Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miła

nie chce nic jeść po za cycem..ma już pół roku...

Polecane posty

nie chce nic jeść po za cycem..ma już pół roku...nie wiem czy na siłe mu coś dawać? czasem zje 2-3 łyżeczki jabłuszka...albo od wielkich dzwonów rosołku... zupki ze słoiczków to wielki nie wypał....nio w ciągu dnia może 30 ml wypije kaszki ale mleczno ryżowej ale tylko! bananowej. Co ja mam robić? Jak zachęcić go do jedzenia innego niż z piersi?

hmmm a moj by jadl i jadl ... cokolwiek mu dasz... zaczelam mu niedawno wprowadzac a on az buzie otwiera z daleka ...ma 7 miesiecy :) jesli podajesz cos w butli ze smokiem to przestan wszystko podawaj lyzeczka albo w kubeczku z dziubkiem :)

tak w ogole to szukam co mu moge jeszcze dac bo podstawowe juz mu nie wystarcza :P

miła - na siłę nic nie dawaj, ale możesz eksperymentować, to znaczy dawaj po łyżeczce nowych, dozwolonych produktów, może akurat coś jeszcze podejdzie smakowo ;) może chcecie programik z przepisami dla niemowląt? zarówno tych karmionych piersią, jak i butlą? :) na maila moge wysłać

nie wpychaj na sile tylko zachec do poznawania smakow , jesli zje 2 lyzeczki to wystarczy jutro daj mu 3 :) a rosolek to jaki mu dajesz jesli moge wiedziec ... mam nadzieje ze nie z przypraw .

hellishbloodystorm jasne ze chcemy :) kurde bo szukam i szukam i jakos nie wszystko mi pasuje :) ja dla tych co karmia piersia :)

Gość gabbbii
6 miesięcy nie oznacza że dziecko musi już jeść wszystko co mu dasz, ma dopiero poznawać różne nowe smaki właśnie po łyżece, dwie, jeśli coś mu nie zasmakuje za parę dni spróbuj znowu, ale dziecko nie ma się tym najeść tylko poznać smak, na pewno prawidłowo przybiera na wadze na cycusiu więc nie masz się czym martwić;-)

mój nie chce butelki... jeśli coś mu podaje to albo kubkiem nie kapkiem albo łyżeczką... nigdy nie pil z butelki...kaszke robie albo taka gesta i troszke zje albo troszke rzadsza i kubeczkiem pije....

Gość goosieek
No i dobrze że nie chce z butli, przynajmniej się nie uzależni i próchnicy nie dostanie, ja też wszystko łyżeczką daję, i dziecko dzięki temu nie potrzebuje ani butli ani smoczka żeby np zasnąć

Gość a może spróbuj
odstawić go od piersi zupełnie? na pewno się nei zagłodzi, po troszeczku będzie jadł i pił co innego ;) nie martw się, moja corcia miała taki okres, że nie jadła cały dzień nic poza kawałkiem banana i mnóstwem soku a przesżło jej ;) cierpliwości!

banana by jadł.... ale to zawczesnie...kiedys mi tak 1/4 bana zjadł....nio moj tata mu dał....

nic nie doszło:( moja lekarka powiedziała ze dopiero w 8-9 mesiacu moze banana

pestka-4 - no problemo a co do odstawiania - od 6 m-ca nalezy dodawac potrawy, w 12 zostawić 1 porcje mleka dziennie na rzecz zwyklego jezdenia (zwyklego=odpowiedniego dla dzeicka w tym wieku oczywiscie lub słoiczków) po 12+- całkiem odstawić

moja poza cycem nic nie chce ale juz dawno dostaje powoli różne rzeczy a banana wcina tez juz od 2 miesiecy wogóle je wszystko tylko w mikroskopijnych ilościach i potem musi być cyc, rosołek . z naszego talerza aj daję poprostu to co lubi