Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może wy będziecie wiedzieć

Czy warto czytać lektury do matury?

Polecane posty

Przeczytałam kilka z omawianych,z braku czasu,a czasem z braku ochoty.Jestem dobra z polskiego,w małym palcu mam zagadnienia poruszane na lekcji,ale boję się,że np jak będzie podany fragment to nie będę umiała umiejscowić go w lekturze.Jak myślicie,powinnam teraz przeczytać wszystkie zaległe lektury czy też dać sobie spokój i poprzestać na przypomnieniu sobie opracowań?

Gość jgguyg
kto kto nie czyta lektur nie moze byc dobry z polskiego .:) Moze co najwyzej udawac ze jest dobry czy sciemniać

Gość ania784535
zacząć czytać, to na pewno... ale czy wszystkie? to zależy ile masz tych zaległych lektur, bo jak z trzech lat szkoły, to nie wróżę sukcesu... zgadzam się z postem powyzej podpisanym przez jgguyg :-)

Gość nie warto czytać
Ja w liceum przeczytałem 2 lektury, a maturę z polskiego zdałem na ~80%. Naprawdę, wystarczy znać wymowę całej lektury i umieć zinterpretować fragment. Nie musisz czytać lektur w całości.

nie, przeczytaj lepiej bryki- mniej czasu ci zejdzie i skupisz sie na istotnych elementach ksiazki. a poza tym nowa matura jest tak skonstruowana ze nie musisz wcale przeczytac lektur zeby ja zdac. ja jestem tego przykladem! :classic_cool:

nie, przeczytaj lepiej bryki- mniej czasu ci zejdzie i skupisz sie na istotnych elementach ksiazki. a poza tym nowa matura jest tak skonstruowana ze nie musisz wcale przeczytac lektur zeby ja zdac. ja jestem tego przykladem! :classic_cool:

No to właśnie to umiem.Mam dużo tych lektur i nie chce mi się ich czytać,są strasznie nudne,zresztą i bez tego nie wiem jak się wyrobię z nauką.... :( Chyba sobie daruję czytanie....

Tylko że ja bym chciała ją DOBRZE zdać....

Gość niech zgadne
jggugy pewnie ksztalcilas sie jakis czas temu teraz wlasnie ci, ktorzy nie czytaja sa dobrzy bo matura jest tak skonstruowana ze trzeba myslec lopatologicznie a nie tworczo

Gość Ktoś kto nie czyta
nie może być dobry z polskiego. I nie ma wybacz :)

Nie no,pojęcie mam i to większe niż ci co wszytskie czytali,z tym nie ma problemu :) Dzięki za radę,na pewno się zastosuję :)

Gość jgguyg
mi nie o to chodzi , ale to ze ida na latwizne . Zreszta polski to sciema . Wystarczy znac mniej wiecej cos na temat i pisac jakies pierdoły z tym zwiazane.Im bardziej sciemniasz tym lepsza ocena.