Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksiepytam

Ciza po łyzeczkowaniu -- czy ciezko bylo zajsc

Polecane posty

Gość taksiepytam

w ciaze po łyzeczkowaniu jestem rok po łyzeczkowaniu a tyle sie tutaj naczytalam ze ciezko po tym zabiegu sie w ciaze zachodzi

moja bratowa poroniła w styczniu 2007 czekali potem sie starali i 2 razy nic a potem zaszła w ciaże --- BLIŹNIAKI :) rodziw kwietniu

ojej nawet mnie nie straszcie mnie ten problem tez sie tyczy , ja tez bylam łyzeczkowana i chce zajsc w ciaze jesczze nie próbowalismy ale teraz to sie wystraszylam

ale u nas w rodzine były bliźniaki i to prwdopodobnie stad ale nie wiadomo bo żadnej kuracji hormonalanej nie miała

wszystko zalezy od przyczyny dla ktorej bylyscie lyzeczkowane. jesli z powodu nadmiernego rozrostu endometrium , ktore to przerasta przez zaburzenia hormonalne, to faktycznie ciaza moze byc problemem, z drugiej str oczysszczenie jamy macicy niektorym kobietom pomaga. nie masie co stresowac tylko probowac;) a lyzeczkowanie nie ma nic wspolneog z ciaza mnoga jakby co;)

teraz to mam pierta :( odkladam decyzje o dziecku bo ... nowlasnie zawsze cos najde a wcale nie jest powiedziane ze zajde w ciaze od razu mam juz córke i jak sie staralismy o nia to zaszlam od razu w pierwszym cylku , w drugą ciaze jakzachodzilam to tez sie udalo za pierwszym podejsciem , ale poronilam a czy teraz po zabiegu sie uda boje sie

ja bylam łyzeczkowana bo tak dokladnie to plód obumarlł a nie krwawilam tylko sie ciaza dalej rozwijała fachowo to sie nazywa puste jajo plodowe jak myslisz moge miec problem

spokojnie, zwykle lyzeczkowanie w tkaiej sytuacji nie powinno smiejszyc zansy na kolejna ciaze, wazne tylko odczekac kilka cykli od zabiegu, zeby macica wrocila do normalnego rytmu

odczekaj, zeby wrocic do normalnych cykli po tej ciazy, przygotuj sie dobrze do ciazy, mozesz spytac tez lekarza czy juz jestes w odpowiedniej kondycji zeby zajsc w nastepna ciaze i probuj. i tym lyzeczkowaniem sie nie przejmuj

ja po zabiegu odczekałam czas zalecony przez lekarza i potem zaszłam w ciąże za pierwszym podejsciem, teraz również za pierwszym więc myślę że łyżeczkowanie nie powinno mieć wpływu pozdrawiam

ja byłam łyżeczkowana po porodzie i w następną ciążę zaszłam od pierwszego strzału :D. Miałam 34 lata i żadnych problemów. Chyba po większości porodów łyżeczkują.

taksiepytam - widocznie czytasz pierdoły;)Zaszlam w ciaze po lyzeczkowaniu bez problemow w pol roku po zabiegu.Pewnie mozna bylo wczesniej ale wolalam odczekac:)

Rafinka - lyzeczkowanie po prawie kazdym porodzie???pierwszy raz w zyciu o tym slysze!!chyba sie przejezyczylas i chodzilo ci o poronienie??:)

Chodziło mi o łyżeczkowanie - usunięcie resztek łożyska z macicy. Jeżeli lekarz oglądając łożysko po porodzie ma chociażby cień wątpliwości, że coś zostało, powinien ten zabieg zrobić.

Ja miałam po obu porodach. I jak stwierdził lekarz słusznie, bo po każdym coś zostało. Moja znajoma nie miała i straciła macicę. Resztki łożyska spowodowały stan zapalny i zakażenie.