Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Primacola

Odklejanie się siatkówki oka

Polecane posty

Sluchajcie mam takie pytanie. Otoz, jakis czas temu, w sumie to dawno 3 moze 4 lata temu doznalam malego wypadku, otoz wtedy jeszcze moja mlodsza siostra podczas wyglupow udezyla mnie z calej sily w oko piescia, oko 2 dniu bardzo bolalo... Wkoncu poszlam do okulisty zrobil badania i powiedzial ze odkleja mi sie siatkowka, zakleil oko i przez jakis czas zabronil sie zginac mowiac ze siatkowka moze sie calkiem odkleic... Sprawa jest taka... Niepamietam ktore to oko, bo bylo to dosc dawno ale z tego co sobie przypominal bylo to prawe oko.... I tu nasuwa sie problem od jakiegos czasu prawe oko bardzo mnie boli, albo poprostu kluje albo czuje jakbym miala w oku nasypany piasek, dosc duzy piasek. Szczegolnie boli i odczuwam uczucie jakbym miala w oku piasek przy zamykaniu oka... Jak myslicie, czy to mozliwe ze to jakis problem z ta siatkowka? Czy to moze bcy cos innego? Mial ktos kiedys cos podobnego? Terminy do okulisty sa bardzo dlugie bo minimum pol roku trzeba czekac, mam mozliwosc isc jutro do okulisty w zamian za kuzyna, ale niestety boje sie ze odesla mnie z kwitkiem bo tak u mnie w osrodku jest :/

ja miałam operacja własnie na odwarstwienie siatkowki i z tym nie ma zartow, idz prywatnie, te objawy sa niepokojace

Gość zaplacisz za wizyte
w vision express max 30 zl, nie czekaj na panstwowa wizyte, znam goscia, ktoremu odkleila sie siatkowka i nie widzi na jedno oko! biegiem do okulisty a nie siedz przy kompie!

Gość sksllllalalla
Jesteś wyjątkową idiotką. Nawet nie pamiętasz które to oko! Czy w ogóle byłaś od jakiegoś czasu do kontroli? I czy zdajesz sobie sprawę, co znaczy odklejanie się siatkówki? ŚLEPOTĘ. A teraz coś ci się dzieje, zamiast w te pędy lecieć do lekarza, ty się zastanawiasz. Idź prywanie, bo to nie są przelewki, możesz stracić wzrok w tym oku.

Pojde jutro, ale gorzej jak odesla mnie spowrotem i nawet nie przyjma bo wizyta jest o 16.10 wiec jak cos to po 17 dopiero bym weszla do gabinetu znajac zycie.... A pozniej juz raczej do prywaciarza mnie nie przyjma... Aha zapomnialam dodac, ostatnio coraz bardziej boli mnie glowa... I z tylu i z przodu ... Szczegolnie jak szybko chodze bol jest nie do wytrzymania :/

Nie musisz mnie wyzywac :] Od tego zacznijmy. Nie pamietam ktore to oko dokladnie ale raczej prawe ;] A nie jestem pewna na 100% bo nie bylam u kontroli bo chcac isc do konktrolu niechcieli mi nawet ustalic terminu ;]

Gość gosiakos
Też miałam taki problem z okiem jakiś czas temu ale lekarz mnie skierował na zabieg skorzystałam z tego http://laser2rt.pl/ terapia laserem i dzisiaj jest wszystko ok chodzę tylko na kontrole co jakiś czas

Jak najszybciej do okulisty. Nie ma z tym żartów. Gdy siatkówka się odkleja można stracić wzrok na amen. Często się odkleja przy ogromnym wysiłku fizycznym i przy porodzie jeśli ma się dużą wadę, między innymi dlatego kobiety z dużą wadą wzroku mają wykonywane cesarskie cięcia. W przeciwnym razie traciłyby wzrok.