Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margerita.

czy sadzicie ze mozna samemu nauczyc sie hiszpanskiego??

Polecane posty

korzystajac tylko z internetu i ksiazek?? nie mowie tu o jakims super zaawansowanym poziomie ale w miare komunikatywnym??

nunca :D a tak serio to dzisiaj grzebałam w necie i szukałam jakichś rozmówek włoskich, bo pomyślałam sobie to samo co Ty ;) tylko tam za bardzo nie piszą jak wymawiać :O

Gość no mysle ze tak
moja przyjaciolka jest Ukrainka :) Gdy ją poznalam myslalam ze to Polka ;/ Tak czysto i pięknie mówi w naszym języku :D Uczyła się sama przerabiając rozne ksiazki, ogladajac tv :D Mysle ze z hiszpanskim bedziepodobnie :)

ale w zyciu tyle telenowel sie naogladalam ze juz wiem przynajmniej jak sie wymawia i znam nawet sporo slowek:) a powaznie mowie, przyznam ze lubie sie uczyc jezykow obcych i latwo mi to przychodzi...w szkole bylam najlepsza skromnie przyznam:) znalazlam fajne strony a ze zawsze chcialam mowic po hiszpansku i mam teraz mnostwo wolnego czasu to pomyslalam czemu nie?

Gość akzert
ja sie ucze , ale nie sam . Hiszpanski nie jest najprostszym jezykiem ale tez nie jest specjalnie trudny.

Gość aaaalaaaa
oczywiście że dasz radę !

juliusz cezar- juz o moje piersi sie nie martw- sa bardziej niz ok:) Engel auf Erden- a jak dlugo sie tak uczysz i mozesz okreslic na jakim poziomie mniej wiecej jestes? chociaz niemiecki jest chyba trudniejszy od hiszpanskiego...

Gość kiedyś ktoś
podawał link do kursu, ale niestety nie pamiętam

nIe wiem czy mozna, ale rzeczywiscie hiszpanski nie jest az taki trudny jak angielski czy niemiecki, szczegolnie w wymowie

Gość romańska
ja uczyłam się włoskiego sama przez rok, gramatyka jakieś tam słownictwo, ale nie ma jak konwersacje.znalazłam włocha, który udziela tanich korków i teraz dobiero poczułam jak niewiele umiem

Gość romańska
mówię hiperpoprawnie, ksiązkowo.

Ja rozmawiam z Niemcami i Niemkami na myspace i bez problemu się dogaduję . Chwalą bardzo mój niemiecki . I to mnie cieszy i jeszcze bardziej motywuje ;))

no ja wiem ze nie bedzie latwo...ale nawet biorac pod uwage fakt ze marzy mi sie podroz do Peru albo Hiszpanii,mam tez duzo czasu wolnego i checi...to nie bede sie zniechecac...zobaczymy co z tego wyjdzie

proszę was, nie porównujcie nauki polskiego przez Ukrainkę do nauki hiszpanskiego przez Polkę. ukrainski i polski to języki słowiańskie. łatwiej uczyć się języka z tej samej grupy co język ojczysty a trudniej z innej grupy. hiszpański nie jest łatwy, ale też nie przesadzajmy, że jest jakiś mega trudny. jeśli uczyłaś się łaciny to będzie ci łatwiej nauczyć się hiszpańskiego. ja nauczyłam się go bardzo szybko, miałam hiszpanski w liceum, ale lekcje były tak daremne, że można powiedzieć, że sama się go nauczyłam. miał na to wpływ z pewnością fakt, że bardzo łatwo przyswajam języki obce. niestety od 6 lat nie miałam potrzeby korzystac ze znajomosci tego języka i nie miałam z nim kontaktu. w niedalekiej przyszłości planuję jednak przypomnieć sobie to i owo. teraz skupiłam się na innym języku, skonczyłam studia związene z innym językiem i wykorzystuję ten język w codziennej pracy dlatego ciężko mi się zabrać za powtórkę hiszpanskiego. mysle, ze nauka moze ci się udac w pewnym stopniu. mozesz nauczyc się słownictwa, zasad gramatyki i nawet wymowy. ( polecam czytanie, albo chociaż próby czytania po hiszpańsku) jednak nie sądzę, że nauczysz się mówić w tym języku. do tego jednak potrzeba kontaktu z lektorem, najlepiej native speakerem życzę powodzenia i trzymam kciuki

Gość akzert
ja sie ucze hiszpanskiego i moim zdaniem angielski nie jest od niego trudniejszy . Chyba nie znacie hiszpanskiego ci co tak piszecie. Hiszpanski ma to co polski czyli odmiany roznych form . Po polsku powiesz ja gine ty giniesz on ginie a po angielsku nie trzeba uczyc sie tych koncowek niestety podobnie jak w polskim w hiszpanskim tez trzeba sie uczyc koncowek bo kazda osoba ma innną. Chyba juz pisalem wyzej ze hiszpanski nie jest trudny ( nie jest tez łatwy ) , ale ci co sadza ze jest latwiejszy od angielskiego to chyba go nie znają

margherita. - oczywiście , że się nie zniechęcaj . Wiesz jaka to potem jest satysfakcja ile potrafiłaś się sama nauczyć? A widzisz chcesz pojechać do Peru bądx Hiszpani to dodatkowy motorek do pracy ;))

Gość akzert
sa w hiszpanskim jakies zasady tak jak i w angielksim , ale ogolnie nauka koncowek jest 10 x trudniejsza niż w angielskim . Chociaz latwiejsza niz w polskim.

Gość aaaalaaaa
Ja sądzę że hiszpański jest łatwiejszy, chociażby z tego względu, że słówka lepiej do głowy wchodzą i sa dźwięczniejsze. Nie ma też problemu z phrasal verbs i zawsze zrozumiesz co hiszpanskojęzyczna osoba powie! Pomimo że kilka dobrych lat uczyłam się angielskiego po żywym spotkaniu z tym językiem stwierdziłam, że to tylko złudzenie, że go umiem.

W hiszpańskim występuje nieco mniej czasów niż w angielskim, lecz sprawę utrudnia odmiana przez osoby.

No ale to zalezy tez od tego kto jak przyswaja . Moze akurat margericie pojdzie to gladko . Jak dla mnie np angielski jest katastrofa. Za cholere go nie umiem i nie mam nawet checi sie go uczyc .

jasne, ze sie nauczysz, ja w 2 tygodnie opanowalam na tyle wloski, ze jak wyjechalam to co nieco rozumialam i jakos podstawowo moglam sie komunikowac. Teraz juz po 10 miesiacach przebywania wsrod Wlochow mowie komunikatywnie. Tobie tez radze znajdz kogos na skype i gadaj. Na poczatku jest ciezko, ale pozniej samo leci:)

Gość akzert
zgadza sie . Hiszpanski ma trudnosci ktorych nie ma angielski . Angielski jednak moim zdaniem jest nałatwiejszym jezykiem ze wszystkich Europy zachodniej do nauki. :)