Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola *

Jak się rana goi po przebiciu kolczyka w pępku??

Polecane posty

Gość paulex
taz mam 13 lat i za pare dni przebijam sobie pępek :P rodzice mi za pierwszym razem pozwolili :P hehe ja slyszalam ze kolczyk w pepku goi sie tak 2 miesiace :P lool i musisz przemywac 2 rany za dzien woda utleniona :)

Gość aaa....QQQllloOo
ja mam 13 lat i przebiłam sobie pępek... rana dobrze się goi a mam kolczyka już tydzien...i mi nic się nie paprze...może troszke ropy poleciaałOO...;D a jak mi kolerzanka przebijała...to strasznie bolało..;( trzymałoo mnie 5 osÓb..;D i welflon nie chciał przejść !! Straszny bÓl..:D

sweet kitty -> tez sie usmiałam, takie sformułowania i hasła tu są ,ze od razu mozna poznac ze te dziewczynki nie maja wiecej niz 15 lat :P "przebicie kolczyka w pępku" WTF ? a moze przekłucie pepka po prostu " MI, Ja, Mnie, Moj" o matko, ktos tu ma wysokie mniemanie o sobie :D z duzych liter piszemy Ty, Tobie, Cię, Was, itp, zapmietajcie dziewczynki, moze sie przydac na przyszłosc :D o błędach ort nie wspomnę, za duzo ich tutaj :P odnosnie tematu, 13 lat to za wczesnie na kolczyk, robienie go samemu to totalna glupota, TYLKo w salonach, nawet nie u kosmetyczki. Jak jest profesjonalnie zrobiony i nasz organizm go toleruje to gojenie trwa ok miesiąca, potem juz jest ok, jedynie czasem jakaś maź moze sie pojawic, ale to wszystko w porzadku. Trzeba przemywac i sie nie opalac i go nie wyciagac, tyle w temacie...

Gość jahahahabuhahah
jak mnie wkurzają takie małolaty! omg, przebijasz 2 sec bólu wytrzymasz ;/ sprawa ropy.. hmm no ropieć może ale milion osób ma przebity pępek i nikt z tego powodu nie umarł, a więc idz do najbliższego salonu piercingu (nie przebijaj sama ani żadna 'doswiadczona' kolezanka bo sie syfa nabawisz) zapłać 50 zl i po krzyku. Nie polcam kosmetyczek, bo to syf baby sa niedoświadczone ..

Gość JOLA XD
Mieszkam w małym miasteczku i nikt nie przebija tu kolczyków. Oprócz jednej koleżanki, która robiła już ilu osobą. Czy to boli ? I ile przez ile boli ?

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Lola * ;) też mam 13 lat, też chce kolczyk w pępku i również obawiam sie tego że bedzie sie brzydko goić - ropieć ale jeszcze bardziej sie boje że gdy za pare ładnych lat zostane matką i nie będe chciała już mieć tego kolczyka to gdy go sciągne zostanie tak brzydka blizna ze ni będe chciała już pokazywać tego brzucha.. Czy ktoś potrafi rozwiać moje wątpliwości ? ;D

Gość ad0
ktos ma kolczyka w pepku??? ile sie goi ? bo ja mam juz od 4 miesiecy i mi sie jeszcze nie za goiło ...

Gość Mycha ...
Wiesz co , z tego co widzę to chyba nie dostaniesz odpowiedzi na ten temat bo nie którzy są pojebani . Ja sobie dzisiaj przebiłam pępek i mam 13 latek i wogóle nie boli no ale ja miałam znieczulenie , a nie wiem jak bez ,no ale nie bój się efekt jest wspaniały , owszem ciut teraz boli i trochę leci krew no ale to normalne . Czy po przebiciu pępek ropieje , no na pewno bo pępek dostaje zapalenia i ciężko się goi ,ale nie ropieje długo z tego co wiem to przez jakiś tydzień minium dwa, ale po czterech , pięciu tygodniach będzie super ! I moja rada jest taka przebij sobie teraz bo w lato to trochę nie pasi

Gość kama132435
Ludzie. . . ja mam 13 lat i mam kolczyk w nosie i w 1 uchu mam 5 kolczyków w tym 1 w chrząstce!! Moja siostra wiele razy przebijała różne czesci ciala ludziom, bardzo chigienicznie. Za jakis czas planuje jechac do polski i sobie przebic pepek. Co do bólu nosa to nie wiem. Bardziej bolała mnie chyba chrząstka niz nos. Tylko ze przy nosie to lecą łzy. A tak pepek mialam przebijac sama, ale stwierdzilam ze lepiej nie:) powodzenia zycze wszystkim 7,13,i 18 latkom w przebijaniu:) POzdro:D

Gość klauduś
Na przemywanie dobry jest "Rivanol"

Gość Agusia17
wlasnie nie wiem czym mam przemywac czy przemywac dezydorantem czy spirytusem

Gość Onaa xd
Za niedługo kończe 15 lat i 4 dni temu zrobiłam sobie kolczyk w pępku ;] Przebijała mi koleżanka u siebie w domu. Nawet bardzo nie bolało, krew mi wgl nie leciała tylko miały problemy z przebiciem ;p przebijały mi chyba z 20 sekund xd ale poszło ;] troche jeszcze boli szczególnie rano jak wstane z łózka i skóra sie naciągniee, jak nim ruszam troche też. nawet dobrze się goi, nie widze żeby leciała ropa, jdynie jakies dwa dni temu zaczerwieniło mi się trochę pry górnej kuleczce. Przemywam kilka 2,3 razy dziennie wodą utlenioną ;] mam nadzieje ze nie zacznie ropiec i sie bd dobrze goić ^^ pzdr. ;]

Gość madziakk07
ja mam 14 lat i mam kolczyk w pepeku , i rozczaruje was kolezanka mi robila , i co wyszlo bardzo ladnie , bardzo mi sie loczyk podoba , i dla waszej wiadmosci kolczyk w studio percingu mozna zrobic sobie w kazdym wieku i nie trzeba przychodzic bez rodzica , bynamiej u mnie tak jest , wydalam na zrobienie niecale 20 zl ( wenflon - 4.50 i kolczyk - 13..00 ) a w studio percinu bym zapalcila ponad 150 zl. a i dla waszej wiadmosoci ta kolzezanka co mi robila ma zamiar w przyszlosci pracowac w studio percingu wiec jest juz doswiadczona !

Gość madziakk07
Onaa xd ma taka sama sytuacje jak ja identyczna normalnie pozdrp ;*

Gość tAAAA
Moim zdaniem dzieci w wieku 13 lat nie powinny przekuwać pępka za wcześnie poczekajcie na wszystko przyjdzie czas, a jeśli chodzi o to czy boli to zależy u kogo mnie przekucie mało co bolało tylko później czułam takce ciągnięcie ale jest oki

Gość DżuDżu
Dzisiaj chciałam przekłuć sobie pępek, poszłam do salony piercingu. Ale tam powiedziano mi ze to może się goić nawet do 6 miesięcy :/ masakra a poz tym podobno jak się świeżo co przekłuje pępek to nie można kąpać się w morzu ani w basenach :/ A ja za 2 tygodnie jadę nad morze, wiec z mojego wymarzonego kolczyka nici ! Ale za to jak tylko wrócę z obozu to idę tam znowu i przekłuje sobie pępek ;d Bo to naprawdę super wygląda :*

Gość ^^ GaBrYsIa ^^
ja mam kolczyka już około 1 miesiąca i już się zagoił. a pozatym po 2 dniach jak przebilam to weszłam do basenu i do rzeki i nic mi nie było :) pozdrawiam ;**

Gość Gosiaa ;** POZDRO
LUDZIE ŻAL MI WAS WSZYSTKICH ZWŁASZCZA TYCH CO GŁUPIO PISZĄ TYPU "NO NIE MÓW ŻE CI TO BEDZIE ROBIĆ KOLEŻANKA LUB MASZ 13 LAT POCZEKAJ".. TO JEST ŻAŁOSNE BO ONA NIE O TO PYTA ....!!! Hmmm no wiec tak ja mam 13 lat i nie dawno koleżanka przekuwała mi pępek troche bolało no wiadomo wszystko troche boli ale ból jest do zniesienia po za tym szybko przestaje boleć.... Nic mi sie nie papra narazie chociaż już mam go 2 tydzień.... przemywam wodą utlenioną i solą fizjologiczną oraz daje maść tribiotic czy jakoś tak.... Nie bój się ja też bardzo się bałam ale teraz jestm zadowolona polecam i pozdrawiam Gosia ;*

Gość kazio (piercer)
witam:) jestem piercerem. mam 20 lat i zajmuje sie zawodowo przekuwaniem. widze ze sporo osob sie wypowiada ale nie ma o tym zielonego pojecia... mitem jest ze nie mozna przekuwac pepka w domu czy tez ze kolezanka nie moze przebijac:) zaczynalem przekuwajac pepki kolezankom ze szkoly a potem inne czesci ciala. jesli sie wszystko robi bezpiecznie i zachowuje sterylnosc to wszystko bedzie ok. nalezy pamietac tylko zeby jesli sie przekuwa i trzyma skore nad pepkiem to trzeba ja trzymac do konca az sie przeciagnie kolczyk. nie wolno robic mniejszym wenflonem niz 2mm to jest z pomaranczowa koncowka. i bardzo wazne jest pielegnowanie po przekuciu... nie wolno uzywac wody utlenionej! przemywa sie sola fizjologiczna a gdy ranka sie zablizni troche to spirytusem salicylowym. moze byc rivanol ale to zalezy od upodoban poszczegolnych osob;dd bardzo dobry jest preparat o nazwie octenisept oraz szalwia natomiast masc tribioticto natybiotyk i nie wolno go stosowac codziennie gdyz moze przestac dzialac... stosuje sie go dopiero kiedy zaczyna ropiec i bardziej sie babrac ale tylko raz na 3-4 dni:) a i co do dzieci do 13 roku zycia to robienie kolczyka zaleca sie w studiu piercingu gdyz jeszcze rosniecie i kolczyk moze sie przemieszczac... nalezy go zrobic glebiej w pepku;) to tyle z wykladu;) mam nadzieje ze pomoglem dziewczeta:* sam kocham kolczyki i mam 4 ( w brwi jezyku uchu i...;p)

Gość Zmywacz
Witam, ja kolczyk mam juz ponad 6 miesiecy. przebijałam go w niemczech w studiu piercingu i tatuażu troche zaplacilam ale warto było naprawde. od pracownicy tego studia otrzymałam wraz z płynem octenisep( naprawde polecam!!!!) taka jakby instrukcje obsługi i tak moze w skrócie: kolczyk goi sie od 1-3 miesiecy ale i tak zmienic mozecie go dopieru po 6 miesiacach bo tyle trwa etap pelnego gojenia sie.( Tez tak zrboilam i nic mi sie teraz nie papsze ani nic mi sie z dziurki nie saczy, naprawde warto pocekac). Przemywac płynem octenisep lub spirytusem salicylowym. absolutnie nie wolna wody utlenionej!!! ani zadnego mydla i plynow. w pierwszym tygodniu po przekluciu trzeba kąpać sie tak zeby plyn nie nalecial do pepka i najlepiej jest brac prysznic ( kapiel jest mniej higieniczna) Maści takich jak tribiotic nie polecam do stosowaia , najlepiej jest to posmarowac zaraz po przekluciu i przykleic plaster na pepek na 24 h. (tez tak mialam to jest po to zeby nie podraznniac dziurek) potem 3 razy dziennie patyczkiem do uszow w okol dziurek czyscic i poruszac kolczykiem w gore i w dol. A i pamietac zeby nei dotykac brzucha brudnymi rekami!! Mysle ze stosując "moj sposob" rowiez tak szybko sie wam to zagoi. pozdrawaim ps. mialam juz kolczyki w roznych miejjscach ale kolczyk w pepku byl strzałem w dziesiątke!:)

Gość ewuuuniaa
O jejku,ja mam 13 lat i mi rodzice nie chca pozwolic na kolczyka w pepku.;( Czy komuś też rodzice nie pozwalają ?;>

Gość IdeTam
panna turkusowa nie ona sobie robi kolczyka kiedy chce nawet mająć 13 lat ! ja mam 13 lat i mam kolczyk w języku :P rodzice nic o tym nie wiedzieli ale się skapowali !

Gość papayah
Mam 14 lat i od roku mam kolczyka w języku ; d I przebiła mi go koleżanka, zagoiło sie szybko bez bólu sterylie ; )) W pepku robiła mi ta sama dziewczyna , i mam go od miesiąca . Przez 3 dni, spuchł troszkę . Na drugi tydzień zaczeła lecieć ropa, codziennie przemywałam sola fizjologiczną i jest ok . A co do kolczyka w języku rodzice jeszcze sie nie dowiedzieli, na poczatku bylo troche trudno bo sepleniłam , ale teraz już normalnie mówie, i w niczym mi to nie przeszkadza ; ))

Gość Ejweez
Mam 17 lat i kolczyka robiłam niecałe 2 tyg. temu. Byłam w specjalnym salonie i za przebicie dałam 100 zl. NIE PRZEBIJAJCIE U KOSMETYCZKI BO KOSMETYCZKA NIE MA ŻADNYCH UPRAWNIEN NA TAKIEGO TYPU "ZABIEGI" ! Czy przebicie boli? Hmm.. to załezy od nas.. od naszego progu bólu, nastawienia itp... Mnie osobiscie bolało tylko wtedy kiedy igła przechodzila przez "dolną skóre" pępka ;D ale ogolnie da się wytrzymac. Szczerze mysłałam ze to boli bardziej ;p wiec nie ma sie czego bac ;) Krwe w ogole mi nie laciała i bardzo ladnie mi sie goi. Niby mówią ze nie wolno sie kąpac przez jakies tam 3 tyg. i ze wolno brac tylko prysznic ble ble.. Ja normalnie wchodze do wanny i wtedy wszystko w srodku ladnie mi się oczyszcza ;) ahaa i kolczyka przemywam solą fizjologiczną i jakims tam płynem który dała mi ta klijentka z salonu ;d Wiec życze powodzenia ha ;)

Gość poprostu ja:)
ja mam kolczyka od 6 miesięcy przekuwała mi go koleżanka ... jakoś żyje to nic nie boli :) a kolczyk zagoił mi się po miesiącu a zmieniłam go po 3 dniach od przekucia :) tylko jak to robisz to robisz to nie w szkolnyh łazienkach czy coś >>ble do salonu nie masz po co iść bez matki jak nie masz 18

Gość Omniomniom
Mam 16 lat i sama sobie przebijałam mam go moze 2 tydzien . nie polecam przebijania samemu a jeśli juz bardzo chcecie to zrobic dokladnie odkazić wenflon i kolczyk . najlepiej zrobic to u specjalisty na pewno mniej boli i jest to zrobione sterylnie. ale to kazdemu inaczej sie goi jak narazie moj pepek jest troszke zaczerwieniony i nadwrazliwy

Gość Omniomniom
Mam 16 lat i sama sobie przebijałam mam go moze 2 tydzien . nie polecam przebijania samemu a jeśli juz bardzo chcecie to zrobic dokladnie odkazić wenflon i kolczyk . najlepiej zrobic to u specjalisty na pewno mniej boli i jest to zrobione sterylnie. ale to kazdemu inaczej sie goi jak narazie moj pepek jest troszke zaczerwieniony i nadwrazliwy

Gość lelellele
Wczoraj koleżanka przebijała mi pępek wenflonem, jest to drugi raz jak mam przebijane to miejsce. Za pierwszym razem praktycznie w ogóle mnie nie bolało, ładnie się goiło itd. aczkolwiek zdjęłam z powodu regulaminu szkolnego ;/ Wczorajsze przebijanie bolało bardziej, ''pierwsza warstwa'' zupełnie łatwo poszła, drugiej nie mogliśmy przebić, tak, trafiłam na bliznę po starym kolczyku dzięki czemu ból był podwójnie mocny ale przeżyłam hehe ;) najgorszym bólem z tego wszystkiego było przekładanie przez rurkę od wenflonu kolczyka lecz wszystko poszło sprawnie i szybko. Póki co wszystko ładnie wygląda, nie było ani nie ma krwi, żadnych wycieków, obrzęk jest minimalny c; Ale to dopiero 2 dzień, więc mam nadzieje, że będzie tak dobrze przez cały okres gojenia ;d

Gość biedroneczka007
moim zdaniem kolczyk w pepku powinno sie robic w studiu, dla mnie tez kiedys kolezanka zrobila. Wziela mi za malo skory, juz nie mowie o tym, ze pepek zle mi sie goił i o czym nie wiedzialam kolczyk nie byl sterylny.Wiec postanowilam go wyjac. Minelo jakies pol roku, zostala mala blizna, ale dalej chcialam miec kolczyka i niedawno trafilam na promocje w pewnym studiu i mialam przeklucie za free. Tylko kolczyk za 30zl :) i moge powiedziec, ze jestem w pelni zadowolona. aaa i jeszcze jedno kiedys tez przemywalam wodą utlenioną, ale z tego co sie dowiedzialam to bardzo wysusza skore, wiec nie polecam. Pozdrawiam ;*