Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajnaaaa

Mam Ważne Pytanie!

Polecane posty

Gość ewelajnaaaa

od kilkunastu dni zażywam Diane 35 i po tym jak skończył mi się poprzedni okres , podczas zażywania tych tabletek mam plamienia.Czy powinnam zgłosic się do gina czy poczekać (poniewaz zanim zaczelam zazywac tabletki nie mialam 2 miesiace okresu)??????????????????????????? prosze o szczere odpowiedzi p.s.moze okres u mnie poprostu sie reguluje i dlatego mam plamienia?

skoro to pierwsze opakowanie tych tabletek to plamienia są całkowicie normalne i mogą trwać nawet całe opakowanie

ja miałam plamienia nawet przy drugim opakowaniu, nic sie nie martw, po prostu organizm musi sie przystsowac:)

Gość ewelajnaaaa
mam nadzieje ze tak bo ja slyszalam ze to moze byc tez kwestia zle dobranych hormonów???!!!!

też, ale tylko jeśli plamienia występują po dłuższym brani, a pierwsze 3 miesiące gdy organizm sie przyzwyczaja do hormonow to plamienia są że tak powiem dopuszczalne

tez biore diane i tak samo przez jakis tydzien pierwszego opakowania mialam plamienia :) jesli beda Ci sie utrzymywac to idz do lekarza :) a poza tym przeczytaj ulotke- tam jest informacja o plamieniach...

Gość entalka
czy jeśli jestem przy pierwszym opakowaniu Microgynon 21 i dzisiaj bede brala 13 tabletke to jestem juz dobrze zabezpieczona? bo pani ginekolog kazala mi w perwszym miesiacu uwazac.... a jezcze jedno pytanko... czy jesli wzielam wczoraj 10 minut wczesniej tabletke to wszystko bedzie ok? bo tak slysze ze trzeba regularnie i wszystkie bralam do tej pory o 21 ale wczoraj musialam wziac 10 min wczesniej bo musialam wyjsc bardzo pilnie prosze o pomoc :P

entalka- jestes zabezpieczona! 10 minut ? kobieto.. ja biore z 5 godzinnym poslizgiem czasami i jest ok ;) chyba, ze Microgynon 21 to minipigulki.. wtedy 10 min to duzo

Gość entalka
co mam rozumiec pod pojeciem minipigułki?

Pigułki jednoskładnikowe (tzw. minipigułki) zawierają niskie dawki jednego hormonu - syntetycznego odpowiednika progestagenu. Pigułki dwuskładnikowe zawierają syntetyczne odpowiedniki progestagenu i estrogenu. Tabletki jednofazowe dostarczają taką samą dawkę estrogenu i progestagenu w ciągu całego cyklu, natomiast w pigułkach dwu- i trójfazowych zawartość hormonów zmienia się w czasie trwania cyklu

Gość entalka
należa do grup złożonych jednofazowych środków antykoncepcyjnych..tak pisze na ulotce.... czyli to 10 min nie robi różnicy? a Ty długo przyjmujesz tabsy?

M 21 to nie są minipigułki, można je brac z opóźnieniem max do 12h, jedyne minipigułki na polskim rynku to cerazzete

Gość entalka
dzięki dziewczyny :P pozdrawiam serdecznie