Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanvvbv

czy samobójcy mogą osiągnać zbawienie??

Polecane posty

ja bym na waszym miejscu nie rozmawiał z Vindict o sprawach duchowych, to niecna, zła i wyrachowana czcicielka ciemnej strony mocy :classic_cool:

ma to taki sens, ze zabojca ma szanse spelnienia siedmiu warunkow dobrej spowiedzi i jego grzechy moga jeszcze zostac mu odpuszczone, a samobojca nie bardzo ma kiedy...

Gość ergot
no chyba ze nagra spowiedz na filmie hologramowym i wyswietli ja PO. Cos jak dziadek w 'Ja, robot'

Gość Śmiać mi się chce
gdy czytam jacy wy katolicy (to do tych, co się za nich podają)... Ileś tam lat wstecz samobójca nie byl nawet chowany na cmentarzu (tylko pod plotem, za jego murami) i nie przysługiwał mu pogrzeb katolicki. Przyjmowało się, ze nie może byc on zbawiony, ponieważ złamał przykazanie: nie zabijaj. Od jakiegoś czasu jednak stanowisko KK się zmieniło. Przyjmuje się ze w ostatnim momencie samobójca może żałować swojego kroku, w takim ostatnim akcie świadomości... Dlatego np od jakiegoś czasu samobójcy są chowani na cmentarzu i moga mieć pogrzeb katolicki...

Gość ergot
dla chcacego nic trudnego z tym filmem... Samobojcow moga chowac w murach katolickiego cmentarza, ale i tam wszyscy wiemy, ze robi sie to tylko i wylacznie ze wzgledu na rodzine, nie? Lecac z mostu nie mozna zrobic rachunku sumienia, zalowac tego, co zxaraz sie zrobi, ani tym bardziej obiecac poprawy.

chodzilo mi o to, ze nie da sie zalowac czynu, ktory ma sie zamiar dopiero zrobic. jednym z warunkow dobrej spowiedzi jest zal za grzechy - a jak mozna zalowac za grzechy niepopelnione, ktore zamierza dopiero sie uczynic? :D

Gość gość
Tego nie wie nikt tylko Bog na końcu świata kazdy zobaczy gdzie kto pojdzie i po smierci jest zycie wieczne ja w to wierze i nie wyrzekne sie boga dla niego jestem w stanie zycie oddac :)

Gość gość
To chodź tu i mnie powstrzymaj zaryzykuj poderznięcie gardła, powstrzymaj mnie bo zamierzam oddać mocz na krzyż, prosto w czoło boga jezusa czy kto tam zawisnal w niewiadomej ilośc****staci.

Gość Nasza szkoła bez patrona
[zgłoś do usunięcia] wisienka76 kiedys miałam na ten temat pogadanke z ksiedzem na religi( to dawno było)i on nam powiedział -------dokładnie tak