Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka_80

nie chce pic z butelki

Polecane posty

Gość fiolka_80

Blagam niech mi ktos pomoze.. moj malec nie chce w ogole pic.. od 2 tygodni dokarmiam dziecko sztucznym mlekiem, po piciu piersia dostaje butelke. Dotychczas nie bylo problemow ale od paru dni krzywi sie podczas picia z butelki, az w koncu placze, krzyczy i nie chce pic a widze ze jest glodny.. Z piersia jest podobnie, po paru minutach picia zaczyna sie ryk ale akurat jesli o piers chodzi mysle ze maly sie wycwanil i piersi nie chce bo za malo leci. totalnie zglupialam podczas karmienia butelka.. pare dni temu maly troche sie powietrza nałykał, brzuszek go bolala i potem dosc duzo mleka ulal, myslalam ze to po tym ale ta "niechec" do jedzenia trwa juz jakies 5, 6 dni :/ nie wiem co robic, poradzcie cos..

ja ci poradzę - walcz o laktację. Ja zrobiłam tak jak Ty- zaczęłam dokarmiać i teraz mam problem - maly nie chce piersi, lktacja zanika, a okazuje sie, ze dziecko ma prawdopodobnie skazę i każde mleko go uczula :( Mamy straszny problem - teraz wiem, że powinnam zrobic wszystko, zeby pobudzić laktacje i nie dokarmiać. Co do butelki - to może byc tak, ze leci mu za szybko, albo za wolno. Może być maleko za zimne lub za cieple. Innych pomysłów nie mam

Gość fiolka_80
wiem ze laktacja jest najwazniejsza.. staram sie jaknajczesciej go karmic, problem w tym ze lekarz zaproponowala dokarmianie bo malec za malo przybral w ciagu miesiaca.. sprobuje jeszcze z innych butelek. Tak sie jeszcze zastanawiam ze moze to ząbkowanie? co prawda ma dopiero 3,5 miesiaca ale slini sie niemilosiernie i jak daje mu gryzak to prawie go zjada, moze to to?

Mój jak go sfędzą dziąsła to gryzie smoczek, zamiast pić. W sumie może to być to.

u mnie nie pomogła żadna butelka, żaden smoczek i żadne mleko jest tylko CYC i koniec a to juz 8 miesięcy :)

Gość fiolka_80
tylko ze u mnie nawet cyc nie przechodzi.. przed chwila (po kapieli) wypil tylko 40ml i zaczal ryczec wnieboglosy.. chyba sie powietrza nalykal..