Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dont you say goodbye

czy ktoś ma w domu III cz Dziadów i mogły zobaczyć

Polecane posty

na której stronie rozpoczyna się Wielka improwizacja i ile stron ma? I jeszcze miejsce i rok wydania gdybyście mogli, będę naprawdę wdzięczna:)

Gość przeszkadzam... pomagam
wszystko jedno :-p

Niestety nie posiadam. Ale możesz to wszystko zmyślić, np. Mickiewicz Adam, Dziady cz.III, w: Dzieła zebrane t.2, Warszawa 1992, str. 12-20.

no własnie ale chcialabym wiedziec wktorym mniej wiecej miejscu jest wielka improwizacja, to scena druga ,czytalam kiedys ale nie mam pojecia ile to stron moze zająć ,a mam wnikliwą pania z polskiego i obawiam sie ze moze sprawdzić

Gość mam złe wieści
moja siostra jest polonistką, nie uda ci się zmyślic strony ani wydania, dziecko, bo przecież to wie każdy polonista:O Myślisz, ze się nie zorientuje, że coś wymyśliłaś. Sprawdzenie WSZYSTKICH wydań, które się ukazały jakiejś książki, zwłaszcza starszej trwa.... 15 minut?:) Wystarczy się przejść do lepszej biblioteki z jakąś Bibliografią literatury, np. Korbutem i tyle🖐️

ależ spokojnie, nie unoś się tak i takim dzieckiem już nie jestem wiesz:P Muszę oddać to do sprawdzenia pani z polskiego,a teraz raczej nie pojdę do biblioteki, więc jakoś poradzić sobie muszę. Biliografię odaje się tydzień przed maturą, więc wszystko jeszcze będę mogła zmienić. To nie ma się "udać" jak to napisałaś, ie zależy mi, żeby wszystko zmyślać ja po prostu muszę to na jutro napisać i sytuaja mnie do tego zmusza:P

hahahaha i nie m o w, że każdy polonista wie na której stronie w jakim wydaniu jest wielka improwizacja lub inna scena bo sie posikam ze śmiechu :D

Gość prezent- niespodzianka
jak scena druga to pewnie ok 50 strona

Gość na polonistyce na egzaminie
masz standardowo co roku pytania na każdym przedmiocie o autorów o i różne książki, musisz wiedzieć kiedy były wydane, ile było wznowień itd. Polonista musi znac wszystkie słowniki, nawet nakład kolejnych wydań! A jeżeli chodzi o przedmioty literaturoznawcze, takie jak np. historia literatury, to też trzeba znać daty wydania podstawowych dzieł, takich jak np[. Dziady. Oczywiście, ze ktoś mógł o tym zapomnieć jak ma np. 60 lat albo jest niedouczony. Ale to da się baaaaaardzo łatwo sprawdzic.

oczywiscie, ja nie tierdze ze tego sie NIE da sprawdzić, tlyko komu by się chciało jak się ma kilkadziesiąt prac do sprawdzenia:P A tak sie skalda ze juz wszyscy oddali do spr, a mnie nie bylo wiec mnie jako wyjatek moze sprawdzic:D Ale dobrze ze to nie jest na ocene:D:D

Gość a dlaczego nie możesz iść
do biblioteki?:O Akurat wydań dziadów jest tylko kilka, więc małe szanse, ze trafisz.

a jak myślisz, dlaczego nie mogę iść do biblioteki? A otóż dlatego, że dziś NIEDZIELA! :p:p Pomyśl zanim coś powiesz. lilly rose dziękuję za pomoc:):):)

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin