Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca...

tabl. na rozregulowany i bolący okres - czy te dolegliwości mają wpływ na wybór?

Polecane posty

Gość pytająca...

jakie tabletki bierzecie dziewczyny jeśli wcześniej były nieregularne miesiączki i bardzo bolący czasem ból przy nich?? czy to w ogóle ma jakiś wpływ na wybór tabletek jakie powinny byc? Oczywiście też je biore dla wiadomych względów antykoncepcji ale tamto było również powodem dlaczego chciałąm zacząc brac tabl. Brałam przez 6 mies novynette - nie słuzyły mi czułam się źle, więc zmieniłam na jasminelle bo z małą dawką hormonów,połknęłam 10 tabletkę i straszne migreny po nich są i już nie wem co robic:(

Gość pytająca...

A miałaś robione odpowiednie badania??? Jeśli nie to zrób bo to podstawa dobrze dobranych tabletek. Jeśli miałaś i dalej jest źle,no to albo musisz znów zmienić na inne,albo po prostu jesteś tą z nielicznych które brać tabsów nie mogą. Ale pamiętaj jak zaczynasz bras tabletki,to przez pierwsze 3 mieszki mogą dziać się różne cuda bo organizm przyzwyczaja się do hormonów. Na wyregulowanie okresu każde są dobre,ale nie dla każdej. To jest indywidualna sprawa jak dane tabsy na nas działają.

Gość pytająca...
Ok dzięki, badań żadnych nie miałam pierwsza gin była niekompetentna i w ogóle chamska - tylko przepisała tabl. i mnie zbadała. A ta druga już ok się wydawała - powiedziałam jej że żadnych badań krwi nie miałam robionych to powiedziała że bad. krwi na nic się nie zdadzą bo tam nie ma hormonów czy coś.Także już nie weim czy na bad.hormonalne musze iśc do endokrynologa czy ona powinna mi dac na nie skierowanie. Też własnie wiem że się organizm przyzwyczaja , ale to w końcu już 7 opakowanie( najpierw było 6 op. novynette, a teraz pierwsze jasminelle) .Po tamtych było pogorszenie nastroju,spadek libido,ogólne rozdrażnienie itp. A po tych ten ból głowy:( i czy jest nadzieja że mogą jeszce przejsc te migreny? jestem w połowie opakowania...

Gość pytająca...
?? i jakie wszystkie bad. powinny byc aby dobrac tabletki. Czy zwykłe krwi coś daje, bo już nie wiem?

Zrób APTT, ASPAT, ALAT, mocznik, kreatynina, cukier. Niekiedy rodzaj dolegliwości ma wpływ na tabletki, ale raczej nie ma tak, że co choroba, to inne tabletki. Powinny byc dobrane pod Twoim kątem, przy czym możesz jednych czy drugich nie tolerować i trudno mieć żal do gina :)