec: Hummus - pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem pita, ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca, ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek, pasta sezamowa i sok z cytryny, dokładnie razem wymieszane.(zrodlo: Wikipedia) - nie chcialo mi sie samej tego pisac :P Pare zdjec: http://en.wikipedia.org/wiki/Hummus Przepis Składniki: - puszka ciecierzycy - zabek czosnku, - oliwa z oliwek, - sok z 1/2 cytryny, - ok. 3-4 lyzek stolowych pasty sezamowej (tahina) - sol Przygotowanie: 1. Ciecierzyce odsączamy, wrzucamy do miksera i miksujemy, dodajemy sok z cytryny polaczony z rozmiazdzonym zabkiem czosnku; 2. Na koniec dodajemy sól do smaku i tahine; wszystko miksujemy przez kolejne kilka minut na gładką masę. 3. Po wylozeniu na talerz dekorujemy oliwa i paroma ziarnkami ciecierzycy. 4. Co do smaku, musi byc czuc czosnek, sok z cytryny i tahine. Podane ilosci sa przyblizone, np. czasem z jednej cytryny mozna wycisnac tyle soku co z polowki drugiej. Świetnie się sprawdza jako dip do warzyw i dodatek do wszystkich mies (np. z grilla) i ryb. Ze świeżym chlebem smakuje rewelacyjnie! Przepis jest oryginalny, pochodzi od mojej drugiej polowy, ktory jest Libanczykiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koteczek..miał
I don t no hi hi hi hi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasta mięsno-serowa
-kiełbasa -boczek wędzony -ser żółty -jajka na twardo -ogórki kiszone Ww. składniki zmielić razem, dodać majonez i pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jedliście pastę z awokado? Znakomita sprawa, rzecz przepyszna, bardzo dobrze smakuje z grzankami, najlepiej takimi spieczonymi, niektórzy podają ją z szynka parmeńską. Jadłam coś takiego w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu i od tej pory jest to jedna z moich ulubionych przekąsek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość csdfishle ckjsec
fasolowa z czosnkiem i oliwą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pink Salmon 🌻 to może jeszcze napiszesz coś o baba ghanoush (mtabbel)? :) 🖐️🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×