Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arla

czy to skaza białkowa ????.....

Polecane posty

u mojego 6 tygodniowego synka pojawiła się wysypka na buzi. Najpierw taki grysik, póxniej czerwone krostki a teraz czerwone plamki, miał bardzo przesuszona skórę prz tym, która skamrowałam kremem Oilatum i jest juz troche nawilzona. Plamki zaczynaja juz troche blednąć. Zmiany sa tylko na twarzy i trochę ma takich placków na główce. Reszta ciałka bez żadnych zmian. Czy tak wygląda skaza białkowa????

kochana... u mnie zaczynalo sie podobnie i lekarka kazała odstawic wszystkie podejrzane produkty - oczywiscie w pierwszej kolejnosci nabiał, cytrusy, czekoladę, jajka. I raz bladło, raz policzki sie zaogniały- miałam wrazenie, ze niezależnie od tego czy coś zakazanego zjem, czy nie... W końcu kazali mi odstawic wszystko co ma w sobie ogrom sztucznosci, np. wegetę, kupowane wędliny, kupowane słodycze, nie wspomnę o chipsach. I co? I mała dostała w pewnym momencie takiego uczulenia, ze muziałam wezwać o 22 pediatrę do domu. Myślałam, ze to moze zmiana kosmetyków na SVR - mają podobno swietną serie dla atopików. Przepisane maści i krople pomogły - ale na krótko.... Teraz juz nie wiem na co ma uczulenie... czy na jakis skłądnik pokarmowy? czy na proszek? kosmetyki odstawione - kąpie ją w samej wodzie i natłuszczam maścią cholesterolową (bez witamin i lanoliny). Nie wiem co to jest - w przyszłym tygodniu idę do lekarza. Nie spodziewam sie wiele, żeby tylko dał coś odczulającego bo malutką ciałko swędzi - piąstkami szoruje po klatce piersiowej (ma jeszcze słabą koordynacje ruchów, ale to wychodzi jej swietnie)

mój mały tez się drapie. ma to uczulenie tylko na buzi, takie zaczerwienienie i mega sucha skóra. Smaruje ja Oilatum soft krem, troche nawilza . w środę idę do lekarza mam nadzieje, że mu to zejdzie.

naszemu takie cos wyszlo jak mial...21 miesiecy ja BARDZO polecam krem elosone, kosztuje 13 zl jest na recepte, ale mi udalo sie go zdobuc bez recepty, pozniej dopiero lekarka go nam przypisala dwa dni smarowania i nic nie bylo, a wygladal strasznie, krostki i suche placki mial na calym ciele, najgorzej wygladala buzia a po tym juz nigdy wiecej mu nic nie wyskoczylo zrobilam testy z krwi wyszlo ze maly ma uczulenie na kakao, nie tylko takie do picia ale w wiekszych ilosciach np po czekoladzie zrobilam je bezplatnie, wystarczylo wspomniec o tym lekarzowi :)