Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Kuźwa dziura mi się w zębie zrobiła:( Ale chyba już się nie odważę iść do dentysty przed porodem. Poza tym na pewno nie dałabym rady bez znieczulenia. A znacie jakieś dobre sposoby na rozstępy po porodzie? Takie poza smarowaniem kremami.

Zaznaczam, że ja noszę okulary, a propos soczewek to niestety się nie orientuję :(. A małe szczęście obecnie śpiuchna słodziutko :).

na wstepie.. Natalie --> wielkie gratulacje i duzo duzo szczescia wam wszystkim zycze, piekny bobasek! slodziutki, tez takiego chce:) ProVitamina --> te drgawki to moze byc cisnenie albo spadek cukru.. ja mam tak dosc czesto jak nie jem kilka godzin albo jak mi skoczy cisnienie znienacka. dzisiaj farbuje wlosy bo mam odrost juz niezly ,na kolor cosmic blue :P

goja --> z tego co sie oorientuje, to znieczulenie u dentysty nie ma wplywu na dziecko.. bylam kilka tygodni temu i mi dali normlanie, co prawda nie przeswietlili wiec chodze teraz z lekarstwem w zebie.

Natali86 o ile pamietam jestes z Poynania.Powiedy mi prosze w jakim szpitalu rodzilas.....nie bylo problemow z miejscem.Mam ostatnio takiego stresa ze mnie do szpitala nie przyjma ...masakra.WSZYSTKIM MAMUSIA OGROMNE GRATULACJE.Ech jak ja wam zazdroszcze ze macie juz dzieciaczki przy sobie

Oglądam Super nianię na TVN! Oj niezłe te chłopaczki ;) małe szatanki :) uświadamiam sobie właśnie, że największa, najciekawsza przygoda przede mną :) chciałabym wychować moje dzieci tak jak rodzice wychowali mnie i moje rodzeństwo ( z małą "poprawką" brata ;) ) falsa--> jak zrobisz włoski wrzucaj fotę na nk :)

cześć dziewczynki ja nie mam problemu ze wzrokiem więc nie będę mogła pomóc w sprawie okularów neea zdecydowanie powinnaś zgłosić ten problem z nogami jakiemuś lekarzowi, z tym naprawde nie ma żartów a ty teraz powinnaś skupić się na dzidzi ... jak już któraś pisała lepiej dmuchać na zimne niż później żałować że się nie zareagowało Natalie86 śliczniutki ten twój Mikołajek :) aż miło popatrzeć jak tak sobie spokojnie śpi z rączkami w górze, rewelacja --- ja też już chcę!!! asia555- spokojnie w każdej chwili może się coś zacząć dziać i oby nie spełniło się to co twierdzi rodzinka i żebyś jak najszybciej miała swojego maluszka w ramionach :) powodzenia i trzymam kciuki żeby łatwo poszło goja powiem szczerze że nie słyszałam o żadnych innych sposobach pozbycia się rozstępów oprócz smarowania... ale może jakieś są :) falsa co to znaczy cosmic blu ??? będziesz miała niebieskie włoski ???

dzagusia --> no moze nie niebieskie ale czarne z odcieniem niebieskiego, bo sie fajnie blyszcza:) juz tak sobie kiedys robilam i znowu mnie cos popchenlo ku temu - crazy mummy :D

aaaaaaaa wiem widziałam ten kolorek na palecie żeczywiście to ładnie wygląda szczególnie w słońcu .... jak wrócisz od fryzjera to zrób sobie jakąś fotkę i pochwal się nam jak wyglądasz

Gość deli26
Natalie86--> ogromne gratulacje

26.10.08 Słuchaj kochana jak ja przyjechałam do szpitala na ul. Lutyckiej to mnie przyjęli bez problemu, grunt, żeby to na pewno były już skurcze porodowe bo inaczej do domu odsyłają. Nie chcę Cię martwić, ale w sumie w nocy mój M podsłuchał, że zaczną zawracać kobitki bo nawał się zrobił i ja np. pierwszą noc spędziłam na porodówce bo nie było miejsca na oddziale położniczym! I z tego co widziałam dużo sal tak było pozajmowane. Jedna babka nawet na korytarzu leżała :O. Ale to pewnie wszystko zależy od dnia, miejmy nadzieję, że dojedziesz w taką porę, że miejsce będzie. No niestety wyż demograficzny daje o sobie znać :(.

falsa - no powiem szczerze, że mam bardziej stracha, że się zestresuję u dentysty i jeszcze się akcja porodowa zacznie! a wiem, że z tym zębem będzie dużo roboty, bo już druga dziura mi się w nim zrobiła i pewnie w środku sama próchnica! A kolorek będzie super! Moja mam kiedyś farbowała na taki kolor i świetnie to wygląda, jak się w słońcu mieni takim granatem. A ja wzięłam się jakoś do kupy i trochę ogarnęłam pokój i kuchnię. Moje biedne kwiatki wreszcie podlałam. zrobiłabym jakąś zupę krem, ale nie znam przepisu - macie coś łatwego i smacznego? Testuję mój blender:)

Cześc dziewczyny:-) Natali: WIELKIE GRATULACJE 🌻🌻🌻 Ja to chyba w grudniu urodzę:-) Muszę Wam powiedzieć,że ja jestem chyba jakaś nienormalna, bo ostatnio śpię jak dziecko:-D Odprawiłam męża na 8:00 do pracy, siup do wyrka i wstałam o 12. ( i to tylko dlatego,że budzik sobie ustawiłam) :-D Goja: na rozstępy oprócz kremów to pozostaje wizyta w gabinecie kosmetycznym. Np mikrodermabrazja spłyci i wybieli rozstępy. Ale takie zabiegi to niestety trochę kosztują. Kami: też oglądam Supernianię i aż mi się włos jeży:-D Oby żadna z nas takich \'pociech\' sobie nie wyhodowała;-) Zresztą moim zdaniem to kwestia wychowania. Falsa: jak już sobie ten funky-stylowy kolor położysz to wrzuć fotkę:-D

goja --> jak cie nie boli to sobie odpusc wtedy.. te 3 tygodnie dasz rade. ja bym nie mogla bez znieczuenia bo bym pewnie na krzesle dentystycznym urodzila a ze znieczuleniem to nic nie boli przeciez, troche nieprzyjemnie ale ujdzie. ale sie wk.....:( dostalam przesylke dzis - z napisem wozek dzieciecy - a w sordku sam fotelik samochodowy! az mi sie plakac chce.. :( rozumiem, ze to tylko pomylka, ale teraz musze czekac na odpowedz i mam nadzieje, ze bedzie jeszcze na stanie ten moj wozeczek i dostane go w miare szybko:(

Natalie - ogromniaste gratulacje Nisia- śpij póki możesz. Ja się tak cieszyłam żem oje dziecko w końcu tylko na piersi,je i śpi.Jak się obudzila o 20;00 na jedzenie to zasnęła 1;40, a o 6 rano już się karmiłysmy ponownie.....

Natalie--> uroczy ten twoj syneczek Falsa--> mamndzieję ze ci te kolorek wyjdzie. Ja się kiedyś pokusilam na śliwkę i efekt był taki ze kasa wydana - kolor żaden. Może poprostu mam za ciemne włosy :) A co do wózeczka to mam nadzieję że ci przyślą i to tylko była pierwsza paczka:D

falsa - przykro mi z powodu wózka! Człowiek tyle czeka a tu pomyłka, to szlag może trafić! Dzwoń do nich niech ci ekspresowo przyślą, bo jeszcze nie zdążą przed dzidzią. a ja właśnie oglądam program o dziewczynie, która będzie miała usunięte obie piersi. straszne, bo taka młodziutka jest. Mój misiu mi marudzi coś o żurku, znacie jakiś sprawdzony przepis?

kurcze falsa ale pech z tym wózkiem - mam nadzieję że szybko się wszystko wyjaśni i dostaniesz upragnioną paczkę idę coś na obiadek ugotować ale tak mi sie nie chce że szok :p

no tez tak pomyslalam, ze moze 2 paczki przyjda ale dlaczego wtedy nie razem?? humm.. napisalam emaila do goscia, mam nadzieje, ze jutro sie cos zjawi albo odpowie m szybko. pisal, ze wyslal, ale nie pisal, ze w 2 paczkach - zreszta rzeczywiscie on tych fotelikow nie sprzedaje osobno wiec moze rzeczywiscie za niedlugo dostane reszte. goja --> ja zurek to najlepiej lubie z torebki, co probowalam te sloikowe to maja jakis dziwny posmak ktory mi nie odpowiada. najpierw podsmazam jakas dobra biala kielbase pokrojona w talarki z kostka boczku i plasterkami marchewki, zalewam to woda, podgotowuje troche z listkami laurowymi i zielem angielkim i wsypuje zupki, jak juz marchewki zmiekna to sypie duzo majranku, w miseczkach jajka na twardo pokrojone w osemki zalewam zupka. nie dodaje ziemniakow bo nie lubie ziemniakow w kwasnych zupach:) tak m najbardziej smakuje.

Cześć dziewczyny , ja dopiero wrócilam od fryzjera myślalam, że tam już nie wysiedze siedziałam od 9,30 do 13,15 szok dodałam sobie do mojeego blondu pare ciemnych pasemek , bo teraz nie będe miala pewnie czasu tak czesto latac do fryzjera , a tak to przynajmniej odrostu widac nie bedzie . Jutro jade do kliniki na 9,00 i zobaczymy czy mnie zostawią i bede już jutro miala maleństwo przy sobie czy powiedza zebym przyjechała za tydzień tak jak faktycznie mam umowiony termin cesarki tak czy inaczej ten wielki dzień już tuz tuż , ale mam stresa , musze sie czymś zająć żeby o tym nie myślec .

Viola: daj znać jutro co i jak:-) Ale Ci zazdroszczę:-D Artigiana: masz racje:-D nie będę sobie spania żałować:-D

co do obiadu to ja zamawiam kebaba bo mam przeogromną ochotę, a jak urodzę to chyba takich rzeczy nie wolno jeść! falsa-->nie denerwuj się! może rzeczywiście zaraz do Ciebie dotrze przesyłka nr. 2! Oby! Viola-->oj to nasiedzałaś się u tego fryca! jak byłam miesiąc temu to ledwo co wysiedziałam 2 godziny! Zyczę Ci żebyś jutro już miała swoją dzidzię przy sobie :)

wlasnie doczytalam na kartce, ze koles zdeklarowal 17 kg i jedna paczke.. humm moze rzeczywiscie sie pomylil.. nie wydaje mi sie zeby to zrobl specjalnie, ale coz. pomylki se wszystkim zdarzaja, nie wyglada na to, ze chcialaby dostac negatywa bo ma same pozytywy. wiec jestem dobrej mysli.. najwyzej sobie poczekam..

falsa - nie pomyślałam o torebce:) Najgorsze, że w necie mylą żurek z barszczem białym, a to są dwie inne zupy. Ale twój przepis wydaje się dosć prosty, będę musiała spróbować. Viola - ale żeś się nasiedziała! Ale będziesz piękna dla swojej niuni jak się już urodzi:D Mi już zbrzydły te ciemne włosy, co sobie zrobiłam. Jednak w jasnych lepiej się czuję. Ale teraz już nie mam chęci iść do fryzjera, będę musiała trochę wytrzymać i pójdę sobie jak juz mały będzie na świecie. trzymam kciuki za jutro:D A ja sobie zrobiłam naleśniki z dżemem na obiad. A reszta niech je wczorajszą zapiekankę! Zreszta oprócz mnie nikt nalesników nie lubi, chyba że krokiety. Ale do krokietów nic nie miałam w domu. Zresztą niech i tak się cieszą, że im cokolwiek gotuje, bo już mi coraz ciężej nagotowac obiadu dla 4 osób codziennie. Chciałabym już mieszkac osobno:(

Kami: ale mi smaka tym kebabem zrobiłaś:-D Ja na dzisiaj zrobiłam risotto z gyrosem. Falsa: to na pewno pomyłka, skoro facet ma same pozytywy.

Goja: to i tak nie masz źle. Jak jeszcze mieliśmy wspólną kuchnię z teściową to raz powiedziała,że nie zje zupy którą zrobiłam bo jest ...za gęsta! Bo idealna zupa wg. niej to woda zabarwiona na jakiś kolor:-D

nisia - moja teściowa by się nie odważyla skrytykować:) Cieszy sie, że gotuję, bo ona jeszcze pracuje i musiałaby gotować po pracy. I ja nie mam nic przeciwko temu, ale po prostu jestem już teraz często zmęczona. Nie wiem jak to bedzie, gdy sie mały urodzi. Będę chyba tylko sobie szykować jakieś dania dla mam karmiących i tyle, bo z dwoma obiadami to raczej nie wyrobię! Kurczę chyba jednak zadzwonię do dentysty, bo mam dziwny posmak od tego zęba i boję się, ze to jakaś ropa. Trudno, przeżyję jakoś. Lepiej teraz sie pomęczyć, niż żeby mnie potem kurczę w nocy coś złapało!

No i klamka zapadła - na 18.30 umówiłam się do dentysty! Nie spodziewałam się, że będzie tak szybko wolny termin, ale nie ma na co czekać. Trzymajcie za mnie kciuki:)

Nisia--> mi każdy mówi zebym teraz spała bo jak maly się urodzi to niebędzie kiedy ;) Problem ze ja nie umiem spać popoludniami, wiec czasami tylko leżę i odpoczywam. Ale i tak później mam problemy z zasypianiem.

goja --> przynajmniej pozbedziesz sie stresu, ze zacznie cie zab bolec na sam porod albo szpital.. czy tak czy siak musisz sobie go kiedys zrobic. nie martw sie, nie zawsze jest tak zle jak to wyglada, tym bardziej, ze nie boli. mnie lekko pobolewal a dziurka byla minimalna, takze znieczulenie, 10 min i po krzyku. gorzej bedziesz z porodem! :D