Gość migrena Napisano Styczeń 28, 2008 zacznę tak: w zeszłym roku w styczniu miałam pierwszy w życiu atak padaczki po czym oczywiscie trafiłam do szpitala tam robiono mi rozne badania typu eeg,badanie tetnic szyjnych i kregowych,tomografia komputerowa z kontrastem..i z tych wszystkich badan wynikło tylko ze mam zwężoną prawą tetnice kregową i migrene(wczesniej bole głowy zdarzały mi sie bardzo rzadko,ale migrene u mnie w rodzinie ma chyba co duga osoba) jeszcze dodam ze gdzies tak od 15 roku życia mialam co jakis czas tzw uczucie "deja vu" ktore wystepuje tez przy padaczce,przed atakami a w tedy co mialam ten atak wlasnie przed nim mialam to uczucie(w szpitalu nic o tym nie wspominalam bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to wystepuje przy padaczce)..po pobycie w szpitalu co 3 miesiace jezdzilam na kontrolne badania eeg wynik zawsze byl nieprawidłowy,ostatni wynik bylo to chyba w pazdzierniku byl prawidlowy wiec lekarka powiedziala ze narazie moge sobie odpuscic i przyjsc w razie jakby sie cos działo,ale nic sie nie dzialo a teraz od jakis 2 tygodni mam bole głowy głowie przy czole czach lub skroniach zadne ibuprofeny czy jakos tak pomagaja na krotko teraz sie przeziebilam i glowa boli mocniej mam tabletki polomigran ktore jeszcze w szpitalu mi przepisali ale ja stwierdzilam wtedy ze skoro nie mam bolow glowy to po co truc sie tabletkami jednak teraz chyba bede musiala je wziasc,ae najpierw wole sie skonsultoac z lekarzem,na sama mysl robi mi sie słabo sam widok tej lekarki przeraza wydaje sie ze ona zaraz powie"oj ciezko ciezko" strasznie sie boje tej wizyty.. a czy ktos z was mial kiedys podobna sytuacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach